5 Aralık 2008

Bernd Schuster.!



Schuster an itibari ile hemsehrimdir. Augsburg'da oynar iken Köln menajeri tarafindan kesfediliyor.. Bakiyor ki cok iyi bir Libero. Muhtesem paslar, her sey onda.. Onu cagiriyor, bizimle oynamak ister misin diyor.. Güzel de bir para teklif ediyor kendisine.. Schuster o zamanlar deyim yerindeyse biraz utangac bile diyebiliriz diye ekliyor Karl-Heinz Thielen.. Naif bir durusu vardi diyor ve itirazsiz geldi, etti anlasmayi imzaladik diyor..

Sezon 1977/78 .. Köln anlasmayi imzaliyor imzalamasina ama fedarasyon Schuster'in ayni zamanda Köln disinda iki takim ile daha sözlesme imzaladigini söylüyor.. Augsgburg ile sözlesmesini uzatmis akabinde Köln'ün ezeli rakibi Mönchengladbach'a ayri bir antlasma ve en sonunda Köln.. O dönemler her sey cok da net degildi. Bu gibi aksilikler cikabiliyordu..

Schuster parayi biraz arttiran her klube evet demis diyor Thielen.. Önce kendi takimi Augsburg ile sözlesmesini yenilemis, sonra gladbach derken Köln.. Ama sonunda Bizi(Köln) secti ve Gladbach solugu mahkemede aldi diyor.. takimin menajeri diyor Thielen 600 bin DM tutarinda tazminat davasi acti ve fakat kazanamadi diye ekliyor.. Akabinde Augsburg klubune 125 000 arti KDV 'yi de verip aliyoruz Schuster'i.. 1980'de ise milli olup yildizlasiyor iyice ve Köln'ü cok iyi bir sekilde temsil ediyor milli takim formasiyla..

Onu tutamayacagimizi cok iyi biliyorduk, bu sekilde aldiginiz bir adami asla tutamazsiniz elinde ve bizim iyi bir bonservis parasi almanin disinda bir amacimiz yoktu. Onun ayni zamanda yetistiren insan olan teknik direktör Hennes Weisweiler Cosmos New York takimina gidince Schuster de onun pesinden gitmek istedi. Burada bir anlasma oldu ve 3,2 milyon marka anlastik. Bu o zamanlar icin muazzam bir rakamdi bizim icin ama Schuster Amerikada calisma izni alamayinca is yatti. Akabinde Barcelona ilgi gösterdi ve Vergisi haric 3.2 milyon mark karsiligi Schuster'in dünya yildizi olacagi takima gönderdik..

4 yorum:

Unknown dedi ki...

ve ilerleyen zamanlarda maradonalı günler başlar...

Adsız dedi ki...

werder bremenli değil miydin sen? :)

Borges dedi ki...

Taraftar olarak yari bremenliyiz dedik ama Augsburg'da yasiyoruz ve augsburg ludur Schuster o acidan.. :)

Dobrowski dedi ki...

ne para mevzusu dönmüş açık arttırma gibi :)
artık bonservis parası kazanmakta zorlaştı.