31 Ocak 2008

Mesut Özil #3



Mesut Özil, eger aksilik olmazsa Bremen klubune dogru yol aliyor. Olabilecek en güzel gelisme Özil icin budur. bir baska severim ben Özil'i. Bundesligaya adimini atmadan önce tanisikligimiz vardir kendisi ile. Bu yüzden olsa gerek yakin takip esnasinda sürekli göz hapsinde tutulmustur. Pek cok genc yetenek gerekli gelisimi gösterememis, aralarda kaybolup gitmistir. Tek basina yetenekli olmak bugünün kosullarinda iyi bir futbolcu olmak ve ona uygun kariyer edinmek icin yeterli degil artik. Kosullar baska türlü gelisirse Maradona olabilecek kivamda olan genc yetenekler aralarda harcanip gidebilir..

Schalke klubunun kendisi hakkinda yaptigi aciklamalar ve aldigi karar tamamen Klubun cikarlari adina "dogru"dur. Dogrudur ama bir baska yandan "etik" de degildir. Sözlesme yenilemeyen futbolcuya yapilan pek de hos degildir. Bugün Özil kendisini Bundesligada kanitlamis bir bakima ve bu yüzden bu agir kararlarin altinda ezilip gitmiyor, Hannover almak istedi, olmadi Stutgart ve Bremen.. Bremen Diego sonrasini simdiden dusunuyor ve ona lazim olan sadece "yetenek". 7 milyon Euro gibi bir rakam söz konusu velhasil en kötü 5 milyon euro gibi bir rakama yeni Diegolarina kavusacaklardir. Önemli olan unsur Thomas Schaaf gibi bir adamin elinde yetisecek olmasi..




Dün uzun uzun Thomas Doll röportajini izledim alman DSF kanalinda.. Schaaf'dan özür diliyordu. Ekran basinda dün Bremen oyuncusu icin "numara yapiyor" gibi bir cikisi vardi. Severim ben Doll'u da. Hamburg da yasadigi basarisizliga ragmen severim cunku futbolu bilen adamdir, bir yerde inisleri, cikislari olacaktir mutlaka ama bir gün iyi bir yere gelecektir. Velhasil Schaaf cokca islendi, bir daha bu adamin nasil bir teknik adam oldugunu aciklayacak degilim, sakinligi, futbol ve Bremen disi konulara olan uzakligi, onca basarisina ragmen gündemde sadece gerektigi kadar yer istigal ettirmesi, en olmadik oyunculardan mükemmel yildizlar yaratip piyasaya sunmasi ve sonunda kucagina düsen özil..

Hucum futbolu oynayacaksiniz, Gollerle ve Topla daha cok alakaniz olacak, kendi evinizde yüzde seksen topa siz sahip olacaksiniz, varsa bir yeteginiz onun ortaya cikmasi icin en uygun klup Werder Bremen'dir. Elbette futbolu seven ve oynamak isteyenler icin.. Özil, Diego kadar olmasa da yildiz olacaktir, Micoud gibi italyada aman aman dikis tutturamamis adam burada yildizlasti.. 4 yil boyunca orta saha sefligi yapti. Mesut Özil, Micoud ve Diego arasidir, Diego gibi olamayacaktir ama kesinlikle Micoud'nun da asagisinda kalmayacaktir ve kariyer olarak belki cok daha iyi olacaktir..

Eger dedigimiz gibi aksilik olmaz da Schaaf ve Özil bulusursa en cok Türkiye yanacaktir zamaninda iletisim kurup Özil'i Türk milli takiminda oynatmadigina.. Anlamak da mümkün degil aslinda. Hepsini toplayalim o zaman bu yorumlarin iceriginde. Özil, Kicker'e verdigi roportajda birilerinin elini daha cabuk tuttugundan da bahsediyordu Milli takim seciminde..

Velhasil-i kelam, Schaaf + Özil demek, büyük bir yetenegin gerekli kosullari elde etmesi demektir. Diego'nun da yakin bir zamanda iki klose parasina satilacagi anlamina gelir. Siz de bes milyon eurolara alinan Diegolarin,Sanogolarin,Kloselerin,Ailtonlarin,Fritzlerin,Fringslerin nasil bu sekilde verimli odluguna ya da ederinin iki kati fiyatlara satildigini cözmeye cabalayin. Klup adina bir teknik adamin tek basina neler basarabilecegine..

Schalke ve Türkler anlasamiyor bir türlü aslinda. Schalke cok seviyor, Türk oyuncu oynatmayi. Hami Mandirali transferinden beri caba harciyor, buyuk statlari var, o bölgenin hafif solcu takimidir, Dortmund da tersi keza. Türk taraftarlari coktur, her daim buraya da oynarlar ama hep bir aksilik.. Mesut Özil adina aldigi karar klubu adina dogrudur. Bir bucuk yil sonra bedava göndermek yerine dört bes milyon euro kar yapmayi düsünüyorlar..

Mesut Özil icin hayirlisi olmustur.

1 yorum:

Her Yol Roma dedi ki...

1. bayern aynı bizim fener, sabırsızlık had safhada, bu yüzden gençlere göre değil.

2. hocama ama bence kroos konusunda haklı değilsin, yanlış bilmiyosam adam 91'li. 18 bile değil ki henüz.

3. serdar taşçı konusunda yerden göğe kadar haklısın. bize en çok lazım olan adam. sürekli takımında oynuyor ve milli takımda da oynayamayacak. ah serdar vah serdar.

4. güzel posttu, saygılar.