23 Temmuz 2013

Wicked Game - Chris İsaak



Helena Christensen..

Herkesin Cindy Crawford'u sevdiği zamanlar benim vazgeçilmezimdi.  Büyük abla'nın ezelden beri mankenler ve onların yaşamına karşı ilgisi vardı. Manken olma isteğinden filan bahsetmiyorum daha çok bu tarz bir yaşamın inceliklerini ince bir şekilde görüyordu. Yazları odasında geçirdiğim zamanlarda masanın önünde 100'e yakın manken resmi bir panoda toplanmıştı. Hepsinin boyları ve ilginç bilgileri de yer alıyordu ve oradan seçmiştim ben kendi güzelimi. Ve yine o ablam der ki güzeller hep karışımdan doğar.. Hak veriyorum ki misal Uzak Doğu ile Kuzey Avrupa karışımından muhteşem şeyler peydah oluyor.

Nasıl derler bazı kızlar çok güzel.. Ama hiçbirisi Helena Christensen kadar güzel gelmedi bana.

Christensen de Perulu bir anne ve Danimarkalı babanın evladı.  Gianni Versace bir ara dünyanın en güzel bedeni demişti ki yetersiz kalıyor sanki onu tanıtmaya. Karl Lagerfeld ise benim gibi bacaklarına takmış ve yine dünyanın en iyili cümlelerini bu kez bacakları için kullanmıştı. En uzun bacaklı manken gibi takılarla ismi pek çok yerde geçti ama hiçbirisi benim derdimi anlatmaya yetmiyordu.

 Nihayetinde 68 doğumlu bu "özel" kadın  bugünlerde İnterpol'dan Paul Blanks ile yaşamını sürdürüyor..

Bu videoyu 1990 yılında çekti. Yani tam 22 yaşında. Dünyanın en erotik videosu olarak da bilinse de ben o kısmıyla fazla ilgilenmedim. Ciddi bakıyordum olaya.. Bizim dönemin çocuklarının evlenecek kadın olarak Arzum Onan'ı görmesinin bir değişik versiyonu aslında. Bir yerde tanışır görüşürsek Danimarkalı müstakbel kayınpedere babamgilleri gönderecektim. Yüksek sosyeteye de o an bizim köyün takımından beni yanlışlıkla Franz Beckenbauer'in izlemesi sonucu Bayern'e transfer olup geçecektim. Plan-proje hazırdı, Kaiser'in yolunun bizim oralara düşmesine kalmıştı her şey.

Olmadı.

Şunu dicem: Çocukluğumun acısıdır bu klip. Ne zaman karşıma çıksa sanki tamamına erdirilememiş büyük bir aşk gibi sızlatıyor beni. Öyle derin yarası bak, öyle derin..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Selam Borges,

Wicked Game çok özel bir şarkı ve klip aynen dediğin gibi. TV'de ne zaman görsem (şansa VH1 vs açıksa), her zaman çok farklı duygulara bürünürüm.