16 Mayıs 2009

33.hafta Bundesliga.!



Bol gollü bir haftaydi aslinda..

Berlin iyi oynamasina ragmen sonuca gidemedi ve bunda Neuer'in etkisi fazlaydi. Castro göze hos gelen güzel bir gol atti ve girdigi bütün ikili mücadeleleri kazanmasinin yaninda attigi 61 pasin 51'ini orta sahayla bulusturmus. Cok güzel bir sag bektir. Andreas Beck ile anlasildigi söyleniyor ki ben buna pek inanamiyorum.. Bayern dahi alabilir Beck'i aslinda.. Ama o olmazsa bu Castro cok güzel olur.. Konu acilmis iken Fürth derbisinde seyrettigim cok da ucuza kapatabilinecek Schröck bu mevki icin bir numarali adayimdir.. Sebastian Kehl.. Her zaman derim Ofansif yönü en iyi olan defansif orta saha. Öyle ki bu adam aslinda Jones ya da Trochowski gibi degil ama yine de atiyor, attiriyor.. Asagida ayrintili egilecegiz ama Eduardo'nun bes mac sonrasi takima gelmesi aninda etki gösterdi.. Galatasaray'in Lincoln'ü diyelim siz anlayin, her bakimdan Lincoln'ü.. Bir gol bir Asist.. Dzeko üc Grafite 2 atti ki Wolfsburgu sampiyo(n) yaptilar.. Ribery buraya aliskanliktan eklenmistir daha cok.. Dortmund'un sag beki Kuba'yi sag tarafa eklerdim ben misal..







Hannover her seyden önce sever Wolfsburg'u.. Yatmistir demiyorum ama diger takimlara oranla biraz daha az zorluk cikarmislardir, bu kesin. Bunun disinda Dzeko-Grafite-Gentner-Misimovic dörtlüsünü durdurmak zordur ki bu takim bundan da öte bir seydir ve kesinlikle en cok Sampiyon olmasini istedigim ve tüm sezonu göz önünüze aldiginizda hakeden takimdir Wolfsburg.

Para babalarinin takimlarinin iyi islemesinin bence en önemli nedeni sudur: Futbolu yönetecek patron arayip klubu tek bir ismin sorumluluguna birakiyorlar ve köseye cekilmeyi cok iyi biliyorlar.. Magath tek patronu oldugu klubu gecen sene besinci yapmisti ki tarihinin en iyi derecesidir.. Bu sene de Sampiyo.. Dzeko postu gelecektir zaten..

Grafite 3 yas daha genc olsaydi su an Brezilya milli takimindaydi.. Cok iyi ve Dzeko ile cok uyumlu bir ikili ki birisi 26 digeri 25 gol ile bir takimdan iki forvet gol kralliginin ilk iki sirasini paylasiyor.. Keza Misimovic.. Bu sene muhtesemdiler ve böyle güzel takimin hocasinin takimi birakmasi ne kadar dogru karar olursa olsun biraz icimi burkuyor.. Basladigin isi bitir be Magath diyesi geliyor insanin.. Baska acidan Schalke dogru karar zira potansiyeli cok daha fazla. Bundesliganin dahi bu degisime ihtiyaci vardi, Bayern sonrasi diger bir büyük klup olabilir Magath altinda.. Haftaya bir beraberlik ve tarih yazilmis olacak..



Heynckes gelince hemen taktige el atmistir. Bayern'in sag beki en az Galatasaray kadar sorunludur her seyden önce. Son macta oraya Lucio'yu yerlestirdi ve fena da bir verim almadi aslinda. Yalniz bu Lucio'nun kaydirilmasi defans kurgusunda sorun yasatti.. Eduardo'nun golünde görülecegi üzere defans yerlesim hatasi yapti ve Hoffenheim'i öne geciren gol de bu sekilde geldi. Lucio'nun oradaki performansi degil defansdaki Luciosuluk problem oldu. Tüm sezon boyunca söylenilen burada da degismedi aslinda.. At topu Ribery'e o bir seyler yapar yoksa da takim yatar..

Carlos e Eduardo'dur.. Önce 2 mac cezasi akabinde 5 mac.. Bitirdi hoffenheim'i ve bir de sansizliklar.. Stuttgart'i evinde yeniyordu eger Eduardo'nun düsürülüsü sonrasi kazanilan son saniye penaltisini gole cevirebilseydiler.. Akabinde Bremen macinda dört direk ve Eduardosuzluk.. geldi hemen bir asist bir gol ile Bayernin Sampiyonluguna engeli koyuverdi. Cok önemli oyuncudur ama Brezilyalidir biraz..



Keyifsiz bir macti. Yalniz Gomez.. Hala düsünüyorum bu senenin en formda golcüsü kimdir diye.. Dzeko mu Gomez mi Grafite mi ? Dzeko-Grafite ikilisinin yaptigini Stuttgart'da tek basina üstleniyor Gomez.. Ilkonbir de yoktu sakatligi nedeniyle yedek klubesinde basladi maca.. 1-0 ve cok tehlikeli bir sekilde gidiyordu mac.. Babbel, onu almak zorunda kaldi zira isin ucunda Sampiyonluk ve hatta Sampiyonlar Ligi vardi. Bir dakika önce Cottbus capun oyuncusu ile cok önemli bir firsati degerlendiremedi ve top direkten döndü.. O top gitti gomez'i buldu ve onun asisti ile Cacau da macin sonucunu tayin etti.. Haftaya cok önemli bir mac var her bakimdan.. Bayern-Stuttgart.. Bakalim..



Bir garip takimdir Hertha.. Oynadigi futbol o yeri haketmiyordu düne kadar.. Yalniz sonuc alamadigi son haftalarda da o kadar güzel oynadi ki gecmiste oynamadan aldigi puanlarin diyetini ödüyordu.. Schalke karsisinda da baskin futbolcu sonuc getirmedi.. Biraz Pantelic biraz da Neuer bu skoru dogurdu. Lakin Favre'yi her acidan tebrik ediyoruz.. Berlin, sonunda onun sayesinde o stadi doldurmayi basardi.. O dolu stadin golü görememesi büyük eksiklik idi.

Berlin, haftaya ligin son sirasinda olup sondan ücüncü olma ihtimalini bremeni Bremende yenerek saglayan Karslruhe'yi konuk edecek.. Stuttgart macinin disinda ikinci seyiri keyifli mac bu olacaktir.. Sampiyonlar Ligi ihtimali mi küme düsme korkusu mu galip gelecek haftaya görecegiz.. Ben Karlsruhe o maci alir derim ama mac icerisinde ögrenilen sonuclara göre her sey degisebilir..

Diger Sonuclar:

VfL Bochum - Eintracht Frankfurt 2:0 (1:0)
Werder Bremen - Karlsruher SC 1:3 (0:2)
Borussia Dortmund - Arminia Bielefeld 6:0 (1:0) (oha)
Bayer Leverkusen - Borussia M'gladbach 5:0 (2:0) (cüss)
Hamburger SV - 1. FC Köln 0:1 (0:1)(haftanin sürprizi)

Tabela:

1 VfL Wolfsburg
33
20 6 7
75:40 35
66
2 Bayern München (M, P)
33
19 7 7
69:41 28
64
3 VfB Stuttgart
33
19 7 7
62:41 21
64
4 Hertha BSC
33
19 6 8
48:37 11
63

Wolfsburg, UEFA finali oynamis yorgun bremeni evinde konuk edecek.. Beraberlik dahi onlari sampiyon yapiyor.. Yenilse dahi Bayern-Stuttgart macinin beraberligi onlari yine sampiyon yapiyor.. Hertha, olasi Bayern-Stuttgart beraberligi ve Bremenin Wolgsburgu yenmesi durumunda 26 - 0 Karslruhe'yi yenerse Sampiyon oluyor.. Su durumda Wolfsburg her bakimdan Sampiyonlar Ligini ve bence Sampiyonlugu da garantilemistir sorun daha cok Sampiyonlar Ligine önelemesiz ve önelemeli gidecek iki takimin belirlenmesi.. Hertha'nin sansi cok dedik zira Karlsruhe'yi deplasmanda yenerse -kolay degil- Bayern-Stuttgart macinin sonucu ne olursa olsun Sampiyonlar Liginde..

Düsme Potasi:

15 Borussia M'gladbach (N)
33
8 6 19
38:61 -23
30
16 Arminia Bielefeld
33
4 15 14
27:54 -27
27
17 Energie Cottbus
33
7 6 20
27:57 -30
27
18 Karlsruher SC
33
7 5 21
26:54 -28
26

Sondan ücüncü takim ikinci Bundesliganin bastan ücüncüsü ile Birinci Bundesliga icin kapisacak.. Bu acidan bu dört takimin da ligde kalma sansi vardir.. Karlsruhe, berlin ile evinde oynayacak ve isi cok zor.. Gladbach, bu hafta rakibi Bielefeld'e 6 atmis Dortmund ile oynayacak olsa da yenecektir bana göre.. Lakin kolay olmayacak.. COttbus evinde keza formda Leverkusen ile oynayacaktir ama yenilmez degil Leverkusen disarida.. Bielefeld de Hannover ile.. Bekleyelim ve görelim..

5 yorum:

Alper Öcal dedi ki...

Ben sezon başında şöyle kısa bir not düşmüştüm borges.

http://lambuja.blogspot.com/2008/08/gmbr-gmbr-bundesliga.html

Boşa çıkarmadılar tahminimi. İnanılmaz keyif aldım bu sene Bundesliga'dan. Perde arkalarını da sayende daha iyi öğreniyoruz.

Bir de şu şirketleşme ve % 51 meselesini çözerlerse bambaşka bir lig olacaklar. Özellikle Doğu Alman takımlarının gelişimiyle birlikte.

Bir yazı bekliyorum senden bu meseleye ve Martin Kind'ın fikirlerine dair :))

Borges dedi ki...

Alper, ben sirketlesmesini istemiyorum ve Kind'e katilmiyorum. ligler bitince daha cok bu gibi konular üzerine dururz hep beraber zaten.. Lakin Bundesliganin Premiere Lig olmasini istemiyorum.. Baska acidan Premiere Ligin gücü de oynattigi o "modern" futboldan degil bu sirketlesme sonucu gelisen ekonomisine bagliyorum.. keza buna paralel varolan tv geliri farkinin da iyice acilmasi.. Güzel oyuncu ilgiyi, ilgi de parayi beraberinde getiriyor..

"hayir olmamali" gibi kesin yargilar konulmaz da lig sonrasi sen de ben de yazariz fikirlerimizi..

Bu sene cok güzel gecti.. Hoffenheim biraz daha sansi yaver gitseydi aslinda her sey tam da bekledigimiz gibi olacakti biraz Hoffenheim performansinin düsüste olmasinin hayal kirkligi vardir bunun disinda süperdir.. Yani dünkü mac daha baska olabilirdi, her iki takim da sampiyonluk ve en önemlisi yeni takimlar, Wolfsburg gibi :)

Empyrium dedi ki...

Bir solukta okunan bir analiz daha.Teşekkürler.
Dortmund; Sammer'in bıraktığı tahribatlardan sonra yavaş yavaş yeniden yükseliyor.Potansiyeli olan bir takım,geçmişinden aldığı manevi güç ile yarınlarda eski dortmund olacağını düşünüyorum.Son olarak tabi ki Wolfsburg haketti...

Saygılar

arnawut dedi ki...

Alman Ligi bu sene herzamankinden daha büyük keyif veriyor. Senin bu analizlerinde mest ediyor abi.
Dünyadan uzak bir gün geçirdim dün ama fazlasıyla öğrendik Almanya'da neler olduğunu. teşekürler.
saygılar

erdinç

baldur dedi ki...

Neden bu tip haftanın karmalarında yıllardır, 3 defans 3-4 forvet en az iki tane de ofansif orta saha olur? bu sistemle oynayan bir takım var mıdır dünya üzerinde?