4 Şubat 2014

Jose Mourinho



Eskiden sevmediğim bir gerçekti. Zamanla çok şey değişiyor. "Tutarlılık" çok sevdiğim bir kavram değil. Bir dönem haz etmediğim Jose Mourinho özellikle Mesut'un Madrid'e transfer olması sonrasında daha yakından bakma fırsatına erişince fikirlerim değişti. Mesleğinde iyi olmasından bahsetmiyorum, bir karakter olarak Jose Mourinho figürünün zamanla sevimli gelmesi. Hani derler ya ilişkilerde.. Bir insanı olduğu gibi kabul edip seveceksin diye.. Ben onu olduğu gibi kabul ettim ve City maçı sonrası bu söylediklerini de ona yakıştıramadım..

 "Şampiyonlukta kendimizi favori görmüyorum. Bu sezon için favorilerim Arsenal ve Manchester City. Onlar Premier Lig'in en iyi futbol oynayan takımları. Bugün biz maçı kazanmış olabiliriz ama bu Manchester City'nin İngiltere'nin en iyi takımı olduğu gerçeğini değiştirmez. Bugün sadece biz daha iyiydik ve kazandık. Derbi maçlarını seven bir takımız ve büyük maçlarda iyi oynuyoruz. Bu sene olmasa bile önümüzdeki yıl Premier Ligi kazanacağımızdan eminim"

Tek başına ligin kalitesini ve keyfini arttıran sıra dışı bir karakter..

4 yorum:

Dt dedi ki...

Mou'nun Porto'dan beri sıkı bir takipçisi hatta fanatiğiyim. Taktiksel zekasına olan hayranlığım bilhassa Inter'le Barcelona'yı elediği o ikinci maçta katlanmıştı. Aynı şekilde Materazzi'yle olan ve kameralara yansıyan görüntüleri, Drogba, Lampard, Carvalho gibi oyuncularla olan ilişkileri de muazzam.

Şahsen Mou'nun bu konuşmasını samimi olmasına ve takımı motive etme telaşına bağlıyorum. Neticede Mou'nun alışılmış bol gollü maçlarına tanık olamıyoruz ve o da takımın bu kısırlığından şikayetçi. Manchester City gibi sezonu 4 küsür gol iç saha performansıyla geçiren bir takımı deplasmanda 0-1 yenmeleri bile olayı özetliyor.

Sonuç olarak Mou'nun cümleye başlarken samimi olduğuna (MCity ve Arsenal hakkında söyledikleri) fakat açıklamanın tamamında samimi olmadığına inanıyorum. Takımı motive edecek ve ligi kazanacaktır.

İnşallah Galatasaray'a yenilir o ayrı :)

The Alp dedi ki...

söylediklerinin, aslında daha önceki çıkışlarında da sivrilmekten ziyade düşüncelerini çekinmeden ifade etmek olduğu kanısını yarattı bende. çünkü bu söyledikleri tamamen doğru bence de.

Borges dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Borges dedi ki...

DT: Oyuncularla ilişkisi hali hazırda başarısının en önemli nedenlerinden birisidir de.