14 Aralık 2009

Degismeyen Yüzler.!



Sizi bilmem de ben görür görmez tanirdim bu iki kardesin kim oldugunu..

10 yorum:

DJAN dedi ki...

mıchael ve ralf schumacher

Schumy dedi ki...

Soldaki çok yanlış yaptı. İnanın benim hayat felsefemdi. Umarım geri dönmez, en azından basında yazıldığı şekilde :(...

Borges dedi ki...

Öyle ki ben Schumacher'den sonra f1'i biraktim. Daha da bir sey demiyorum.. Onun varligiymis benim icin cok sey.. Simdi dönse de dönmese de gecip gitti..

Schumy dedi ki...

2006'dan beri hiçbir yarışı izlemedim, startı dahil. Ki izleyenler bilir start bir yarışın en heyecanlı bölümüdür. Ben sıralama turlarında pistlerin zamanlarını ezberleyip Schumacher'in hangi saniyede döndüğüne bakıp öne geçebileceğini hesaplayan bir adamdım.

O bıraktı ben de bıraktım. Ferrari ile dönecek dendi sevinçten yazılar yazdım onun adına. Sonra duydum Mercedes ile dönecekmiş diye. Hakkinen ile dönse inanın üzülmezdim çünkü çok yakın arkadaşlardı ama bütün kırmızı severleri üzüp rakiple döneceğini duyduğumda şok oldum.

7 milyon euroya çok ihtiyacı vardı kesin zira kendisi Endonezya'daki tsunami felaketine 10 milyon euro yardım yapmıştı. Bizim hükümetten fazla...

Kasux dedi ki...

bencede tadında bıraksın gerçi kendisi pek fazla sevmem ama büyük bir plot olduğu konsunda herkes hem fikirdir.

Borges dedi ki...

Schumy: Sen nickinden de anlasiliyor ki saglam bir schumacher taraftarisin. Ben onunla basladim, onu biliyordum tek bu yarisi izlemeye basladigimda.. Hikayeleri onunla ögrendim. Misal Hill eskiden gecis serbestligi olmadan gecmesine izin vermediginde aralarindaki savasi o sekilde ögrendim. Her hikayeyi onunla.. Ona bir ilgi vardi ve karakteri iyi veya kötü olsun, oydu seyretmemizin nedeni.

Ve asla ve asla Schumacher icin 7 milyon euro bir rakam degildir o yaris hastasi bir adamdir, kopamiyor, tek derdi bir sekilde o adrenali yeniden.. yoksa para filan hikayedir ki 60 kez dünyaya gelse süper yasayacak kadar parasi olan bir adam, bahsine bile gerek yok..

Sevmeyenler coktur ki cevremdeki herkes.. ama ben severim, yarisci bir adamdir, tadini verendir f1'e..

Schumy dedi ki...

Senna öldükten yıllar sonra kendisine sorulan "Senna yaşasaydı yine bir numara olabilir miydin" sorusuna "İki numara olsaydım da olurdu" diyebilen ve Senna'nın 41 yarışlık rekorunu kırdığı İtalya Grand Prix'i sonrasında kameralar önünde göz yaşlarına boğulan bir adam Schumacher. Varsın sevmeyeni olsun, hiçbirşey onun bir numara olduğunu değiştirmez.

Paraya ihtiyacı olmadığını da biliyorum. Eşinin malum görüntülerinin yayınlanmaması karşılığında servetinden vazgeçebilecek karakterde bir adamdan bahsediyoruz.

Fakat milyonları karşısına alıp kendi ülkesinin markası bile olsa Mercedes ile yarışlara dönebileceğine göre heyecan veya adrenalin bağımlılığından daha öte şeyler var. Çok bağımlı olsa sadece bir boyun rahatsızlığından dolayı Ferrari'yle yarışmaktan vazgeçmezdi.

Eğer Ferrari ile dönseydi inan eskisinden çok efsane olurdu...

varol döken dedi ki...

hiçbir geri dönüş, ilkinin verdiği tadı vermez ki...

ben sennacıyım, f1'den hem çok hem çok hazzetmem ama schumacher'in bu ülkede f1 e olan ilgide korkunç bir payı var... bu gerçeği enez de bir köy kahvesinde ki hakkı baba ve şumi abi çekişmesi diye görüp duyduğumda çok iyi anlamıştım:)

peki gerçekten neden yok o eski tat, kurallar mı kötüledi, pilotlar mı kötü (oysa vessel, button, alonso, hamilton falan gayet iyi adamlar) yoksa başka sebepler mi ya da sadece duygusal etkiler mi?

CaRtMaNtR dedi ki...

Zamanında Damon Hill ile kapışmalarını hayal meyal hatırlarım. O zamanlar Damon Hill'i babasıda yarışçı diye daha bir severdim. İkisinin kapıştığı dönemlerde yarışları Cine 5'te Emre Tilev anlatıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Güzel günlerdi. Az ve yanlış şeyler öğrenir yada öğrenmeye çalışırdık anca o zamanlar. Google moogle hak getire tabi. Şimdi herkes işin içinde bu kadar kolay girebildiği için belkide bu kadar teknolojik bir spordan insanlar eski tadı alamıyor.

outlawtorn dedi ki...

22 yaşındayım ve 96dan beri ferrari taraftarıyım. tabi bunun böyle olmasının sebebi schumacher. şimdi mercedes'le döndüğü haberini aldık. ne kadar içimiz burkulsa da schumacher'i en azından bir sezon daha izleyebilecek olanın keyfi bambaşka. hangi takımla döndüğü o kadar da önemli değil. ki ben mercedes tercihinde ross brawn isminin ana faktör olduğunu düşünüyorum. hem jan todt da ferrari f1 takımında değil artık. o yüzden çok garipsememek gerek bu durumu.