4 Şubat 2008

Hakan Sükür'ün Oyundan Cikarilmasi



Dogru yanlis tartismasi degil bu. Lugano Kirmizi kart gördükten sonra Kalli'nin "üzerimize gelecekler ,Orta Sahayi kalabalik tutup kontralarla gol bulacagim" düsüncesi sona erdi ve birden bu karar hatali oluverdi. Bunun disinda yine cikarmazdim ben olsaydim, Baski kurma aracidir Hakan Sükür.. Ümit Karan da o kadar istekliyken ve iyi onar iken tercihi bu oldu. Mutlaka ki oyuna etki eden bir karardi velakin anlamadigim nokta sudur.

Deplasmanda Cumartesi Besiktas'i yenen, kendisinden önce bes macini da kazanmis Caykur Rize'yi beslersin, Sans, oyuncularin motive olmasi, oyuncularin Kalli'ye cevabi olur.. Keza yine Ligde Bursayi yener, deplasmanda Ankaragücüne dört gol atarsin, rakip takimin defans problemi, Oyuncularin motivasyonu olur, su olur, bu olur, kalli olmaz. Takim aslinda onbes gol atacakti, Kalli oldugu icin bes gol atti. Ya da biraksaniz takimi oyuncular kuruyor, taktik, su bu. Kabul.. oyuncular kursun, motive olsun o yüzden oynasin.

Velakin sormazlar mi adama madem oyuncular bu kadar iyi, motive olmuslar ,su bu. Neden Hakan Sükür ciktigi vakit devam motive olmadilar. Teknik direktörün bir vasfi yok, cok da bir etkisi yok oyuna. Oyuncuyu cikarinca nasil bir etki ediyor ? Bu kadar önemli midir Teknik adamin varligi ? bugüne kadar bunca yanlis karara ragmen onca basarili sonucu almis insanlar, neden basarili olamiyorlar en ufak bir degisiklikte kaderi etkileniyor takimin ? Teknik adam tarafindan alinmis en ufak bir karar bu kadar etkiliyse bir teknik adam nasil onca basarida etkisiz kalabilir ?

Bülent Tulun iki baslik atmis yazisina. "Oyuncularin zaferi" "Hakan Sükür'ü almak hataydi" gibi.. Maci degil mac öncesi yasanilanlari yorumlamak adi altinda abuk subuk yönetim elestirisi vesaire.

Maci insanlar izlemiyorlar, insanlarin izledikleri, istedikleri tek sey öne sürdügü düsüncelerin gecerlilik kazanmasi icin ayrintilari yakalamak.. bu insanlar mactan da keyf alamiyorlar, yazik..

Bir de Galatasaray deplasmanda üc, dört atmasin, lider olmasin, kadiköyde fenere kök söktürsün, yenilmesin mi ?

Nasil bir eziyettir abi sizinkisi...

Hiç yorum yok: