18 Aralık 2009

Anlastilar.!



Simdi Löw anlasti. Alman fedarasyonu ile olan sözlesmesini 2012 yilina kadar uzatti. Yillik 3 milyon euro. Bakin bu anlasma ve para konulari genelde cok kaba bir sekilde degerlendiriliyor.. Alaman türklerinin hangi milli takimi secmesinde dahi etkili olan bir para mevzusu var aslinda. Misal Löw 3 milyon aliyor ama reklam anlasmalari nedeniyle bu rakam aslinda 4,5 milyon euro. Oyuncularin Alman Milli takiminda oynamasi ile Türkiye Milli takiminda forma giymesi arasindaki "maddi" fark da secimlerde etkili olabilir.. Sponsorlardan reklamlarina ve tüm bunlarin sagladigi popülaritelerine göre degisiyor her sey.. Fedarasyonun oyunculara verdigi primlerin disinda misal Alman milli takimina sponsor olan markalarin oyunculara ekstra gelir saglamasi gözden kaciyor.. Toplamda ciddi bir fark oluyor her bakimdan.. Belki Türk Milli takimi icin söz konusu olamaz ama sadece Klose'nin Almanya'yi degil de Polonya'yi secmis olmasi kafadan bir 10 milyon euro zarara girmesine neden olacak idi..



Thomas Schaaf.. Beklenilen oldu ve iki yilik sözlesme imzaladi. Magath ile beraber tartismasiz su an Bundesliganin en iyi hocasi konumunda.. Bir fark sudur ki; Magath kendisini her yerde ispatlamis iken Schaaf ne oyuncu ne de teknik adam olarak Bremenin disina cikmamistir. Muhtesem bir birliktelik söz konusu ki yarim asira yaklasacak böyle giderse.. Toplamda Almanyanin kovulma ihtimali en az olan teknik direktörüdür.. Ofansif futbolun da temsilcilerindendir.. Bilbao'yu üclediler ki oyuncularin isimlerinin önemli olmadigi bir takim yaratmistir aslinda da bir zaman sonra cok daha iyi görülecektir..

4 yorum:

Ortega dedi ki...

Zico'yla yaşadığımız hayali bir yana bırakacak olursak, Löw dönemimdeki fitbolumuzu feci özlüyorum. Hey gidi.

Enes Özbey dedi ki...

Gurbetci oyuncularimizin Mesut Ozil gibi istisnalar haricinde Alman Milli Takimi'nda oynama olasiliklari, Turk Milli Takimi'nda oynama olasiliklarina gore daha dusuk diye dusunuyorum. Turk Milli takimi sponsorlari oyunculara direkt bir katki yapmasada, Federasyon'un yukselen gelirlerinin primlere yansidigi yadsinamaz bir gercek. Hislerin genellikle aklin onune gectigi bir millet oldugumuz dusunulurse, ciddi bir ilgi ile Turk Milli takimi icin oynamayacak gurbetci sayisi 1 elin parmaklarini gecmez zannediyorum.

Borges dedi ki...

Ariel Ortega: Löw, güzel adamdi. Ben de Stuttgart'da oynattigi gibi bir takimi yeniden calistirmasini bekliyorum.

Enes Özbey: Ben pek cok gencin artik Almanya milli takimini sececegini düsünüyorum. Mesut ya da Serdar Tasci.. Simdilik, Taner bile daha simdiden Almanya tarafini secmisti. Zamanla yetenekli olup göz önünde olanlarin buyuk kismi almanya tarafina kayacaktir ki size genc milli takimlarda almanyayi secmis rahat on futbolcu sayarim..

Prim konusu ise.. Türkiye birinde var digerinde yok, Almanya her turnuvanin icerisinde. Deli prim aliyorlar.. Türkiye bir ihtimal yari final, Almanya her turnuvada var ve hepsinde en az yari final.. Sponsorlar.. Adidasindan nutellasina kadar futbolculara ödenen miktarlar inanilmaz. Toplam da bir oyuncunun kazanci hic forma dahi giymese inanilmaz bir rakama ulasiyor ki bir gün daha detayli arastirip yazmak gerekir.. fark cok buyuk bence..

aşkın dedi ki...

Abi bilgi olsun diye aktarayım:
2007 yılında ön eleme grubu Malta-Macaristan-Moldova galibiyet serisine verilen prim zamanın parasıyla kişi başına 45'er bin TL.
Bunlar grubun başlangıç maçları ve nispeten önemsiz rakiplere karşı.
Adımını iyi atmak lazım, baş aktörlerden ekonomi devi Almanya mı yoksa dünyanın anasını satıp cebinde ne var ne yoksa saçıp savuran Türkiye mi? :)))