20 Ocak 2014

Jürgen Klopp & Josef Schneck



İlk şampiyonluk sezonunun sonundaydı sanırım..  Ya da ikincisi bilmiyorum. Dortmund'un 15 yıldır basın sözcülüğünü yapan Josef Schneck emekliye ayrıldığını açıklamıştı. Bu da Klopp ile olan fotoğrafı. Jürgen Klopp'u sevmemek mümkün mü?

Neden seversiniz?

Çünkü çok başarılı. Çok yetenekli. İnsani ilişkileri çok iyi. Çok esprili. Yeter ki o konuşsun basın toplantılarında.. Yeter ki onun röportajı yayınlansın. Çünkü çok dürüst.. Çünkü çok objektif. Bugüne kadar hiçbir röportajı ya da basın toplantısında benim içeriğine katılmadığım bir şey söylediğini hatırlamam. Ne kendi takımını abartır ne rakibi küçümser ne de kısaca gerçeklikle bağını koparır.

Çünkü sadık.. Mainz eğer çıksaydı o kalacaktı, söz vermişti. Peşinde onlarca kulüp olmasına rağmen. Sözleşmesini sonuna kadar kaldı. Dortmund'u çalıştırdığı zaman sanırım başta Premir Lig'in devleri olmak üzere kapısını çalmayan kalmadı. Çok daha az kazanacağı Dortmund ile sözleşme uzattı.

Doğrusu davut, dürüst, esprili ve yetenekli. Parada gözü yok, aşırı hırslı. Sadece kaybettiği zaman deliriyor bazen ama o kadar amatör ruh da barındırsın diyorsun içinde.. İki satır yazacaktım bak nereye geldi iş. Klopp işte..

Hiç yorum yok: