8 Şubat 2009

19. Hafta Bundesliga.!




Ribery süperdi tek kelimeyle.. Bir adam bir kanadi nasil kullanmali muhtesem bir sekilde gösteriyor.. Klose iki atti on kacirdi, keza cikasiya kadar Toni.. Te Roberto dönen Ribery sutunu tamamlayip atti golü. Dagitti tek basina.. Bizim Arda Turan az biraz baksin derim.. "etki etmek" nasil, ne sekilde oluyor.. Freis son saniye golünün disinda da iyiydi diyebilirim Hamburg karsisinda ve Gomez,Dzeko ikilisi de galibiyet golünü atan Klose yerine secilmesi son derece dogru bir tercih olmus, bekliyordum bu güzelligin görülmesini. Klose cok kacirdi, cok.. Misimovic su an Wolfsburg'un Ribery'si olmus durumda.. Dzeko'ya attirdigi gol.. Keza Magnin cok iyi oynamasi bir yana sezon boyunca yapmasi gerekeni yapti, ofans olarak katki da sagladi ve ilk golde süper bir asist.. Bu onun bu sene yaptigi ilk asist idi. Steinhöfer'den bahsetmistim her iki Frankfurt golü de onun asisti ile.. Toplamda sekizinci asisti idi. Höwedes daha cok attigi gol ile önem kazanir iken Wolfsburg kalecisi Benaglio muhtesemdi zira Bochum Wolfsburg karsisinda cok iyiydi. Misal haftaya Schalke'ye sürpriz yapacaktir hatta yenecektir Schalke'yi bile diyorum Bochum icin.. Aynen gecen haftanin kalecisi Enke'nin muhtesem olup bu hafta Hannover'in ligin en gücsüz rakiplerinden Cottbus karsisinda yenildigi gibi.. Jarolim net iki asist yapti.. Güzeldi Olic'in yoklugunda tasidi bir yere kadar takimi.

Bayern Münih - Borussia Dortmund : 3-1




Aslinda mac Klose'nin galibiyet golleri ile taclandirsa da bir Ribery resitaliydi.. Yildiz budur, kanat aksiyonlari da keza buradadir.. Bir önceki haftanin formda ismi Owomeyela ve ekibini felc etti. Mac cok önceden kopmadiysa eger bu Toni ve son saniye gollerini atan Klose'nin gol vurusu acisindan gününde olmamasindan kaynaklaniyor.. Cok formda bir Bayern var..

Dortmund tehlikeli akinlar gerceklestirse de bir diger formda isim de Rensing idi. Yavas yavas isiniyor ve su an icin Bundesliganin formda kalecilerinden..

Eenergie Cottbus - Hannover 3-1


(kusura bakma seyredemedim seni zira cok güzel bir maca doksan dakika ayirdik)

Bu maclarla beraber birinci Bundesliga tamamlandi. Cottbus, bekledigim gibi galip geldi. Toplamda Hamburg'un son saniye maglubiyeti ile Leverkusen maci sürpriz idi.. 8'de 6 yaptik.. Leverkusen hakkiyla beni yaniltti, o derece kötüydü de Hamburg maci biraz aci oldu..

Bundan sonraki haftalarda ikinci Ligi de misafir edecegiz. Her ne kadar türkiye ziyareti bir kac haftayi yok edecek olsa da..

Haftaya artik..

9 yorum:

Ögeday Karabulut dedi ki...

Merhabalar, siz sanırım Almanya'da olduğunuzdan Bundesliga'yı daha rahat takip edebiliyorsunuz. Philip Lahm'ın bugünkü maçta en az Ribery kadar etkili olduğunu düşünmekteyim, onunla ilgili de kısa birşeyler yazarsanız sevinirim iyi akşamlar.

cikkoleite dedi ki...

Demin özetlere baktim da Bayern ne yapmis öyle :) Dortmund´u sürklase etmis resmen.Bu arada Boateng´in Klose´ye yaptigi hareket ceza alabilir görüntülerden.

Fuzzy Logic dedi ki...

Bende gecen hafta senin blogunu okurken "Borges keske 2. bundesligayi da yazsa" diye düsünmüstüm. Baska birsey istesem olacakmis demek ki

Alper Öcal dedi ki...

Bayern ezdi Dortmund'u ama hakem de az değildi.

Penaltıyı vermedi mesela. Lucio'nun eliyle şuttan bahsediyorum. 2-0 olabilirdi maç

Ze Roberto'nun golü de ofsayt gibi geldi. Ama Türkiye'deki yayında çizgi çekilmemişti.

Hamburg'a da teessüf ediyorum. Ayda yılda iddaa oynayayım dedim, tutturup 1 e 325 alacaktık. Tüy diktiler o son dakika golüyle sağolsunlar.

Borges dedi ki...

SideWinder: Lahm konusunda mutlaka ki yazilacaktir, acik acik söylüyorum bu dünyada su an icin daha iyisi bana göre yok.. Lahm en iyisidir su an. Savunma yönü eksiktir belki ama bu dünyanin en büyük yalani oyunun iki yönüyle oynama geyigidir.. birisi mükemmel ise digeri ayni sekilde olmasi mümkün degildir bunun üzerine yazmayi dusunuyorum yakin zamanda..

Cikozi: Görüntüyle cok abuk subuk bir sey olmadigi vakit ceza vermiyorlar ama olabilir de.. beklenilmeli.

Fuzzy: bu güzel sansi cok baska bir sekilde degerlendirmeni isterdim, misal borgesle bi bordo macina gitsek gibi :)))

Alper: Sen dedikten sonra ben bir daha baktim, milimle ofsayt gibi duruyor.. Ama buyuk bir hata degil belki penalti olayi farkli. Keza Nuri Sahin de bicti Ribery'i faul bile vermedi. Ama Bahis olayina aklim takildi. Bir tek Hamburg macinin yatirmasi cok acidir cunku son son son son saniyede geldi gol arti 2-0 önde verdi Hamburg gibi tas bir takim maci.. Buna biraz olsun etkim olduysa valla affola.. biz salliyoruz iste öylesine:)

Fuzzy Logic dedi ki...

@Borges: Bordo macina gitsek harika olurdu tabii ama ben gerceklesen dilegimden de memnunum acikcasi

Beraber mac seyretme dilegini Hamburg'a sakladim :)

Borges dedi ki...

Fuzzy: Abi senin nezdinde ahmtblt ve Cikozi'ye de diyorum gidecek olan hemen mail'den haber etsin kendisini Hamburg maci icin.. Ben biraz daha erken gidip araya bir de St.Pauili maci sikistirmak istiyorum..

cikkoleite dedi ki...

Nereye gidiliyor? Ne zaman?
Biri beni bilgilendirsin deplase mi oluyoruz :)

Borges dedi ki...

Galatasaray önündeki rakibini elerse bilgilendirme olacaktir sevgili cikozi :)