4 Aralık 2009

MELEKE.COM



Ugur Meleke süphesiz ki yeni olusan bu spor yazari modelinin bize en yakin duran isimlerinden birisi. Arastirmaci yazar kimliginin yaninda okur yorumlarina verdigi önem ve okurlarina oldukca mesafesiz bir yaklasim göstermesi belki de onu en tepeye koymamiza neden oluyor. Bir fikriniz varsa yazilari ve görüsleri hakkinda kesinlikle ona iletmekten kacinmayin ve mutlak bir geri-dönüsüm alacaksinizdir.. Simdi isi biraz daha basite indirgemis.. Sitenin uzun zamandir farkindaydim ama bu yeni halini ben extensor'un blogunda gördüm. Hemen üye oldum ve olur da bir gün yazilari konusunda bir baska fikrim olursa oradan yorum yapmayi da düsünüyorum.. www.Meleke.Com yeni haliyle yayindadir efendim..

Meleke.com'da hem bugüne kadar bence oldukca degerli olan Ugur Meleke yazilarini bulabileceksiniz ve ayni zamanda aynen buraya bir yorum ekleyip bana ulasmaniz gibi kendisine de ulasabileceksiniz.. Bu kalibrede bir yazarin okurlarina böyle ince yaklasim göstermesi gercekten takdir edilesidir kendi adima..

"Artık, 2002′den bugüne bütün yazı arşivine meleke.com’dan ulaşılabiliyor.

Köşe yazılarıyla ilgili bana e-mail atmak yerine buradan yorum yapmayı tercih edebilirsiniz (hatta lütfen edin!). Yazıların altındaki tüm yorumları okuyup cevaplamaya çalışacağım. Sanırım buradan iletişim çok daha aktüel ve efektif olacak."

8 yorum:

Alper Öcal dedi ki...

Meleke bozdu kendini son dönemde.

Az üretiyor, çokça derliyor. Ersan Venger gibi kötü de başlıklar kullanıyor.

Yine de Türkiye'deki standardın çok çok ötesinde.

Borges dedi ki...

Alper Öcal: haklilik payin vardir ama arastirmaci kimligi inanilmaz. Yani mutlaka bilgi verici/gelistirici bir üretim söz konusu ki kalitesi dedigin gibi zaman zaman düsse dahi. Bu acidan isine saygi duyuyor gibi. BU saygi duymak da sudur, okur kendisini okurken kaybettigi vakti kesinlikle bosa harcamiyor.. bu acidan önemli.

buraya konu olan ise bence hepsinden önemli. Kompleksi yok, okurla bire bir iletisim icerisinde. Ben buna cok önem veririm nedense..

Ortega dedi ki...

Hala Türkiye standartının üstünde, lakin Matematikçiliğinden kalma rakamlarla oynama sevdası kimilerini rahatsız ediyor olmalı. Zira Meleke'yi beğenmediklerini söyleyenlerle ne zaman konuşsam bana ekseriyetle yazılarında, konuşmalarında neden bu kadar çok sayısal veriden bahsettiğine dair sorular soruyorlar.

aşkın dedi ki...

Çok sık yazı yazmak zorunda olan birinin her yazısında harikalar diyarı oluşturması beklenemez.
Meleke candır, ben dahil pek çok kişinin burun kıvırdığı Türk futbolunu üstelik Avrupa futbolunu derinlemesine bilmesine rağmen bırak küçümsemeyi gayet güzel şekilde anlatır.
Şimdi ben şunu anlamadım.
Demirkol Trt-Ntv derken mi raydan çıktı yoksa oralara çıkınca zaten raydan çıkmak mı gerekiyor? Demek raydan çıkmak gerekiyor ki Meleke'yi ekranlarda o kadar çok göremiyoruz.

Borges dedi ki...

Ortega: Bu bir elestiridir ki hakli yönleri de olabilir rahatsizligin lakin toplamda kac kisi arastirma icerisine giriyor ? Yani bikkinlik vermesi icin bes-alti tane daha Meleke olmasi gerekir.

Askin: Sunu kabul etmek gerekir ki Demirkol'un yorumculugu daha kuvvetli lakin Meleke isi yoruma birakmayacak derecede net arastirmalar ile karsimiza cikiyor. BAzen Meleke yorumlar, güzel de yorumlar ve bazen Demirkol da en son yazilarinin birinde oldugu gibi isin matematigine girer, yerli hocalar basarilidir demek yerine.

pclion dedi ki...

Büyük saygı duyduğum bir isimdi yakın zamana kadar ancak göründüğü kadar derin bir spor yazarı olmadığını düşünüyorum an itibariyle. Spor medyasını düşününce elbette çok üstlerde kalıyor yine ama o medyayı referans alınca herkes iyi zaten. Yine de arada ne yazmış diye bakarım ama özgünlüğü konusunda güven duymam mümkün değil kendisine...

aşkın dedi ki...

Buraya birşeyler yazardım ama neyse.
Borges şu yazının altında tek pozitif yorum senden gelmiş, yurtdışında yaşayan bir insansın.
Bu bir tesadüf mü sence?

Borges dedi ki...

Askin, ben PClion'un ne demek istedigini biliyorum. Ugur(pclion), bir insani karalamaz kolay kolay lakin bir olay var cok da gündeme getirilmesi gerekmiyor, bunun üzerinden yorum yapiyor(haklidir da belki). Meleke'nin sayfasi burada. Yazdigi onca yazi, arastirma var. Hatalari, yanlislari da olmustur belki ama toplamda degerli bir yazardir bunu söylemek isterim ben. Bir ya da bes yaziyla degil genel degerlendirme söz konusu. Ben Demirkol icin de tüm elestirilere ragmen farkli acidan da olsa iyi ve daha da önemlisi gerekli bir spor yazari etiketini koymusumdur her daim. Nerden baktigina bagli her insan elestirilebilir.. Üst düzey spor yazari olarak etkiketlersek eger baska bakariz ve o düzeyin gerektikrikleri acicindan elestirebiliriz.. Ben cok yapmisimdir on numara mevzusundan ya da Meleke'nin defansif orta saha takintisina kadar.. Lakin genel bir degerlendirme icerisinde ayrintilari bütünlememeliyiz..

Iyi ve güzel bir spor yazaridir..