10 Aralık 2009

Hakli Gurur.!



Özil neden gitti biliyor musunuz ?

O Schalke'nin gelecek vaad eden oyuncusuydu. Babasina Lincoln'den sonra onun yerine gececek futbolcu olacagina dair söz verdiler.. Lincoln'un cok önemli bir zaman diliminde aldigi bes maclik ceza nedeniyle ilkonbirde forma sansi dahi bulabildi. Herkes olasi bir Lincoln gidisi sonrasi onun buraya gececegini düsünüyordu. Schalke'nin cok akilli menajeri Müller ne yapti ? Lincoln'u Galataaraya vermesinin disinda Mesut'un önüne ayni yasta baska bir genc futbolcu aldi, 10 numarali formayi da ona verdi: Ivan Rakitic.. Babasinin ve Mesut'un delirme noktasi budur. Benim oglum yedekte kendi yasinda bir oyuncunun arkasinda bekleyemez diyordu babasi.. Ya da eger yedekte kalacaksa bugün aldiginin iki kati parayi almasi gerekir onun mantigiydi. Schalke kubü menajeri ile savasti ve o sevgili Müller Mesut'u yetenek oldugunu bile bile 4,5 milyon euro bonservis bedeli karsiligi satisa koyup sunu dedi: Oglunu Maradona saniyor, madem öyle onu isteyen gelsin biz vermeye haziriz.. elbette bu parayi ona verecek bir klup cikarsa.. Kimsenin talip olmayacagini düsünürken Hannover, Stuttgart hemen atladi üzerine.. Derken Bremen sonradan gelip isi bitirdi.

Bugün Bild'deki yorum söyledir: Zavalli Magath.. Mesut Özil'e karsilik Rakitic ile sahaya cikacak..

Ileride ne olur, misal Bremen karsisinda Rakitic cosar mi bilmem ama su yorumu yazdirabildiyse cok hakli bir gururu vardir hem babasinin hem de Mesut'un.. Dilerim ki ayni gururu Terim karsisinda da yasamazlar bir gün..

13 yorum:

Enes Özbey dedi ki...

Bremen'in de artik Mesut'a dar geldigini dusunmuyor musunuz? Hangi teknik adamin altinda ya da hangi takimin sisteminde Mesut;'un yeteneklerini en iyi sekilde ortaya cikaracagini dusunuyorsunuz?

CaRtMaNtR dedi ki...

Aslında hem Mesut'un alt yapıdan gelen adam olması hemde yeteneğini düşününce önceliğin onda olması mantıklıydı. Tabi bir diğer yandan menejer dediğin bu iki cambazıda aynı ipte oynatabilmeliydi.

berserk dedi ki...

bi türlü beğenemedim şu mesut' u. gerçekten de sanki çok büyütüldü, iyi topçu da sorumluluk alma, takımı sürükleme filan yok, gördük uefa finalinde takım oynarsa o da oynar. hayko cepkin' e benzemesi var bi de...

neyse dünya kupasında izleriz artık, bu kadar iyi topçuysa oynar heralde alamanya takımında.

ayrıca müller barda filmini izlemiş sanırım;

"Maradona mı sanıyon lan kendini ordan atıp geçmeler filan."

Borges dedi ki...

Enes Özbey: Bremen cok baskadir, buradaki güzelligi baska bir yerde yakalamasi cok kolay degil dolayisla en uygun zamanda gitmeis gerekir ama ona en uygun klup kesinliikle Arsenal'dir. Gönlüm ise olmadi Barcelona'dan yanadir.. Uygun olan Wenger sabri, bakis acisidir kesinlikle. Akli varsa Arsenal'e gider..

Cartmantr: Abi adamlar yasli, tecrübeli birisini alsa anlayacaklardi belki ama bunu cok zor.. Hakliydilar,söz verdiler ve sözlerini tutmadilar babasina göre.

Berserk: Bremenin maclarinin gollerine bak, belki begenirsin belki begenmezsin ama ne oldugunu anlarsin sanirim.

Adsız dedi ki...

Mesut'un Türkiyeyi seçmemesinin sorumlusunun sadece Terim ve Fedarasyon olduğunu düşünmüyorum.Almancıyı sadece
doçe mark olarak gören hükümetlerin suçu daha fazla

Borges dedi ki...

Tayfun: bu konu cok tartisildi ve artik geride kaldi. Lakin sunu yine de söyleyeyim, bu adamlar ilgi-alakaya büyük önem veriyorlar. Cocuklarini "maradona" saniyorlar belki cocuklugundan bu yana basardiklari yüzünden.. Ve Alman milli takim yetkilileri ben daha mesut'un ismini sözlüge yazdigim zamandan bu yana ilgi gösterir iken bizimkiler bayerne bremen formasiyla golü atinca gündeme aldilar.. Daha cok ilgi-alaka ve bir de para derim zira bunun da önemi var, hafta basinda gelince yazariz belki.

