6 Ocak 2010

Sen de mi Brutus ?



Brezilyali oyuncularin ülkelerinden gec gelmesine tüm dünya takimlari alismistir artik. Pek cogu da yol süresinin digerlerinden farkli olmasi nedeniyle artik seslerini cikarmiyorlar.. Gec kalma ve cezasi o kadar olagan bir durumun ifadesi oldu ki Farfan söyle diyor: Klup benim bir gün gec kampa katilacagimi biliyor, ben de bu yüzden cezalandirilacagimi.. Her sey gayet basit ve net. Gec kalmak olagan.. Keza Rafinha da baya bi süre yoktu ki Magath ne yapacak sorulari soruldu.. Önceden bu oyuncularin gec kalmalarindan dolayi ödedikleri cezalari suraya almistik ki inanilmaz bir rakama ulasiyor toplamda.. Yalniz Ze Roberto yapmazdi böyle..

Türkiye kampina katilmadi ve büyük soruna yol acti. En sonunda bir aciklama yapti ki ailevi nedenlerden dolayi burada kalmam gerekiyor zira sorun ancak burada kalirsam cözülebilir dedi ve baska da bir aciklama yapmadi.

E normal... Yillarca brezilyali kimligine ragmen sen disiplinli bir sekilde calis, zamaninda gel git.. bir yerden sonra tak ediyor insanin canina ve özeniyor tabi.. Gelmis kariyerinin sonuna.. Bunu o biraz da haketti aslinda.. O da cezalandirilacaklar listesine girecektir digerleri gibi..

6 yorum:

Ayberk dedi ki...

Gecmisinde boyle bir hadise var mi bilmiyorum ama Elano devre arasi kampina gununde katilarak bu bakimdan da tipik bir Brezilyali olmadigini gosterdi bence.

Borges dedi ki...

Ayberk: Elano'nun da gecmisinde daha baska sorunlar var, cetelesmek, uyumsuzluk ve isyan cikarmak gibi.. Ama her futbolcunun vardir yahu. 20 yil üstelik üst düzey futbol oynayan Matheyus abimizin hepsinden fazla sorunlari vardi ama basarilarina engel olmadi. Örnek insanlari idare etmek icin yöneticiye gerek yok,. bu gibi insanlari idare edebilmektir hem teknik adamin hem de futbol konusunda isi eline almis yöneticinin isi..

recepcan dedi ki...

bu konuda futbolcunun milliyetine bakılmasına anlam veremiyorum.tamamıyla futbolcunun kişiliği ile ilgili olarak görüyorum hepsini.artık öyle bir döneme geldik ki şu futbolcu kampa zamanında geldi demekki iyi topçuymuş diyo artık büyüklerimiz.öyle bir kabuk değiştiriyoruz ki kampa zamanında katılmak anormalleşti artık .Ama bunda önemli bir etkendi kulubün ismi, etiketi ve tutumudur.unutulmamalıdır ki kim olursa olsun hiç bir futbolcu kulüpten büyük olamaz.

Borges dedi ki...

Recepcan: Mesele klupten buyuk görmek degil, oyuncuyu anlamak biraz da. Brezilya'ya giden adam yolda harcadigi zaman ile 30 dk sonra evine ulasan yerli futbolcu arasindaki fark önemlidir. Dediginiz gibi milliyetin önemi yok misal farfan da peruludur brezilyali degil ama ortak özelligi digerlerinden bilmem kac km uzaga gidiyor olmalaridir..

recepcan dedi ki...

tbikide burda kulubün futbolculara gösterdiği tutumda önemli ama dediğin gibi düşünüp ayrıyetten tutum izlemeye çalısan kulüplerde var fakat böyle yaptıklarında gerek medya gerek takım içinde yabancıların yeri ayrıymış daha üstün görüyormuş gibi bir sürü sıkıntı çıkıo buda kulübü zedeleyen en önemli etmenlerden biri oluyo.futbolculara kesilen cezalar da bence sembolik takım içinde dengeyi sağlamak olumsuız bir hava oluşturmasın diye izlenen bir politikadır bana göre.

alengir dedi ki...

Bu şahane adamdan sonra Bayern orta sahasında Tymoschuk ne kadar yalan duruyor