24 Aralık 2009

Jose Luis Chilavert.!



Unutulmaz bir adamin unutulmaz bir karesidir. Bu görüntü 2002'den fakat aslinda 1998 Dünya kupasinda Bulgaristan karsisinda direkte patlayan frikigine üzülmüsüzdür.. Zira o gol olsaydi Dünya Kupasi tarihinde bir ilki gerceklestirip tarihe adini yazdiracakti ama her türlü yazilmistir onun adi aslinda.. 60'tan fazlasi klup takimlarinda olmak üzere Attigi goller, marksist olmasi, 99 da Paraguay'da yapilacak turnuvaya ülkenin ekonomik durumu acisindan yaklasip tepki koymasi, Martin Palermo ile olan kavgasi ki öyle ilerlemis ki düsmanlik, olasi kirmizi kart konusunda bu ikili söz konusu oldugunda bahisler filan iptal olurmus.. 1998 de karizmasi saglamdi, güzel ve renkli adamdi.. Severdim cok zira unutulmaz böyle isimler..

15 yorum:

Unknown dedi ki...

Futbol'un bir rengi varsa bu renk Chilavert'in de içinde olduğu renktir.

Dobrowski dedi ki...

ve ben böyle rengi çok severim..

bussballer dedi ki...

marksist ama roberto carlos'a 'küçük yerli parçası' demiş birisi.

mondo trasho dedi ki...

roberto carlos'un suratına tüküren kaleci değil mi bu?

constantinache dedi ki...

98'de iyidi de, özellikle 2002'de yaşının da etkisiyle kalecilik refleksleri iyice körelmişti, gol atmaya çalışırken esas görevini unutmuş gibiydi sanki....

Schumy dedi ki...

Strasbourg'a gittiğimde evinin orada olduğunu duymuştum. Gidip görmek nasip olmadı. Bir daha gitme şansım olursa Wenger'le beraber aradan çıkarmayı düşünüyorum :)

Adsız dedi ki...

o frikiğe üzülmeyen var mı ? Zdravkov tarihin aynı anda en çok küfür yiyen kalecisi belki de.

Can dedi ki...

Gördüğüm en underrated kalecilerden biridir. Bulunduğu, gelebildiği yerin fazlasını hakediyor; zira Fransa 2.liginde oynamışlığı var uzun süre. Galatasaray'a gelse dediğim adamlardandır. Renkli oluşu yeter.

Borges dedi ki...

Söyle ki: Yorumlari okuyabiliyor ama cevaplayamiyorum. Kisa zamanda görüsmek üzere diyorum ben ;)

evrendeki en mutevazı insan dedi ki...

Döenminde Barthez, Kahn, Seaman gibi kaleciler vardı. En iyileri Chilavert idi.

Volkan dedi ki...

İyi bir kalecidir ama sanki döneminde iyi kalecilerin fazlalığından mıdır nedir, milli takımdaki etkisini klüplere taşıdığını hatırlamıyorum. Aklımda hep Paraguay'dayken çıkardığı maçlar var, belki de bahtsızlığı güney amerikanın 3 büyük futbol ülkesinden birinde doğmamış olması mı?

Özellikle 98 dünya kupasında çok iyiydi. Paraguay ve Fransa o turnuvanın en zor atılan ekipleriydi. Chilavert'in de bu başarıda payı çoktur bana göre...

benden bu kadar dedi ki...

7 gün oldu. deliricem.

GK dedi ki...

Strasbourg da kazanılan Fransa Kupasında da 2 penaltısı vardı sanırım.

Borges dedi ki...

Busballer&Mondo trasho: O kavganin icerigini ve ROberto Carlos'un söylemlerinin de burada belirtilmesi gerekir bir yargiya varabilmek icin..

Schumy: nerede oturuyorsun sen ? :) Güzel yermis..

Volkan: Dogrudur, klup bazinda en azindan o milli takim güzelligini yasayamamistir.. BU yüzden basarinin "kosullara bagli" oldugu düsüncesi hakimdir ben de..

Benden bu kadar: yakinda buradayiz efendim, tskler ilgi icin.

Schumy dedi ki...

Keşke Strasbourg'da otursaydım :) Turistik amaçlı bir geziydi sadece, ama birdaha gitmek istiyorum. Bakalım :)

Ege'nin incisindeyim ben :)