9 Şubat 2010

Ordan Burdan Surdan..!



Marcell Jansen aslinda Caner Erkin gibi bir sol bek.. Ofansi defansindan daha iyi ve artik daha cok sol acik olarak oynuyor ve bugünlerde müthis bir form yakaladi. Su formuyla da milli takimda olmasi gerektigine inaniyorum ki ezelden begendigim yetenekli bir oyuncudur. Sakatlanmaz ise eger dünya kupasinda yer alacaktir ve daha da parlatacaktir kendisini. Bunun disinda Köln macinin da yildizidir. Hem gol atti, müthis bir de asisti oldu Petric'e.. Lakin mac sonu aciklamalari da oldukca ilginc idi. Köln duran top organizyasonundan iki gol buldu ve hafta ici bunun sürekli teknik adam tarafindan calistirildigindan, cok tehlikeli oldugunun alti cizildiginden bahsetti. Sürekli bunu dile getirerek bir bakima bunun gerceklesmesini de sagladik, biraz gereginden fazla üzerinde durduk gibi geldi dedi.. Teknik adama da elestiri vardi bu sözlerin icerisinde lakin biraz da ilginc bir aciklama...

Köln duran top organizasyonunda cok iyi ve bunu gereginden fazla önemsemek de bir konsantre kaybina ya da tuhafliga yol aciyor aciklamlarina bakar isek.. ilginc degil midir ?



111.yilini kutlar iken Bremen cok da iyi durumda degildi. üst üste puan kayiplari ve ligdeki kötü gidisat filan.. Pizzaro'nun golü bu kötü seriyi sonlandirdi hafta sonu..

Bir uyum olmalidir her zaman.. Alttaki postta Lincoln mevzusunun hakli tarafi önemli degil, daha cok bir uyumun olmamasidir. Hoffenheim gibi burada da oyuncular arasi kriz kötü gidisatin en önemli nedenidir. Naldo ile Borowski kapisiyor, ne yapacaksiniz ? Hoffenheim de Commper ile kaleci Hildebrand bir türlü anlasamadi gitti. Her mac tonla kavga, sorun, uyumsuzluk.. Bremen'in cözümü basit: oynamayan, formsuz Borowski'yi kenara cekmek, uyarmak gerekirse kapi disari etmek.. Giden Vranjes'in teknik direktör hakkindaki aciklamalari, tartismalar.. Ve fakat bu takimda lider cok acik bir sekilde bellidir: Thomas Schaaf.. Lemke, schaaf icin her sey tartisilir, Schaaf asla diyerek noktayi koymustur. Krizin cok fazla büyümeyecek olusunun temeli burada yatar..

Bir de Özil krizi. Sampiyonlar Ligine bu sene katilim gösteremezlerse sözlesmeyi uzatmayan Özil, Sampiyonlar Liginden gelecek olan paranin yerini bonservisi ile dolduracaktir. Aksi takdirde eldeki oyuncularin paralarinin ödenmesi dahi sorun olacaktir. Özil giderse Marin onun yerini doldurur, o da giderse Hunt.. Bremenin ayakta kalmasinin nedeni budur, baska bir sey degil. Yani Schaaf, uyum, sessizlik ve bu kosullarda yeniden kendisine gelen yildizlar..



Dünya Kupasinda ben Hitzfeld taraftari olarak Isvicreyi tutuyorum ve takimin yildiz adayi da buradadir: Eren Derdiyok.. Ve ilginctir bloguma gelen tonla insanin gugil aramasi da hep bu adamdir: Eren Derdiyok,Tunceli, Alevi.. Ne cok merak edeni varmis arkadas..

Eren Leverkusen'e gelmeden önce Premiere Lig klupleri basta olmak üzere tonla alicisi vardi. Üzerine basa basa Leverkusen'e gitmesi gerektigi ve orada kendi futbol gelisimini tamamlayacak kosullari bulacagindan bahsediyordu.. Söz verdi ve buraya geldi. Son oynanilan Bochum macinin yildizi olur iken ilk yarida aldigi darbe sonucu sakatlandi.

Arda ve Özer'e ders olacak nitelikte kariyer planlamasidir. Berbatov Leverkusen takiminda iyi oynadigi icin bugün Manchester United klubunde futbol yasamini devam ettiriyor. Keza Hleb, Rosicky,Diego.. Hepsi kendi ülkelerinde yildiz iken bir üst asamaya kademe kademe gecis saglamistir. Lakin yine de bir fark var..

Türkiye'nin yildizlarinin kendi ülkesindeki kosullari neredeyse Milan-Barcelona ayarindadir. Basel ya da Bulgaristan'in bir takimindan Bundesligaya gecis bir yükselistir lakin Galatasaray-Fenerbahce ya da Besiktas takimlarindan misal Karlsruhe'ye gecis yapmak icin cok ciddi bir futbol sevgisi olmasi gerekiyor zira kosullarda bir düsüs olacaktir.. Bu yüzden bu ülke ya Milan-Inter seviyesinde oynayabilecek bir yildiz cikaracaktir ya da orta seviyeli takimlardan orta seviyeli avrupa takimlarina gecis olacaktir Sinan, Cagdas gibi.. Ayni durum Rusya icin de gecerli. Rusya takimlarindan ya Arsenal'e oyuncu gider ya da kendi liglerinde yildiz olmaya devam ederler.. Eren ise Leverkusenden daha iyi teklifler olmasina ragmen gelisim acisindan en iyisinin bu klup oldugunun altini cizerek buraya gelmesidir.. Cok önemli bir karar ve cok da yerinde buluyorum acikcasi..



Michael Thurk.. Mainz'in tarihinin en cok gol atan ücüncü ismidir. Misal Dortmund teknik adami Jürgen Klopp da iki numaradadir. Mainz klubunun tarihine gecmistir. 2000-2004 yillari arasinda 122 mac yapiyor burada ve 42 gol.. Simdi Augsburg'da 20 mac 19 gol.. Birinci Bundesliga adamidir.. Lakin 2004 yilinda yani Mainz takiminda oynar iken "Blickpunkt Sport" muhabirine verdigi cevap aslinda onun karakterine iliskin güzel bir veridir.

-Fasing(bayram diyelim) zamani Mainzli olarak siz futbolu düsünebiliyor musunuz?

-Hicbir fikrim yok zira ben Frankfurtluyum..

Sürekli olarak su kadar su takimliyim diyerek oynadigi takimin seyircisine kendisini inatla sevdirmek zorunda kalanlara inat ben bunlari seviyor, takdir ediyorum genelde.. Digerleri de bir o kadar kisinin kendisi söyledigi zaman "itici" geliyor.

Mesele tuttugun takima transfer olduktan sonra "ben zaten x takimliydim" diyebilmek degil bir baska takimin formasini giyer iken buna cesaret edebilmektir. Yapilmamasi gerekir belki ama yapana da benim saygim cok büyük.. Aynen Servet Cetin'in para icin futbolu oynadigini belirtmesi kadar cesaret isteyen tavirdir. Keza oynadigi takima su kadar bagliyim diyen insan kendisi ise o kadar da bayginlik veriyor bu söylemler.. Biraz da salak yerine konulup cok kolay bir sekilde kandirabilecegi izleyici olarak beni gördügü icin sinirlerimi geriyor bu "lefter bir ben iki abi o denli fenerliyim" geyikleri..

Ben SIKILDIM artik bu geyiklerden.. Takim icin ölürüz, kanimizi canimizi veririz.. Birakin baskalari anlatsin sizin ne kadar Galatasarayli ya da Fenerbahceli oldugunuzu.. Insanin kendi kendisini adlandirmasi, gercek bile olsa sürekli belirtmek zorunda kalmasi inatla süpheye götürür adami.. Ortada olan bir sey dillendirilme ihtiyaci hissetmez, bunu bilir bunu söylerim ben.

"var ya ben acaip bi galatasarayliyim yani ölcsen iki Metin Oktay cikar benden.." öyle bile olsan bunu deme arkadasim.. Antipatik oluyor kim bunu derse benim gözümde..



Blogun grubunu kurdum feysbuk da. 69 Kisiyiz. Hedefimiz 71 kisi olmak. Aranizdan iki insana ihtiyacimiz var. Yakinda parti kurup isi iyice abartmayi düsünüyoruz. Bundesliga ic isleri bakani dahi olabilirsiniz ki öyle fantastik hayallerimiz mevcut, size de satalim efendim bunlari..

7 yorum:

brs dedi ki...

hocam hucumu ofansından ıyı demıssın yazının basında bıkarısıklık olmus heralde

Borges dedi ki...

brs: Dogrudur, gece yazdim daha cok hata vardir, simdi söyle bir bakayim bakalim hepsine.. Sagolasin.

varol döken dedi ki...

facebook grubu neden? burda olmayıp orda olan ne olacak?

facebook grubu kurunca sanki blogun değeri düşüyormuş gibi geldi bu da böyle bir içgörü işte...

Borges dedi ki...

Varol Döken: Grup geyik icin kuruldu ama sonra gördük ki okuyan insanlari tanimak keyifli geldi. Hicbir önemi yok, yapabildigim kadar geyik. zaten feysbuk da grup kurmanin ne gibi bir amaci olabilir, bunun da cevabini ariyorum. Ayni zamanda aslinda okuyanlarin hepsi orada oldugu vakit cok daha kisa yoldan ulasma yoludur da.. Bir grup, nasil istersen öyle degerlnedirirsin ama anlami sanirim yok..

Bir de aslinda blogumu okumayan aileden ordan burdan insanlar yigildi. Ilginc bir karisim, bakalim nereye cikar bu geyigin sonu, görecegiz..

benden bu kadar dedi ki...

@borges

abi senin bu "bırakalım oluruna, sakin olalım, her şey olacağına varır" tavrına hastayım ya :D keşke ben de salabilsem hayatın karşısında kendimi böyle..

grup hayırlı olsun bu arada, üye oldum, wall'a da yazdım, 100'üncü üye oldum filan..sana ark teklifi gönderecektim ama vazgeçtim sonra, çok mu gaza geliyorum lan diye :))

yine de facebook'ta gerçek hayatta görüp konuşmadığımız, üstüne internette görüp yine de konuşmadığımız yığınla arkadaşımız var. bu bakımdan şu blogdaki herkesi aynı yazıları okuyup ortak duyguları paylaşan insanlar olarak nitelendirip arkadaş saymak çok da abes sayılmaz sanki.

kal sağlıcakla..

Borges dedi ki...

Benden bu kadar: Arkadasiz abi, hep beraber olmak güzeldir, keyiflidir. neresi oldugu önemsiz, böyle daha güzel daha keyifli. Yorum yapan nicklerin hemen hepsini tanimak, etmek isterim. ben seni ekledim bile ;)

Grup olayina karsi cikmak da onu cok ciddiye almakla esdegerdir. nedir yani, duruyor öyle.. ama bazen ise de yarayabilir bakarsin..)

varol döken dedi ki...

neden diye sorsak da yazmaktan geri kalmıyoruz...

böyle de anlamsız bir çelişkiler yumağıyım işte:)

iyidir sanırım herhalde böyle...