6 Şubat 2008

Neden Poker ?




Leverkusen'in formda oyuncusu Barnetta ile yapilan röportaji okuyordum.. Basarili bir sezon geciriyor Bayer Leverkusen takimi.. Bremen yenilgisi haric son üc aydir hep galip.. Pek cok sey söylüyor takimin iyi havasinin nedenleri hakkinda.. Teknik kadro yeterliligi ve ayni zamanda "arkadaslik" diyor.. Birincisi malum zaten, her yerde üzerine binlerce yorum yapiliyor.. Mesele "arkadaslik". Bu gercekten önemli. Maddi sorun yasamak bir acidan kötüdür belki ama baska acidan arkadaslik baglarini kuvvetlendirir, daha bi takimin kenetlenmesine yol acar.. Hakan Ünsal UEFA kupasini aldigi döneme iliskin ayrintilardan bahsederken o mac temposunda kamplarda sürekli oyun oynadiklarini, Hagi'nin saklambac oynadigini, Umit Davala'nin saklanmak adina balkondan asagi sarkmasi gibi onlarca detaydan bahsediyordu..

Leverkusen'in web sitesinden antalya ile ilgili görüntülere baktigim zaman inanilmaz güzel arkadaslik ortami oldugunu farkettim.. Kaleci Adler, dünyanin en sempatik adami Adler "ben bir numarayim " ya da "kale benim olmali" gibi soylemleri ucuz ve tuhaf bulan karakterli, yetenekli adler kazaginin icerisine soktugu iki top ile milleti kirip geciriyordu.. Su yorumumu yazmama neden olan sey de Poker.. Poker oynuyorlardi takimca.. sürekli..




Basa dönelim, Muhabir Barnetta'ya soruyor her takim pileysiteysin oynuyor.. misal bu oyunun da krali Mario Gomez imis.. yüksek ihtimal Pro Soccer.. Siz neden Poker ?

Poker topluca, bes ya da alti kisilik oynanabilen bir oyun ve takim ici arkadasligi, uyumu daha da artirabiliyor, sonuc itibari ile topluca istirak ettiginiz ayni anda isterseniz tüm kadronun oyuna girebilecegi, oyunda olabilecegi ve birbirlerini taniyabilecegi bir baska acidan tanimak zorunda oldugu bir oyun...


Bu isin cok kücük bir ayrintisidir velakin toplamdaki büyük dogrunun da göstergesidir.. Takim ici denge, takim ici uyum, arkadaslik..

Leverkusen takimi Barbarez,Schneider gibi yasi gecmis deneyimli kurtlarin yani sira tam da oynama zamani olan yaslarda "Rolfes, Gekas" gibi oyuncular ve genc yetenekler "Kiessling, Vidal,Adler "

Cok güzel bir uyum, cok iyi bir takim ve yakaladiklari cok iyi bir hava var..

Sans bu ya, Bremen sonrasi en begendigim ikinci takim idi Bundesliga da.. o da rakibimiz oldu. Tehlikeli, güclü, yetenekli, genc ve en önemli bos zamanlarinda Poker oynayan bir takim.!!

Hiç yorum yok: