14 Aralık 2009

Ahmaklik ?



Bremen Sportif direktörü Allofs Özil'e sinirlendi. Nedeni de sudur: Özil, ilk yari sonunda kabine gider iken yolda Farfan ile forma degis-tokusuna girdi. Allofs bunun pek profesyonelce yapilmis bir davranis olmadigini belirtir iken Özil'in saha icerisine konsantre olmasi gereken yerde böyle budalaca bir eylem icerisinde olmamasi gerektigini söyledi. Özil ise Farfan'in kendisine gelip forma istedigini ve bunun bir sorun olacagini düsünmedigini lakin yine de sorun olduysa özür dilerim diyerek ortami yumusatacak tavri sergiledi.

Allofs sinirlenme konusunda haklidir belki ama bu kadar sinirlendirecek kadar absürd bir sey oldugunu düsünmüyorum. Daha cok sorun su ki Mesut sözlesmesini uzatmiyor ve Diego gibi klube para getirmeden gidecektir, biraz da bunun sinirini cikartiyor gibi geliyor bana.

16 yorum:

Ortega dedi ki...

Evet. Daha çok ikinci yazdığın sebepten olsa gerek. Mesut'u taraftarın gözü önünde kötüleme, kötü gösterme eylemlerine başlamış herhalde.

Volkan dedi ki...

Mesut için the Guardian'da çıkan bir yazıda Chelsea ve birkaç klübün bu oyuncu ile ilgilendiği yazıyordu.

Aynı yazıda, Bayern Munih'in de Mesut ile ilgilendigi yazıyordu. Gerçi, Almanya'dan cıkan her kalburustu oyuncu icin cıkan standart transfer dedikodusudur bu...

Bundesliga'nın yetenekli oyuncuları tutma konusunda sorunu suruyor. Bunda acaba kluplerin finansal statusu de etkili mi? Alman kluplerinin cogu ciddi borc yuku altında bildigim kadarıyla. Ingıltere gıbı dısardan mılyoner de pek cekmıyorlar lıglerıne. Sanırım hala en buyuk kaynakları taraftardan elde ettıklerı gelırler. Dortmund'un kombıne satısları sanırım buna en guzel ornegı olusturuyor. Gercı onların kale arkasında, (guney trıbunu muydu adı) mac seyretmenın degerı paha bıcılemez.

Bu arada cıvılıkrampon ekıbı olarak gerı donmene de cok sevindik. Eksikligin hissediliyordu.

Volkan

fd dedi ki...

en güzel tepkiyi magath verdi. "farfan'a formanin parasini ödetecegim" dedi, olay kapandi.

Borges dedi ki...

Ortega: Taraftara kötülemek degil de varolan sinirin bir disa vurumu diyelim. Hatta ayrintiya girsek biraz farklilasacak zira Borowski gitti bedelsiz, ciceklerle ugurladilar ama Özil'in ederi biraz fazla oldugu icin -diego'yu düsünelim- zoruna gidiyor klubün sanirim.

Bir de söyle seyler okumustuk zamaninda.. Her hafta Özil'in babasi ile Allofs sözlesme üzerine konusuyorlar, tartisiyorlar.. fiyat artisi filan.. Bu bir gerginlik yaratmis olmali ki böyle bir tepki verdi. Özil'in kendisi cok saf, iyi niyetlidir misal herke ssever, utangac. BU bremen kizginligi ise babasindan geliyor. bazen babasinin tavirlarini ben de pek tasvip etmiyorum ama baska acidan babasinin adimlariyla bu noktaya geldi.

Merakla bekliyoruz, sonu ne olacak..

Borges dedi ki...

Volkan: Su kesin, Dzeko ile beraber Avrupanin buyuk kluplerinin gözdesi. Bayern dahi alabilir. Bundesliga klupleri ise bahsettiginiz gibi biraz ekonomik acidan iyi degiller ama bu aldatici. Frankfurt mesela kötü degil ama risk almiyor, almak istemiyor. Pek cogunun borcu yok ya da borclu klup olmak istemiyorlar.. Tam bir alman mentalitesi. Zaten yasa geregi bir zengin gelip klubun hisselerinin yüzde 51'ini alamaz. Ancak klup hisselerinin yüzde 49'unu satisa sunabilir dortmund gibi. Söz hakki her zaman klubun kendisindedir.

Görüldügü gibi ne zaman gelip ne zaman gidecegimi ben bile bilmiyorum ama su kesin ki sevgili Volkan, Civili Krampon ekibi cok saglam bir geri-dönüs gerceklestirmis. Ki bizzat "Volkan" etiketli cok güzel postlar okudum özellikel Total futbolla ilintili..

Ben o güzel icerikli yazilarinizin devamini diliyorum ve buraya olan güzel bakisiniz icin de tesekkürler.

Borges dedi ki...

fd: Magath yazisi yazacagim ama sanirim baska bir yere, blogdan da linklerim herhalde.. Cok baska bir adam o ;)

scugnizzi dedi ki...

"Diego gibi klube para getirmeden gidecektir"

şurada biraz yanlış ifade olmuş galiba? :)

Borges dedi ki...

Scugnizzi: Evet yanlis gibi duruyor. Diego'dan kazandiklarini burada kazanamayacaklar daha uygunu sanirim.

scugnizzi dedi ki...

evet abi. yok o cümleden diego "0" bonservisle gitmiş gibi anlaşılıyor. gerçi senin blogunu takip edenlerin büyük bir kısmı biliyordur 24 milyon küsüre gittiğini ama bilmeyenler juventus'un onu bedava aldığını sanıp şoka uğramasınlar. :)

Protanopia dedi ki...

@scugnizzi

Aslında o Türkçe'nin eksikliği. İki anlama da geliyor. Tam ayırmak istersen de çok uzun cümle kurmak gerekiyor.

Kasux dedi ki...

mesut da ekmek yediği kaba tükürmesin bir zahmet ayy hiç dayanamıyorum şu tiplere!

scugnizzi dedi ki...

karamurat: evet sen de haklısın.

Unknown dedi ki...

Mesut'a bir türlü ısınamadım neden acaba?

turhanatakan dedi ki...

konunun dışına çıkmış ve ukalalık yapmış gibi olmayayım ama türkçe'nin eksikliğinden ziyade "gibi" edatının kullanımı sıkıntı yaratmış. hepimizin yaptığı yaygın bir hata herhalde, "diego gibi" yerine "diego'nun aksine" denilebilir.

bir de borges, yazıyı okuyunca aklıma geldi. bizde futbolcuların babaları veya çevresindekiler çok etkili olurlar(dı) transfer görüşmelerinde, sermet şükür muhabbetleri akıllardadır. acaba almanya'daki türk asıllı oyuncularda bu durum ne ya da diğer oyunculardan farklı bir yaklaşım var mı?

Borges dedi ki...

Turhan Atakan: Diego gibi klube para getirme kismini ayirabilirsek sorun yok aslinda. Para getirmeden gidecektir, diegoda oldugu gibi bir para gelmeden gidecektir gibi uzatilabilir ama gerek yok sanirim, bir yanlis var sadece, ikinci kez okudugmda da dikkati ceken.. Bu ayrinti ise Karamurat'in belirttigi sorun daha cok..

Baska acidan Mesut Özil aslinda cok bakimdan pasif rolde. Sermet Sükür benzeri bir baba var burada. Ama verdigi kararlara cok bir sey diyemiyorum zira geldigi nokta babasinin tavri sonucu olusmustur. Yalniz bundan sonrasi icin bilemiyorum.. Türk oyuncularinin bir kisminda bu aileye bagli evlat rolünden dogan bir sorun var ama her zaman sonuclarinin kötü oldugunu söyleyemiyoruz.. Almanda böyle bir baba-menajer iliskisi olmuyor lakin misal sevgilisi oluyor:)

varol döken dedi ki...

forma değiştirmenin nesi yanlış, ben hala okuyor okuyor anlamıyorum?

bu biraz futbolcu gücü meselesi, roberto carlos da vermişti devre arasında formayı ama kimse sesini çıkaramadı, kaldı ki kendisinin acarkentteki seks partilerine de kimse sesini çıkaramadı ama kazım olunca kolay yediler...

güç her şeydir yani, her yerde:) bu gücü de babandan değil oynadığın futboldan alacaksın, mesut un yapması gereken bu, olması gereken kişi de tamamen kendisi!