29 Kasım 2008

Bundesliga 4 yil daha Premiere'de.!



Almanyada maclar hangi kanalda yayimlaniyor pek ilgi cekmez ama kluplerin kazanci yilllik ortalama 412 milyon euro ayrintisi önemlidir. Baska acidan hala ülkemizde olmayan sistem burada devam ediyor. Hicbir maca ayricalik yapilmiyor, ayni anda bütün maclar canli yayinlanmasininin yaninda golden gole diger maca gececek seklinde Konferans sunumu da ekstrasi..

Daha da önemlisi ikinci Lig maclarinin da buradan yayimlanacak olmasi ve her macin canli yayin ile seyircilere ulasmasi.. Bu ikinci lige olan ilgiyi canli tutuyor.. Daha ayrintilar cok.. Misal macin sifreli kanal sonrasi özet görüntülerini verecek olan devlet kanalinin tam bu maclardan önce ücüncü ligi ve bölgesel ligin özetlerini gösterip futbol seyircisine bir anlamda zorunlu olarak o ligi de izletmesi, bugün ingiltere ile beraber alt ligleri en iyi olan avrupa ligi olmasininin nedenini anlayabilirsiniz.. Kucuk bir ayrinti, Alman ikinci Bundesliga maclarinin izleyici ortalamasi Türkiye birinci liginden dahi yukarida, iki bin seyirci fazlasiyla Serie A'dan da asagida.. Gecen hafta gittigim Nürnberg-Fürth derbisine gelen seyirci: 46 bin iki yüz kusur idi. Bu senenin rekoru olsa da olagan bir durumdur burada..

2 yorum:

Zoma dedi ki...

Çok da güzel çalışan bir rejileri var. Musa Çözen'e kalmış Türk yayıncılığını düşününce içi acıyor insanın gerçekten.

Bolat dedi ki...

Reklamlari da muazzam olmus. Ronaldinho Energie C.'tan ayrilmak istiyor, Poldoski dört yil sonra Köln'den Bayern'e dönmek istiyor vs...