9 Mart 2009

Hoeness'in Delirdigi An.!



Almanyada bazi basin toplantilari ya da seyirci ile bire bir temas halinde olmalarin bir kismi efsane olmustur. Hoeness-Daum cekismesi ya da Trapattoni'nin basin aciklamasi ve sonunda son derece yanlis bir almanca kullanimi ya da Augenthaler'in basini sustturup sorulari ve cevaplari kendisinin vermesi gibi sayisiz anlar efsenelesmistir. Bu da onlardan birisi.. Hoeness seyirciye, kendi seyircisine, taraftarina yükleniyor burada.. ve inanin bana dünyada sadece Hoeness kariyeri olmasi gerekir ki böyle bir cikis yapabilsin bir insanoglu..




Yaklasik iki yil önce Bolton macinda stadin genel atmosferinin oldukca kötü olmasi, sessiz seyirci ya da parali seyirciye olan tepkilerini dile getiriyordu kalearkasi grubu.. hep ayni kiyas söz konusuydu: 1860 Munih cok daha iyi.! Ve fakat Hoeness deliriyordu resmen, saglam bir cikis gerceklestirdi.. Denildi ki ezeli rakibi 1860 Munih maclarinda arena daha canli, daha sesli, daha iyi bir seyirci grubuna hakim.. 1860 Munih cok daha iyi seyirciye hakim cunku onlarin parali seyircisi, localari, zenginleri degil gercek taraftari stadin icerisinde.. Ve Hoeness gercekten deliriyordu, gercekten ve tüm konunun hakli-haksiz kismini bosverin sadece böyle bir adam bu cikisi gerceklestirip hala ayakta kalabilir..

"Ah ne güzel seyirci.. ücüncü ligde olsun, chelsea'ya degil de weidenheim'a karsi oynayalim ama söyle güzel böyle güzel olsun diyorsaniz oraya gidin ama bizimle degil o zaman kendinize yeni bir yönetim bulmak durumundasiniz. Stadin genel atmosferinden biz degil siz sorumlusunuz.. Siz 340 milyon euroya mal olan bu statta kalearkasinda 7 euro'ya mac seyredebiliyorsaniz o localardaki insanlarin ceplerinden aldigimiz paralar sayesindedir.. ! ne saniyorsunuz ? Böyle bir statta bu fiyata bu sekilde mac seyredebileceginizi mi onlar olmadan ? " diye giden bir ayar sekansi söz konusu.. Unutulacak gibi degildir..

2 yorum:

T. Egemen Gul dedi ki...

sunu almancadan turkceye altyazili cevirecek biri olsa keske.. cok merak ettim tam olarak neler dedigini..

cikkoleite dedi ki...

Zaten kismen cevirmis arkadas konusmayi ;)
Garibim Rummenige araya da giremiyor garnitür gibi kalmis Uli´nin yaninda :)))