24 Nisan 2009

Bundesliganin Sert Brezilyalilari.!



BU gibi istatistikleri severim zira oyuncular hakkinda az cok yorum yapma sansini bana veriyor. Efendim sertlik söz konusu oldugunda disiplinsizlikle karistigi vakit Brezilyalilari aklina getiriyor burada.. Listenin basinda

Luiz Gustavo

var.. Hoffenheim'in pek de dikkat cekmese de aslinda bel kemigi bir oyuncudur lakin Bundesliganin ayni zamanda en sert futbolunu oynayandir. 97 kez rakip oyunculara faul yapip hakemlerin düdügü calmasina neden olmustur. Bu su an icin onu Bundesliganin acik ara en cok faul yapan oyuncusu konumuna getiriyor. Ilk devre Köln karsisinda türk hakem Deniz Aytekin ikinci saridan kirmiziyi basmisti, ikinci devre de Karlsruhe karsisinda keza direkt kirmizi görüp takimi yalniz birakti. Ayni zamanda Hannover macinda Bruggink'e yaptiklari kameralardan tespit edilip iki da mac bu sekilde ceza almisliginin yani sira toplamda gördügü 10 sari kart ile bir baska rekora ortak olmasi, 6 mac bir sekilde cezalardan dolayi kadroda yer alamamasina neden olmustur. Bu ligin en sert oyuncusu olarak mimlenmistir artik.. Ve o bir Brezilyalidir.!



Carlos Eduardo

Rangnick onun icin "Zidane" gibi diyor. Hoffenheim'in düsüse gecmesinin en önemli nedenleri arasinda onun takimda olmayisi yatar. Elbette Ibisevic'in boslugunun doldurulamamasi ya da Sanogo'nun direkleri dövmesinin de etkisi olsa da daha cok onun yoklugu etkili olmustur derim ben. Devre arasi arkadaslik macinda Olic ile kavgasi ona üc Bundesliga macina mal olur iken Bochum macinda biraz da refleksif bir sekilde kendisini tutan oyuncuyu ittirmesinin ardindan kisa dönem icerisinde ikinci vukuati olmasi nedeniyle bes mac cezayi yemesine neden oldu. Sadece ikinci devre 8 mac cezali durumuna düstü.. Daha ne diyim ?



Vragel da Silva

Sert bezilyali dediginiz vakit Cottbus'un Da Silvasi olmadan olmaz. Oyuncu istatistiklere belki girmiyor ama su resimdeki gibi sürekli eliyle, koluyla ve daha cok dirsegiyle oynuyor. Üc kez bu yüzden ceza aldi ve Hannover'li Krebs'e yaptigi son müdahaleye alman fedarasyonu televizyon görüntülerinden yakalayinca gecen sezonun ilk devresinin son dönemlerinde "yeter be.! nedir senden cektigim" dedi ve 8 mac cezayi acimadan kesiverdi..



Chris

Bugüne kadar iki kirmizi görmüstü zaten. Schalkeli oyuncu Westermann'a attigi dirsek ile üc mac ceza almasi bir yana Köln macinda Raduya arkadan cift dalmasi sonucu iki mac da burdan. Gladbach macinda da dördüncü sarisini görünce bir mac daha eklendi, etti mi alti ? Ki sakatlik sorunu filan da vardir genelde.. Yani üc-dört mac da bir oyuncu sakatliktan kenarda oturursa senenin yarisini evinde gecirecektir bu arkadaslar..



Rafinha

Simdi söylemeliyiz ki süper bir sag bektir kendisi ve Bayern yolundadir. Son günlerin dedikodusu budur, Rafinha'yi Bayern alacak.. Bir ara Gökhan Gönül de listedeydi diye duymustuk ama bu seneki vasat performansi onun üzerine cizik cekildi demektir. Bu tarafi eksik Bayern'in.. Oddo dolduramadi Sagnol'un boslugunu.. Ki bu Sagnol, Hitzfeld dönemi Milan maci sirasinda sakatlanmasiyla Sampiyonlar Liginden etmistir Bayerni filan.. Diyecegim odur ki süper bir oyuncu ama asla ve asla Türkiye Süper ligine göre degildir hele Bülent Korkmaz'a göre hic.. Uzak dursun bu oyuncu tipinden zira partileri, kartlari ile tam bir Brezilyalidir. Cok faul yapmaz aslinda. 51 faul ile listede 32.siradadir ama iste gördügü toplam 10 sari kart ile Gustavo'ya birincilikte eslik eder.. Sahadaki cirkef oyuncu tanimlamasina da uyar.. Rakibi provake eder, oynadigi 116 Bundesliga macinda toplam 28 kez sari kart görmüstür. Nerdeyse her dört maca bir sari.. Ama iste Süper Modern bir sag bektir, yirmi bes sabriye tercihimdir o cok baska..



Joshue

Magath'in en sevdigi oyuncudur diye tahmin ediyorum.. Ama iste bir sakatlansa yedegi yok.. Cok faul yapar ama akillidir. Bugüne kadar yaptigi 84 faul ile listede diger Brezilyali Gustavo'nun hemen ardinda yer alir ve fakat hic kirmizi görmez iken dört tane de sari kart görmüstür. Defansif orta saha icin kartlar fazla degil. Akilli basmak bir yana akilli bir sekilde faul yaptigini da söyleyebiliriz.. Listede ikinci olup da bu kadar az sari kartin baska bir aciklamasi yoktur sanirim..



Grafite

Gustavo birinci, 97 kez kez faul yapmis. Rafinha ikinci 84 faul yapmis. Peki sonraki gelen Brezilyanin bir golcü olmasi tuhaf midir yoksa Brezilyalilara özgü baska bir durumun ifadesi midir ? Toni ile mukayese edildigi vakit de belirtmistik aslinda.. 76 Faul ile toplamda dördüncü, Brezilyalilar siralamasinda da ücüncü durumdadir kendisi. Bu sene üc sarisi ve bir de sari-kirmizisi mevcut. Toplamda bir yili daha bu devre arasinda gecerken Bundesligada 9 sari kart görmüstür. Kirmizi aldigi zaman karisi kendisiyle üc gün konusmuyormus bu yüzden daha dikkatli olan Grafite kendi haline birakilirsa ortaligi tarumar edecek bir sinire de sahip.. Cok efendi olsa da saha icerisinde bazen kendisini kaybedebiliyor.. Yine de Brezilyalilar icerisinde Lincoln'un kankasi bu futbolcu cok sakin ve disiplinli bir yasam sürer.. Babasi öldügünde ona istedigin kadar kal denilmesine ragmen hafta ici gidip Persembe günü geri dönebilmeyi basarmis ve ayni zamanda o hafta bayern'e de golünü atip allerini de havaya dikmistir bu inancli ve güzel adam..



Antonio da Silva

Stuttgart'daki performansini mumla ariyor Karlsruhe.. Karlsruhe'nin kötü performansinin bir numarali sorumlusudur.. Bilmem kac mac gol atamayan Kennedy bile Da Silva kadar konusulmadi.. Sampiyon takimdan geldi ve simdi de sonuncu, futbol oldukca ilginc bir hale gelebiliyor verdiginiz kararlarla.. Yaptigi 63 faul ile ilk on icerisindeki son brezilyalidir kendisi..

2 yorum:

varol döken dedi ki...

gökhan gönül ve arda pek güzel olur bayern'de ama bırak da borges koca sezon fenerbahçe'de yıldız oyuncu adına izlediğimiz tek adam da biraz daha kalsın bizde... performans düşüklüğünün sebebi direkt olarak yönetimdir... sakat sakat oynaması bir yana, aldığı ücreti kafasına çok takmıştır... her türk kadar haksızlığa uğradığını da düşünüyor olabilir bir yandan, buraların doğal eğilimi bu yönde işte...

T. Egemen Gul dedi ki...

Bu posta bayıldım.

- http://daemnia.mybrute.com