26 Mayıs 2009

Sen de git bakalim..



Transferi kesinlesti..

24,5 milyon euro kesin.. Bir de ihtimali fazla olan basarilar sonrasi 27 milyon euro'ya cikabilir rakam.. 25'in üzerine gecerse Owen Hargreaves'in rekorunu kiracaktir Bundesliganin disariya verdigi en pahali oyuncu olarak.. Yüzde 15'i babasina gidecek bu paranin.. Ilk ödeme pesin 15 milyon Euro.. Yaza 5 milyon euro daha.. Gelecek sezonun sonunda da 4,5 milyon euro ödeme seklinde anlasilmis..

Juventus cok dogru bir hamle yapip böyle güzel oyuncuyu kadrosuna katti ki ayri bir sempatim vardir benim juventus'a..

3 yilda 83 Bundesliga macinda 38 gol atti Diego. Toplamda Bremen adina oynadigi 140 macta 55 gol 42 asist.. Bundesliganin kalitesini tek basina bir basamak yukari cikaran Diego benim en sevdigim oyuncu tipine de bire bir örnektir. Bu yildiz , biraz da zorunluluktan satilmistir. Sözlesmesi sona erecek ve bu sene Sampiyonlar Ligine giremeyip 15 milyon Euro kayip yasayan takimin zorunlu tercihidir.. Baska türlü olsaydi ne Diego giderdi ne Bremen onu satardi..

Özil ve Marin yerine düsünülen oyunculardir.. Kimse Diego olamaz ama Mesut Özil belki de daha da büyüyecektir onun boslugunda zira Bremen bu acidan cok güzel bir okuldur.. Bremen bu parayla büyütecegi yeni evlatlar edinecektir kendisine keza Stuttgart o 30 milyon euro ile mutlaka beni sevindirecek yildizlari getirecektir Bundesligaya..

Güle güle kucuk adam diyoruz..

11 yorum:

LeFoot dedi ki...

Mesut Özil açısından çok iyi oldu bu gelişme... Tam anlamıyla önü açıldı takımda. Ancak Diego'nun yerini bir çırpıda doldurması zor görünüyor. Diego'dan gelen parayla Marko Marin'in transfer edilmesi de akılcı olabilir. Yine deBremen onu arayacaktır.

Borges dedi ki...

Ben Özil'i deyim yerindeyse cocuklugundan beri seyrederim.. Özil'i sahada gören pek cok futbolsever "lem bu kosmuyo hic" filan der.. Ama öyle bir sol ayak var ki anlatilmaz. Oyun Zekasi üst düzeyde. En güzel örnegi Sergen Yalcin benzetmesidir, tam anlamiyla ona benzeyen en yakin türk oyuncuyu özil'dir. Yakinda cok daha baska olacaktir.. derim..

rasheedrec dedi ki...

Çaresizce izliyoruz Diego'nun transferini. Türk futbolu olarak artık karar vermemiz gerektiğini yüzümüze acımasızca vuruyor bu gidiş (ya da yükseliş): Porto ya da PSV olup Diego ve Alex'leri olgunlaştırıp avrupa piyasasına sürmek ve kasaya milyonlarca dolar koymak mı yoksa son transferini yapıp memleketine dönerken emeklilik parası biriktirmeyi amaçlayan oyuncuları mı transfer etmek? Ben şahsen Ibrahimovic'i, Dzeko'yu, Ronaldo'yu, Fabiano'yu, Biglia'yı,Luisao'yu (ve yüzlercesini) kaçırmaktan sıkıldım artık.. Dilerim Diego son olur ve bu yıldızlar bundan sonra ilk parıltılarını bizim gökyüzümüzde gösterirler.

Borges dedi ki...

Recep: Bence sorun Diego ya da bir baskasini transfer etmek degil. Diyelim ki Porto'dan Galatasaray ya da Fenerbahce aldi Diego'yu.. Bu gelisimi gösterebilir ve bu paraya satilabilir miydi ?

Türkiyede ayni performansi ve gelisimi göstermesi zaten cok imkan dahilinde degil.. Sorun gelen ya da gelemeyen futbolcudan ziyade onlara uyguladigimiz baski ve yildiz yapmaya elverissiz kosullardir.. Bu olumlu ve olumsuz anlamda böyledir. Biz mesut özili coktan sepetlemistik kosmuyor diye.. Takim arkadaslarina ayip ediyor diye.. Ya da Diego'yu iyice disiplinsizlige dogru götürmüstük, adamin yaptiklarina bak ve bir de gördügü ilgiye, sevgiye ki bu sevgi ile aslinda teklif olmasina ragmen sözlesmesini uzatip böyle bir para kazandirmistir klubune..

Her Yol Roma dedi ki...

M'gladbach Marin'i bırakır mı, bıraksa da sağlam meblağ istemez mi? Sanki onun kaderi de Bayern olacak gibi geliyo bana.

Borges dedi ki...

Her Yol Roma: Anlasma oldu diye duyuyoruz ama bilinmez tabii.. Bayern almaz, daha pismisine gözünü diker.. Van Der Vaart ya da Sneijder gibi isimlerin pesinden kosar.. MArin her bakimdan Bremen icin bicilmis kaftan, onu diego yapip böyle satar, yillardir yaptigi gibi.. Az bir sey kaldi gibi, aldi alacak durumda yani..

Fuzzy Logic dedi ki...

Özil büyük futbolcu olacak, orasi kesin. Umalim ki Bremen sadece marin degil Holtby (gerci Schalke dedikodusu vardi, ne oldu bilmiyorum) ve David Hoilett (gerci bunda da Blacburn Rovers dedikodusu vardi!) gibi gencleri de alirlarda gencecik ama saglam bir Bremen izleriz tekrar.

Empyrium dedi ki...

Sen de git demişsin Diego'ya.Bizde yakında burdan sana başka bir Brezilyalı yolluyoruz.Magath onu ışıl ışıl partlatsın diye.Bizde medyanın gazıyla gözü dönmüş taraftar olarak aldığımız her nefeste, içtiğimiz her sigarada yada kadehte ki rakıda "vay be " deriz, kudururuz :(

biglion dedi ki...

Stuttgart demişken; bir Baştürk vardı değil mi?

Borges dedi ki...

biglion: Bastürk on iki gün önce idmanin birinde birden ortaya cikip "ben yoguuum yogum aslinda " deyip geri gitmis, bir daha da gören olmamis onu..

erdersson dedi ki...

diego galatasaraya gelde onuda lincoln leştirirdi medyamız.juventusa gidince süper oldu . normaldede iyidir.ama tr ye gelince yada galatasaraya gelince medya kasıtlı olarak yıpratıyor oyuncuları.bunun nedeni medya-banka vs ilişkileri.ne kadar çok borç o kadar fazla kredi ve kar demek.transfer çılgınlığını dürtüklemenin bir nedeni sayfa doldurmaksa diğer nedeni borç yaptırmak.