6 Kasım 2009

Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt : 4-0



Mac biraz önce bitti. Frankfurt henüz yenilgi yüzü görmemis lig liderinden 11 dakikada 3 gol yedigi vakit her sey icin cok gecti artik..

Daha kadroyu görür görmez "tamam, leverkusen fark atacak" dedik.. Zira yok böyle bir cesaret.. Söyle ki:

Bu ligin neredeyse en iyi hucum yapan ekibine karsi iki forvetli bir sistemin(baklava 4-4-2) icerisine iki tane daha hicbir sekilde savunma yönü olmayan oyuncuyu ekliyorsun.. Meier,Liberopoulos ilerideki ikiliyi olusturur iken Caio ve Selim Teber gibi savunma yönü olmayan iki oyuncu da sag kanat ve oyun kurucu pozisyonundaydi.. Sonuc itibari ile bu kadroyu burada sahaya cikararak Skibbe birinci dereceden sorumlusudur bu sonucun.. 10 dakikada biraz kaleci hatasi biraz da Leverkusen oynayarak üc gol buldu ve maci kopardi..

Ve fakat ilginc bir sey yasandi sonrasinda.. Skibbe, hatasini anladi ve macin henüz yirminci dakikasinda degisiklige gitti.. Caio'yu cikarip yerine Ümit Korkmaz'i aldi.. Bajramovic'i Scwegler ile beraber ortaya cekip kanatlara da Teber-Korkmaz ikilisini yerlestirdi. Ve hatta öyle oldu ki ilerleyen dakikalarda Maik Franz tek basina sag kanadini kullandi ve Teber oyun kurucu olarak Caio'nun bosalttigi alana gecti. Ilk yari boyunca pek de top oynamasa da idare etti takim.. Lakin ikinci yari Leverkusen sahada yoktu ve belki olmasi da gerekmiyordu zira skor yeterince iyiydi.. Bu sahada olmamazligin bir nedeni de Frankfurt'un her yerde topa basmasi ve Skibbe'nin agresif yapisini göstermesi.. 23.dakikada oyuncu cikarmak da bunun bir baska ifadesidir..

Ümit Korkmaz yavas yavas kendisine geliyor. Lan o ne hiz öyle ? Inanilmaz hizli bir oyuncu.. Ileride bu takimin degismezi olacaktir kesinlikle..

Leverkusen ise bu sene Sampiyonlugun güclü adaylarindan.. Kiessling muhtesem ve Kroos da bu takima alismis durumda. Barnetta'sindan Eren Derdiyok'una kadar aslinda her seyiyle sampiyonluga hazir.. Önde basan Kiessling oldugu sürece üc tane ofansif orta saha oynatabilme lüksüne sahip takimda bugün Adler'in yani sira Rolfes ve Renato gibi önemli isimler de yoktu. Hem bunlarin hem skorun hem de zilgiti yiyen Frankfurtlarin basmasi sonucu gecen maclara oranla cok muhtesem oynamadilar, daha cok kontrollü bir oyunu benimsediler lakin istedigini aldilar..

Skibbe, hucum futbolunu, ofansif yönü agir basan oyunculari seviyor lakin bu takimla bu cok zor. Kalecileri yok, forvetleri sakat ve Caio gibi ne yapacagi belirsiz bir oyuncu var elinde. Isi cok zor, sene sonunda ligde bu takimi tutabilirse büyük basari.. Biz takipteyiz, arkasindayiz..

4 yorum:

aksilaz dedi ki...

Saldır Leverkusen :)

Şampiyon olacaklarına inanıyorum.

Dobrowski dedi ki...

iddaada banko oynadım bu maça keşke izleyebilseydikte.

Borges dedi ki...

Aksilaz olabilir.. Lakin Bremen de bu sene saglam gelenlerden. Hoffenheim da keza..

KANDIRALI: Leverkusenin yenecegi ve ayni zamanda macin üst bitecegi kesindi. Hoffenheim da bence Wolfsburg'u bugün yenecek diyorum.. Hatta totemim de Gladbach-Stuttgart macina kafadan beraberlik diyorum ;) (üc ihtimalli maclara da hep beraberlik derim o da ilginc .)

Frank Baumann dedi ki...

Gekas'ın yunan milli takımındaki formunu -artık- Leverkusen'de yakalayamaması üzücü. Gerçi takımda o kadar iyi forvetler var ki ona ihtiyaç kalmıyor.

Bremen ve Hoffenheim'in şampiyonluk şansı bence pek yok. Özellikle hoffenheim'in 2. devreyle birlikte yine düşüşe geçeceğini düşünüyorum. Ama Werder Bremen'in olmasını çok isterim. Bu takıma her kupa yakışır:)