31 Ocak 2008

Yeni Löw: Martin Vasquez



Klinsmann'in yeni yardimcisi Martin Vasquez. Hakkinda detayli bir bilgiye sahip degilim, en azindan benim bir bilgim yok. Her iki ülkenin milli takiminda oynamis olmasi -USA-Meksiko-, 1963 dogumlu gibi detaylarin disinda DSF kanalinin yorumcusunun verdigi bilgi esliginde devam edersek; Ofansiv futbola olan yatkinligi, Ispanyolca ana dili ve ayni zamanda 12 yasinda geldigi Amerikada ögrendigi ve konustugu muazzam Ingilizce biliyor olusu, 2003'Den beri Klinsinin tanidigini ve Beckham'in oynadigi Galaxy'e bu adami israrla "teknik adam" olarak tavsiye etmesi filan..


Bakis acisi sudur: Bu adam asil adamdir ki takimi yönetecek, teknik taktik detaylari ile ilgilenecek. Simdi sorunlar da sudur: Bu konumda olan bir insanin Almanca bilmemesi ciddi bir sorun olmaz mi ? Sürekli Klinsi ile beraber olacagindan sorun yok ve ayni zamanda Almanca kursuna basladi bile diye gecistiriliyor. Bunun yaninda avantaji Klinsinin ispanyolca acigini kapatmasi.. Zira klinsi ana dili olan Almanca gibi ingilizce, fransizca,italyanca konusabiliyor..

Bilgimiz yok, ilginc bir karar sadece. Nasil ki Klinsmann hic beklenmeyen bir sekilde bu pozisyona girdiyse de yardimcisi da ayni sekilde onca isim arasindan gelip oturdu Bayern'e. Devrim istiyor bayern, modern futbola yatkinlik ve bildigini okuyan..


Bana göre bu yardimcinin önemi büyüktü. Yuksek ihtimal Klinsi yönetim ile tartisacak ve takimi istifasi/kovulmasi sonrasi bu adam yönetecektir gibi öngörülerim vardi. Bu yüzden merakla bekliyorduk, Vasquez cikti..

Hayirlisi.

Hiç yorum yok: