27 Şubat 2009

Galatasaray - Bordeaux: 4-3



Öyle bir küfür ettim ki tüm gün boyunca..

Calisiyorum ayni zamanda.. Is aslinda kendi kendisine yürütecek sekilde ama bazen öyle durumlar olur ki biz orda olmak durumunda kaliyoruz.. Her seyi ayarlamisim ben, cayim da gelmis, mac baslamis ve onuncu saniyede gol.. Bu golün hemen ardindan telefon ve kacan bir ilk yari.. Geldigimde mac 2-1 idi. Aslinda mactan ziyade bu ilk yarinin analizini yapmak gerek, nasil küfrettim, nasil delirmedim o anda diye ama hayat bu, calismak da bu hayatin cok buyuk bir parcasi maalasef..

Bizim Kaptan bu maci yensek de yenilsek de payi cok cok kucuktur.. Aslinda sorumlulugu yoktur dahi sadece bu macin detaylarinda iyi-kötü ayrintilari vardi. Cikardigi kadro aslinda olmasi gereken kadro. Arda mi yedek kalir, Kewell mi bilinmez ama her ikisinden birisi sistemin saglikli bir sekilde ilerlemesi icin yedek kalmak durumunda.. Aslinda defansindaki problem giderilmis degil. Cok daha saglam defansi olsa Ayhan'in ofansife dogru kaymis futbolunu defansif orta saha olarak sinirlandirip Kewell-Arda ikilisi de ilkonbir yüzü görebilir ama uzun calisma gerektiren bir sürecin ardindan belki.. Sonuc itibari ile dogru bir ilkonbir ile sahadaydi.. Akabinde olan gelismelerin özet kismina hakimiz, o muhtesem golü göremedik ama ikinci yariya yetistik.. Ilkonbir acisindan Kaptan benim icin güzel bir kadro cikarmistir..

Seyrettigim ikinci yari bana müthis bir keyif verdi. Sadece skibbe degil yönetimin de bunda payi vardi oynanan futbolda. transferlerin güzelligini sahada görebiliyorduk, tek pas ile müthis organizasyonlar söz konusuydu ve cok keyifliydi. Macin son dakikalara kadar bu sekilde gecmesi, macin tamamini yansitmayan daha cok gec kalan teknik direktör hamlesi ve ciddiyetsizlik.. Sadece Kewell'in bombos durumda Sabri var iken sut cekme sacmaligi dahi bu maca damgasini vurabilirdi.. Yorgunluk inanilmazdi. Kaptanin ki ilk maci ve galibiyet sarhoslugu nedeniyle "olagan" olsa da buyuk hatasi oyuncu degistirmede cok gec kalmasiydi.. Sonuc itibari ile gec kalinmisligin disinda bana göre bütün oyuncu degistirme hamleleri yerindeydi.. Baris-Mehmet cok dogru bir tercih idi, yorulan ve hicbir zaman siradan futbolcunun ötesinde bir hucum varyasyonu gerceklestiremeyecek olan Baris'in yerine Defansi az ofansini henüz kestiremedigimiz Mehmet Güven yerinde bir degisiklik idi.. Bana Kaptan bugün ümit verdi kesinlikle.. Cok önemli "motivasyon" artisinin disinda oyun bilgisi acisindan da "simdilik" güzel günlerin bekledigine dair kucuk kivilcimlar cakti kaptan köskünden..

Meira inanilmaz hata yapti. Bunu olagan karsiliyorum. Servet veyahut Song kadar kesici ve defansi da iyi olmayabilir, bunu da olagan karsiliyorum ama su kesin ki oyuna ofans olarak popescuvari katilimlarini da bekliyorum. Son saniyede Lincoln'un icgüdüsel olarak muazzam bir sekilde oyun kurdugu vakit sut cekmek yerine bosta olan Meira'ya verdigi zaman ufak bir güzellik beklemek onun altini cizmek gerekir "görevidir". Meira , defansinin yaninda oyun kurmasi adina milyon eurolar dökülmüs futbolcudur. Iki yönlü oyuncu geyik, Popescu da Bülent Korkmaz kadar kesici degildi ama oyunu acar, kurar gerideki pek cok problemi akliyla cözer idi. Meira ortalama defans olabilir ama hucum yönüyle fark atmasi gerekir ki dogru bir transferin öznesi olsun. Yer yer bunu cok iyi yaptigi zamanlar olsa da ortalamasi beklentinin altinda kaldigini kendisine surdan ileteyim. O yetenek var, o akil da var daha cok calisma, daha iyi acilimlar, oyun kurmalar, oyunu geriden rahatlatmalar, on bes yerine üc pas ile kendi sahasindan cikmalara sahit olmak gerekiyor..

Ikinci yariyi baz alirsak yine müthis bir hucum gücüydü Galatasarayin gösterdigi.. Erken yorgunluk yeni teknik direktör ile cikilan ilk macta dogaldir. Zira herkes yeni gelen hoca ile yerini kaybetmis, yerini kaybetmisler göze girme, sürekli oynayacagim sanrisi ile hareket edenler icin yeniden motive edici bir baslangic söz konusu. Bu yüzden bahis oynar iken yeni teknik adam dendigi vakit galibiyet yazilir o takima.. Hemen hepsi 3-1 sonrasi cökmüs durumda idi yoksa rahatlikla dört, bes diye gidecek idi skor..

Bülent Korkmaz icin sevindim ben cok.. Cok güzel bir baslangic..

Arda macin adamiydi desek yanlis olmaz sanirim toplamda.. Lider karakterlidir, iyi bir Galatasarayli ve Kaptan olmasi gereken adamdir ama biraz da asalet diyoruz.. Bana göre hicbir lider oyuncu, hicbir kaptan "Beni kaptan yapmadiniz ühühü küstüm size" diye mizmizlamamali.. Ben bunu Arda'ya, Sabri'ya yakistiramiyorum. Bu acidan bir "Lincoln" asaleti göstermeliydi hepsi.. Kaptanlik verilmez, alinir aslinda.. Bu ve benzer nedenlerden dolayi bir küskünlük yasadigini düsünüyorum yoksa birden bire bu degisim hayra alamet degil.. Ve su tavrindan dolayi gönlümdeki Galatasaray kaptani da Ugur Ucar'dir.. Bir gün geri gelecek ve o kaptan olacaktir bu takima..

Bir kac sey mutlu etti toplamda.. Sabrinin golü mesela.. O kadar cok isliklandi, o kadar cok dalga gecildi ki üc kez fazla sevindim attigi gole.. Haketti kesinlikle..

Santchis'in Sabri ile olan yasadigi sevinc tablosu da görülmeye degerdi.. O nasil Sabriyi sevmek, gole sevinmek, galibiyete ve belki de en cok da kendi hatasinin önemsizlestirilmesine.. Ben hatalariyla Santchis'i seviyorum ama su kesin ki her an bizi yakabilir görüntüsü de defans sorununa sorun ekliyor.. Sürekli oyunun icerisinde olmasi, seriligi ve cilginligi ile bu takimin güzel bir parcasi.. Keske kalabilse diyorum her seye ragmen.

E bize yol gözüktü tekrardan.. Hamburg. Yani nasil desek.. Almanyanin en asagisinda ben varim, en yukarisinda Hamburg.. Git gel bu sefer 1500 km.. Ama su kesin ki Hamburg macinda Hamburg'da olacagiz.!

20 yorum:

outlawtorn dedi ki...

hocam lamanyada neredeydin sen ya?

outlawtorn dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
outlawtorn dedi ki...

son dakikalarında sinirden ağlamamak için kendimi zor zapettiğim bir maç oldu. az kaldı devrilip gidiyodum. umarım devamı gelir.
artık bir werder bremen-milan yorumu da yaparsan seviriniz. bildiğim kadarıyla baya bi sevdiniz
bi takım werder.

almanya yerine lamanya yazmışız:)

Borges dedi ki...

outlawtorn: Su an Weiden civarlarinda diyeyim.. Güneyde.. Normalde (nisan ayi sonrasi) Augsburg'dayim. Münih'e 80 km diyelim.. Burdan Hamburg en tepede gözüküyor, araba ile gitmek isterim ama hava sartlarina göre bakicagiz artik.. Olursa bir kac günlük tatil, st.pauli maci filan sikistirilirsa süper olur :)

Borges dedi ki...

outlawtorn: Bremen macini seyredemedim ama cok sevindim sonucuna.. 2-0 oldugunda ümidi kesmistim, kardes sürekli bilgilendirdi, onun son dakikalari da Galatasaray kadar heyecanli gecti. Bremen italyaya ters geldi bu sene, kendi liginde inanilmaz kötü bir performans gösterse de.. Her takimi yenebilecek güctedir, defansi galatasaray gibi problemli. Aslinda Galatasarayda benzesir cok, sistemi oturttu mu dört, bes atar, olmadi mi dört bes yer gibi..

Galatasaray icin de ayni seyi düsünüyorum, güclü rakipler karsisinda cok daha iyi oynuyorlar.. Bakalim, önce Hamburg :)

outlawtorn dedi ki...

anladım abi. yanlız werder bremen beni acayip şaırttı bu sene çok iyiy değiller zaten. sayende daha yakından takip ediyoruz hem. istikrarsızlık var takımda ama milan yenilmeden elemek güç iş. sen git antalya'da bursasspora yenil. sonra git milanı ele. helal olsun. kupa türkiyeye gelmezse isterim ki bremen alsın.

Fuzzy Logic dedi ki...

Borges ben arkadaslardan haber bekliyorum ve sanirim maca gidecegim. Kesinlesen bir durum olursa haber veriririm.

Bu arada galatasaray turu gecince yani macin hemen sonrasi baktim; St.Pauli disarida oynuyor persembeyi takib eden hafta yani St.Pauli macini seyretmek icin onceki hafta sonu gitmek gerekir, o da biraz zor is gibi

Adsız dedi ki...

bu meira ve de sanctis ile işimiz çok zor. her ikisi de felaket kötü. meira top oyuna sokmak için oynatılıyorsa topal savunmaya çekilsin daha iyi. rakibi gözleriyle durduramayacağını birinin ona hatırlatması lazım. hem kendine hem takıma yazık ediyor.

sembolist dedi ki...

Harika bir galibiyet ve anlamlı bir tur oldu,hem Bülent hem taraftar için.
Bülent çıkardığı 11 le kafasındaki furbol manatalitesnin ipuçlarını az çok verdi.Kewel-Arda-Lincoln üçlüsünden biri yedek oturacak anlaşılan.İnşallah yedek oturan takıma küsüp sorun çıkarmaz.
Borges bu 3 lünün birarada oynaması ve takım savunmaındaki zafiyet veya Bülentin futbol mantğı konularında değerlendirmelerini de bekliyorum.
Meirayı en iyi tanıyan kişisin.
Ayrı bir başlıkla geniş bir değerlendirme ve Meiranın futbol şeklini anlatman zihin açcı olablir bizler için.
Saygılar.

Adsız dedi ki...

teknik direktör değişiklikleri böyle maçlar öncesi %70 işe yarıyor ve yine yaradı. Bülent Korkmaz en başında motive gücü olan biri, motivasyonu ile özelikle Arda'ya pozitif katkı yapmış. Esasında tüm takımda artı bir motivasyon vardır oda ayrı. Ancak Bülent Korkmazın en güvendiğim yanı bu motive gücü.

Bakalım bu gaz bize bir kaç mac yetecek mi yoksa bizi sezon sonuna kadar mutlu mesut edecek düzeyde bir oyun mu oynayacaklar? Gerçekten merak ediyorum ve yürekten Büyük Kpatan a başarılar diliyorum artık her maç Tribündeyim.

Adsız dedi ki...

keyifli bir maçtı, bakalım gerisi nasıl gelecek. bu arada hamburg hiç de boş değil..

http://adektlimited.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

haydi üstad yaz bişiyler özlettin kendini!

sembolist dedi ki...

Borges'ten detaylı bir Hamburg incelmesine odaklanan tüm futbolseverlerden biri olmak:))
Hadi Borges...

Borges dedi ki...

Icerigi önemsiz ama kosullar cok da iyi degil. Zorunlu bir ara.

Fuzzy ve hamburg macina gelecekler mail ile iletisime gecsinler lütfen.

Bunun disinda sevgili Sembolist, Merkez burasi en yakin zamanda burada olup bol bol yazmak dilegiyle.. maalasef blog ancak angarya islerden kendimize vakit ayirabildigimiz zaman üzerine egilebilecegimiz durumda.. Kim istemezdi ki tek isimiz yazmak olsun, blog olsun, gazetecilik, spor su bu.. Ancak bu sekilde..

Yakin zamanda görüsmek dilegiye..

ti esti to dedi ki...

borges ayıp olmuyor mu? biz hergün sayfaya bakıyoruz güncellendi mi diye ancak en son bir hafta önce bordo maçını yazdın bizim beklentilerimiz var okuyucular olarak. Bu beklentiler arttıkça yazmak zor bir durumdur biliyorum ama insan yine de arada bir okumak istiyor o güzelim yazıları.

sadece maç yazıları değil tabiki kastettiğim benim. KARALAMALAR

Borges dedi ki...

ti esti to: Cok cok sagolasin ama iste bak su saat, buranin saati ile 12 eve geldigim zaman.. gecen hafta cuma ufak bir kaza.. Aslinda pek ufak degil ama benim durumum iyi yine de.. Sonra is, sonra baska baska sehirlerde konaklamalar ve sadece yatmak icin geldigimde geriye kalan saatten de az bir süre.. Nisan ayinin basina kadar böyle gidecek..

Karalamalar ise.. cok baska. yazdigima pisman ediyorlar cogu zaman ama yakin zamanda.. o kadar birikiyor ki ihtiyac oluyor bende de..

Tüm vaktim sana cevap verebilecek kadar, alti saat sonra kalkmam gerek.. Nisan da "adam gibi blog yazarligina" dönüs olacaktir artik..

Saygilar..

ti esti to dedi ki...

sevgili borges öncelikle geçmiş olsun. yazdığına pişman edenlere aldırmaman gerek. emin ol ki pek çok kimse geçmişte yazdığın karalamalar etiketine bakıp kendinden birşeyler bulmakta. yazdığına pişman edenlerde kendilerinden birşeyler bulmakta ancak algıladıkları şeyleri saçma bir yorum olarak göndermekteler. beklemekteyiz.

Adsız dedi ki...

geçmiş olsun borges! Çabucak iyileş dostum! Biz bekleriz! Saglıcakla kal!

Sade dedi ki...

borges geçmiş olsun. acil sifalar. şuna bir baksana: http://takipteyiz.blogspot.com/2009/02/borges.html

Game & Set & Match dedi ki...

selamlar,

http://polyneikes.blogspot.com

futbol ağırlıklı, 2 kişi yazacağımız, yeni açtığımız bir blog.

göz atıp beğendiğin takdirde, blog listene eklersen seviniriz.