QuaresmA dedi ki...

bize söz verdiler, lincoln gidince o mevkiye başkasını aldılar, benim oğlum rekabet etmesin diye takımı terk etmek de son derece alaturka bi davranış olmuş o ayrı :)

hadi lincoln gittikten sonra yerine rivaldo'yu, alex'i veya ne bileyim başka bi dinazoru alsalar neyse de 1 mevki için 2 tane düşük maliyetli potansiyelli genci rekabet ettirmek kadar doğal birşey olamaz. belki mesut kendi için doğru seçimi yapmış olabilir ama schalke'nin rakitic transferinde bi yanlışlık göremiyorum.

Borges dedi ki...

Quaresma: Söyle ki mesele yerine oyuncu transfer etmek ya da rekabet degil, oyuncuya güven duymadiginin ve oynatmayacaginin bir göstergesi. Ona olan bakisinin ne oldugudur. Lincoln son haftalarda yok iken ilk11 cikiyordu, rakitic geldi yedege demir atti filan.. kötü oldugu icin degil güven duyulmadigi icin. kime güven duydular ? ayni yaslarda baska bir oyuncuya filan.. 10 numarali formayi söz vermesine ragmen aynen diger sözleri gibi tutulmamasi. Ve sizce pek önemli degildir lakin onlarin yaptigi bu hamle sonucu Mesut'un geldigi yer düsünülürse eger son derece dogru hareket ettigini görebilirsiniz.. Ya da dogru noktalara temas ettiklerini.

Rekabet ile alakasi yok, yeni transfer edilen oynar her daim hele ki 5 milyon euro bonservis ödenmisse.

Adsız dedi ki...

Borges yazsan güzel olur aslında sadece oyuncular değilde TFF Almanya sorumlusu Metin Tekin kim dir nedir tüm avrupa liglerinden bu adam sorumlu hani günahını almayım ama Almanyada,Hollanda alt yapılarda oynayan bir kaç kişi garip şeyler anlattı yok artık diyeceğim şeylerde duydum ama inanasım gelmedi o an için almanyada olduğun için vardır belki bunlar hakkında sağlam bir bilgin.Vatan millet Sakarya sözleriyle bu cocukların kazanılamayacağı ortada seninde söylediğin gibi

Unknown dedi ki...

Arda-Elano iliskisiyle az da olsa benzerlikler var bu olayda. Arda takiminin en deger verilen oyuncusu olmak konusunda hassas. Saha icinde profesyonelce davranmaya calissa da ben onda Elano'ya karsi bir sogukluk seziyorum. Arda Galatasaray'a, Mesut'un eski takimina oldugundan cok daha farkli ve manevi bir bag ile bagli oldugundan ve Turkiye'de kulupler arasindaki denge Almanya'daki gibi olmadigindan, Mesut gibi posta koymuyor tabi. Gelismeler farkli oluyor burda, teknik heyet, yonetim Arda ve Elano'dan birlikte fayda gorulebilecek bir pratigin hayalini kurarken cok degerli bir hamle olan Elano transferini alabildigine sert sekilde tartisir hale geliniyor.

Maslow dedi ki...

ne yani terim'de mesut'un babasının dediğini yapıp 11 garantisi mi verseydi ?

Maslow dedi ki...

ne yani terim'de mesut'un babasının dediğini yapıp 11 garantisi mi verseydi ?

Borges dedi ki...

Maslow: Ilk 11 garantisi degil sadece. Neden Rijkaard, kewell Galatasaraya geliyor ? Sadece para degil yaklasim da söz konusu. Ayni sekilde bakabilirsin...

TAyfun: Yazilmasi gereken bir oyuncunun alman milli takiminda oynadigi zaman kazanclarinin neler oldugudur ? Kazandigi paradan popülariteye kadar cok sey degisiyor ve görülmeyen önemli ayrintilar da var, bakalim diyoruz.. bir zaman yazilacaktir..

Arda-Elano takim ici deger konusunda cok farkli insanlar. Elano gelip gecici gözülye bakilirken Arda kendi degeri, cok baska bir konumda ama oyun ici liderlik konusunda bir cekisme yasanilacagini düsünüyorum ve fakat yararli bir rekabet de olabilir. Mesut olayinda klubun oyuncuya bakisi farkliydi. Bir ihtimal Lincoln-Arda savasinin bir benzeri diyelim ama cok baska kosullarda.. Zira Mesut'un gücü hic yoktui Schalke'de iken.. ya da babasinin ;)