3 Nisan 2008

Fenerbahce - Chelsea Maci


Fenerbahce yari final icin avantajli bir skor elde etti. Oynamadan kazanmak deyiminin bire bir anlam buldugu bir karsilasma oldu. Takimin kötü oyununa ragmen dagilmayan bir yapisi, saglam bir sistemi var. Kazanilan basarida fenerbahceye yazilmasi gereken bu sistemin saglamligi, her kosulda kendisini koruyor olusudur. Keza Sevilla macinda deplasmanda iki gol yedigi zaman diliminde dahi isine bakan, dagilmayan, en ufak bir disiplinsizlik yasanmamasi varolan güzelligin en önemli ciktisi olsa gerek. Hem ceyrek finale kalisinda ve ayni zamanda yari final icin önemli bir skor avantaji elde etmesinde altinin cilzilmesi gereken bu oturmusluk, istikrar, kadro yapisidir.Tek basina bu basari, takimlarin basariya giden yolda istikrarin, oturmuslugn öneminin altinin cizilmesi adina oldukca önemlidir.

Aziz yildirimin kimi basarisizliklari sonrasinda dahi eskisi gibi transfere yönelmeyip kadroyu korumasi, iskeleti bozmamasi, teknik adam konusundaki israrciligi bugünkü basarinin mimari yapmistir. Barcelona, hemen her alanda basari saglamadan önce yeni teknik adamlari ve ronaldinholari ile beraber düsme potasina girdigi zaman onlara sahip cikan baskanlari neticesinde onlarca kupayi kaldirmistir. Galatasaray, UEFA kupasini aldigi zaman dört yildir beraber oynayan kadroya ve türkiye liginde oldukca zor olan dört yil boyunca ayni teknik adama sahip idi.

Alsinda örnekler cogaltilabilir. Schuster iyi bir teknik adam olmasi bir yana, Madrid'e iyi bir futbol oynatmasina ragmen bugunku basarisizligi takim ile kendi arasindaki uzaklik olarak gösterilebilir.

Bu noktaya gelmek basli basina bir basaridir Fenerbahce adina. bu noktada nasil ilerlediginizin önemi cok da yok aslinda. Sampiyonlar liginin ceyrek finalinden sonra sans oldukca önemli bir etkendir. Mourinho, Liverpool'a elendigi vakit o cok sevdigi kisitli kadrosunun en önemli adaminin sakat olmasi nedeniyle zora düsmüstür. Artik su saniyeden sonra her sey olabilir..

Velhasil, Tebrikler Fenerbahce..

Hiç yorum yok: