10 Mart 2009

Bir Zaman Önce..



Sene 2004.. Sampiyonlar Ligi ceyrek finale kalma maci. Stuttgart Chelsea ile oynuyor. Meira'nin kendi kalesine attigi gol ile Chelsea'ye elenmesine neden oluyor.. Hani su Bordeaux maci iskasinin bir benzeri ya da daha kötüsü diyelim.. Peki sonra ne oldu ? 1992 senesinden beri özlem duydugu Sampiyonlugu elde eder iken Stuttgart tüm maclarinda oynamis Meira kaptan olarak kupayi kaldiriyordu ki yirmili yaslarinin basinda dahi Benfica'da kaptan olmus, kisa sürede karakterini ortaya koyarak defansin sefi olmus adamdir.. Bugün buradan gidiyor..

Bir seyi ortaya koymak icin su postu ortaya atiyorum. 31 yasindaki oyuncudan 6 milyon euro kazanmak fena degil kesinlikle. Satilmasi ticari bir basari da olabilir ve hatta ileride cikmasi olagan ekonomik krizi bugünden önlemek basari dahi sayilabilir ama derdim Meira gidisi sonrasi Meira futbolu üzerine yapilan yorumlardir..

Hamburg maci ise.. Oraya kimi koyarsaniz koyun ekstra bir motive ile mutlaka ki iyi oynayacaktir bir maclik da olsa.. Hatta su konum Galatasaray defansina iyi dahi gelebilir.

Ben keyif aliyordum isin acikcasi. Orta sahadan bazen fisek gibi dalip ileriye dogru hamle yapmasindan ayaginin ici ile orta sahanin ilerisini görmesinden ve yer yer ortasahamsi oyunundan, cok seyinden.. Futbol seyrediyorum, bunun icin nice zorluklari da göze aliyoruz. Kendi keyfimin gölgesinde yazi yazmak da sanirim benim en dogal hakkim olsa gerek..

2 yorum:

sembolist dedi ki...

Servetin başıbozuk ve dağnık defans anlayışı,Sabrinin mantıksız kademe anlayışı sorgunlanmayıp,Stutgartın kaptanını çarmıha geren Hakan Ünsal zihniyetne yazıklar olsun.Şuna menim ki,Servet ve Sabrinin oldğu bir defansta Cannavaro için bile 'bu adam topçu mupçu değil' yorumunu yaparlardı hemen malsef.

Factor dedi ki...

Popescu, Hagi bile dünya kadar laf yemişti Türkiye'de Meira da nasibini aldı. Hayırlısı ne diyelim.

Ancak beni hayal kırıklıgına ugratan yönetimin saçma sapan kararları. Bir takım ancak bu kadar sabote edilebilir. Uefa rüyasını baltalamaktır bu. Yada bu kadar sakat varken lig maratonunu sabote etmektir. Gerçekten, anlamıyorum.

* Meira'nın transferi bir günde olup bitti gibi olmadığına göre neden bursa macında yerine oynayabilecek alternatifi (varsa!) oynatılmadı?

* H.Üstünel açıklama yapıyor: "Şuan da alternatif yok" diye. Galatasaray 6 mio luk paraya hayır diyemiyecek kadar alternatifsiz mi kaldı? 6 mio Euro iyi bir transfer ücreti de olsa, Galatasaray'ın böyle bir parayı görünce agzının sulanması ile oyuncusunu satması sadece Galatasaray'ın dar bogazda oldugunu göstermekle kalmıyor. Sene başında yapılan fazla harcamalarında ne kadar yanlış oldugunu gösteriyor. VE buda Galatasaray'ın ne kadar yanlışlar ile yönetildiginin en iyi göstergesi.