28 Ocak 2009

Alanzinho Transferi.!



Trabzonspor 4 milyon euro bonservis ödeyerek norvec liginden transfer etti. Sunu demek istiyorum, tutar tutmaz ama dogru bir hamle. Yapilmasi gereken transferin sekli bu olmalidir.. Norvec-Belcika ve hatta Isvec liglerinde belki ileride avrupaya cok buyuk paralara satilabilecek pek cok "ucuz" yildiz vardir.. Bunlarin kesfedilmesi, üzerine gidilmesi gerekir..

Elbette ayni zamanda oyuncunun iyi performans sergilemesi icin biraz daha az baskinin oldugu baska kosullari da yaratmak gerek.. Yine de ilk adim cok güzel bir sekilde atilmistir trabzonspor tarafindan.. On tane yusuf eder, heyecani yeter..

5 yorum:

Flying Dutchman dedi ki...

norveç, isveç benelux tarafına katıldığımı çok iyi bilirsin borges de bu 4 milyon biraz kafamu kurcaladı. yani bu bonserviste en son malmöden 4,5 milyona alınan afonso alves geliyor aklıma...onun gibi 30 gol civarı atacaksa eyvallah da sanki hafiften pahalı bir transfer gibi geldi...

Borges dedi ki...

Sevgili Hollandali bir bakima haklisin ama unutulan sanirim su. Trabzonspor'un dünya futbolundaki yeri ve trabzonspor ve hatta Türkiye Süper Ligi. Bu acidan ancak parayla yetenegi bu sehre cekebilir, elbette cok ucuza kotarilmis yattara örnegi var önlerinde ama 33 yasindaki Yusuf'a verileni düsündügümüzde üc dört tane siradan yabanci yerine riskli bir yetenek bence cok daha yerinde bir atilim.. Galatasaray ve Fenerbahce'nin istanbul artisi ile cok daha ucuza bu gibi yetenekleri alabilme sanslari mevcut iken Trabzonspor icin durum bu..

Ben bekliyordum böyle transferler cunku hem Fatih Tekke'den ve ayni zamanda Gökdeniz'den alinan paralar ortada.. Her iki transferin yarisina bu is kotarilmis ki fena degil bence.. Yine de 4 milyon ise asil zarari futbolcuya yaklasimi degistirecek bir bakima baskiyi da arttiracaktir, baska acidan tekke, gökdeniz, gökhan unal'a ödenen ve onlarin üzerinden kazanilan paralardan sonra "makul" bir bonsveris bedelidir diye dusunuyorum..

Adsız dedi ki...

çakanzi sokanzi diye sözler hangi karikatüristin tarzıydı ya aklıma gelmedi :) hep o geliyor aklıma alanzi - nho :)

Adsız dedi ki...

adam bi kaç hafta bocalasın uyum sorunu yasasın bizim medya direk hazırlamıstır simdiden ''alanzinho yalanzinho''.

n.ackgz dedi ki...

Trabzonsporun eski halinde transfer olsa risk daha büyüktü ama şu anda daha olgun ve dingin ve daha sabırlı camia. o yüzden marcelinho nun yaşadıklarını yaşamayacaktır. Üstelik daha ondan daha açtır başarıya..