9 Şubat 2008

Ruhr derbisi



Istatistik bilgileri bir ara veririz , toplamda Schalke'nin üstünlügü söz konusu. Almanyanin en önemli ya da atesli derbisidir. Yeni ismiyle Iduna Park'ta oynanacak.. Muhtemelen 80 bin kisi izleyecek.. Muhtesem bir derbi atmosferi vardir. Tam anlamiyla "derbi" dir.. Bir daha önemle belirtelim ki o ligin en önemli takimi olmaniz en önemli derbinin bir parcasi olmak icin yeterli degildir, Juventus ya da Bayern Munchen'in derbileri de önemlidir velakin pek cok buyuk takimin ayni sehirden diger takimiyla "denklik" sorunu vardir.. Bundesliga da tüm sorunlari asip gelen ve en öne yerlesen derbi budur. Birbirine yakin seviyede buyuk klup olan iki takimin dev mücadelesi..

Ilk macta Schalke 4-1 üstünlük sagladi rakibine.. Oturmamis bir kadrosu vardi Dortmund'un ve ayni zamanda biraz da "sans" yaninda degildi. Aynen Stutgart macinda oldugu gibi cok iyi kesilen ortalardan bulduklari gol ile iyi oynamadiklari halde farka dogru gittiler.. Özellikle ilk macta Christian Pander muhtesem oynadi, iki orta bir korner ile daha baslamadan derbiyi bitirmisti.. Simdi her ikisi de formda, oturmus kadrolari var. Derbinin sonucu ne olur bilemiyoruz.. Dortmund hala istikrar özlemi cekiyor, ne zaman ne yapacagini sanirim basindaki teknik adam dahil kimse bilemiyor.. Bayern ile oynasalar yenilirler diyemiyoruz.. Bir hafta alti atiyor, diger hafta bes yiyor, bu ilk devrenin sonunda gerceklesti.. Ezelden beri boyledir de.. Her daim tehlikeli oyunculari vardir.. oyle ki Buyuk takim ile kucuk olma yolunda atilmis adimlarin arasina sikisip kalmistir Dortmund. 1997 yilinda kaldirdiklari sampiyonlar ligi sampiyonlugu, kitalar arasi kupasi ile zirveye ciktiktan sonra gelen maddi cöküs ve arkasindan kuculme.. 80 bin ortalama ile oynayan bir takim ne kadar kuculebilir ? Zamanla asacaktir maddi sorunlari, asmamasi da mumkun degildir aslinda.. iyi bir yönetime, istikrarli bir teknik kadroya ihtiyaclari var.. Doll'un basarisiz sonuclar aldigi zaman dahi arkasinda durarak biraz olsun bana göre ilerleme kaydettiler.. Bremen'i kupada elediler, moralleri yerinde ve derbiyi bekliyorlar..


Schalke lige yine iyi basladi.. Gecenlerde lincoln elestirisi vardi takim üzerinde.. Schalke lincoln'un boslugunu dolduramadi. Söyle ki 18 macin 6 tanesi 1-1 bitti. Bunlarin ve diger maclarin hemen hepsinde Schalke öne gecmesine ragmen baskiya boyun egiyor, o baskidan takimi kurtaracak, ataga kaldiracak ne yaptigini bilen sefleri yok. Rakitic, simdi Bremenli olan Mesut Özil hemen hepsi 20'li yaslarindaydi.. Ve hep beraberlige razi oldular. Yanlis hatirlamiyorsam Cottbus maglubiyeti haric herhangi bir takima yenilmediler yine de ligin tepesinden uzaklastilar, gereginden fazla berabere kalarak.. Cok da yerindeydi bu elestiri. Leverkusen macini gördüm bugün, O yasli adam dediklri Schneider ve Barbarez'in takimi nasil yönettigini izledik, Hakan Sükür'ün bugün takim icin ne kadar önemli oldugunu gördük.. Lider eksikligi cekiyor Schalke.. Kuranyi var diyeceksiniz ama o henüz Stutgart'lu kuranyi olarak belleklerde.. Kristiyayiccim da keza Bremenli gibi.. Velhasil, her seye ragmen ara transfer döneminde yaptiklari ve Stutgart karsisinda aldiklari farkli sonuc ile lige güzel bir baslangic yaptilar.. Derbinin "beraberlik" favorisi..

Bana göre bu mac berabere bitmez, velhasil iste orada bu sene de olamadik, bir baska sefere diyoruz..

Hiç yorum yok: