31 Mayıs 2010

Bayern Macina Sike Sorusturmasi.!



Bu haberin kaynagi Stern oldugu icin üzerinde durmakta fayda vardir diyorum. Bild ya da benzer skandal haber meraklilari olsaydi sallamazdik..

Magath'in kovulusunun ardindan gelen Hitzfeld, yeni sezonda Ribery-Toni ikilisiyle müthis bir takim olusturmus ve Sampiyon olup DFB Kupasini da alarak duble yaptigi sene UEFA kupasini almak icin yari finale kadar gelmislerdi efendim. Dönemin UEFA kupasini da kaldiran Zenit takimi ile evinde 1-1 berabere kalmasinin ardindan deplasmanda 4-0 yeniliyor. Iste bu 2008 yilinda oynanilan UEFA kupasi yari final ikinci maci üzerine sike sorusturmasi aciliyor.

Rus Mafyasi Bayern'e simdilik sözde olan antlasma geregi 50 milyon euro vermis. Arshavin'in yoklugunda Kahn'in son uluslarlarasi tecrübesini yasadigi macin skorundan ziyade ele gecirilen bir telefon konusmasi sorusturmayi baslatmis. Iki yildir UEFA sessiz sakin bu isin pesindeymis Stern'in haberine göre..

Mischa: Onlara ödediler adamim..

Guennadi: Ben bilmiyorum ahaha ahaha(gülüyor)

Mischa: Bayern'e ne kadar verdiler biliyor musun ? Bayern'e tam 50 ödediler.!

Guennadi: Bayern'e 50 mi verdiler ?

Mischa: Evet, 50.

Guennadi: Evet, olabilir. Baska türlü nasil olabilirdi ki ? Diger türlü yenmeleri imkansizdi.

Mischa: Felcli gibiydiler. Kosmadilar bile..

13 Mayis 2008'deki bir konusmanin icerisinde "Bayern'e 50 milyon ödediler" icerigi bir daha geciyor ama para birimi belirtilmiyor. Ruble olursa bu 1,3 milyon euro'ya denk geliyor ki genelde rus mafyasi uluslararasi islerde euro ya da dolar para birimi ile is yapiyor.

Yukaridaki Guennadi olarak gecen isim Tambowskaja adli Hollanda,Almanya,Malta,Ingiltere,Yunanistan,Israil,Isvicre ve Isvec'te etkili olan örgütün lideri Guennadi Petrov.

Ben Bayern Münih'in klup olarak böyle bir sey yapacagini düsünmüyorum kesinlikle. Degil böyle bir yolsuzluk, ufak bir kural hatasini dahi iclerine sindiremeyen bir yapi var. Ve fakat oyuncular üzerinde de duruluyor ve özellikle Kahn'in son uluslararasi maci olmasi, Hitzfeld'in Kahn performansi icin yaptigi "Felaket" yorumu da ekleniyor.. Henüz kesinliklik kazanmasa da böyle bir sorusturma var.. Bakalim altindan neler cikacaktir..

8 yorum:

mre dedi ki...

Eğer bu da doğruysa futbola olan inancım iyice zedelenecek. Koskoca Bayern (nefret etsem de) yapmaz böyle bir şey. Yapmamalı, yapmamış olsun...

Borges dedi ki...

mre: Bayern kesinlikle yapmaz. Ama bayernli bir futbolcuya ödeme yapilsa dahi "Bayerne ödedik" diye geciyor. Bayerni hali hazirda 50 milyon euro ile satin alamazsin, o denli kibirli adamlar buna gülüp gecerler ama bir futbolcuyu bu rakama satin alabilirsin..

Adsız dedi ki...

peki kahn böyle bir şey yapar mı? ben zannetmiyorum.

Borges dedi ki...

Ben de kesinlikle yapmaz diyorum. Sorusturma henüz resmiyet kazanmadi, bu yüzden hepsi "iddia" . Ya da resmiyeti günyüzüne cikmadi diyelim. 2 yildir arastiriliyor, biraz kanit olsa basina cok önceden yansirdi.

MBC dedi ki...

wallahi inanmiyorum ya neyse ama yinede diyelim böyle bir olay oldu..
50 milyon dollar yada euro cok ucuk bir rakam..
yani zenit bu parayi kulübe yatirsa zaten CL´i zorliyabilir duruma gelir.. (zenit´de para bol biliyorum.. )

diger yandan bunu bir wett mafia yaptigini düsünelim..
adamlar 50 milyon´u bayern´e ödemek icin acaba kac milyon euro´luk kupon yapmis olmalilarki kendileride biraz bisey kazansin..
---
geriye sadece senin yaptigin hesab kaliyor..
1,3 milyon Euro..
bunu bir futbolcuya verirsin ve o futbolcu yumurtlar.. tabiki burda´da kahn gibi bir futbolcuyu lekelemek cok yanlistir bence..

ama birde bence butür telefon görüsmeleri anahtar kelimeler sonucu dinlemeye aliniyor "para, milyon euro gibi" kelimeler telefon üzerinde kullanilirsa otomatikmen kayit´a geciyordur diye düsünüyorum...

farz edelim 2 arkadas kendi aralarinda bu maci yorumluyor ve büyük olasilikla 2 arkadas´da rus zenit taraftari.. (konustuklari cok amatörce)

sonuc olarak böyle biseyin olduguna inanmiyorum..

Borges dedi ki...

MBC: Fikrimi söyleyeyim böyle bir seye inanmiyorum ki saglam kanit bulunamadigindan yürütülen sorusturma resmiyet kazanamadi.

ve fakat telefon görüsmelerini yapan isimlerden bir tanesi dünyanin en büyük mafyalarinin lideri konumunda. Mesele de basari icin rüsvet vermek gibi bir sey. 50 milyon da bu adamlar icin bir sey degil, daha dogrusu araci konumundalar.

Lakin Bayern asla ve asla böyle bir sey yapmaz, Kahn da keza asla.. hele ki bir iki milyona.. bunlar yardim diye saga sola bir iki milyon dagitan insanlar.

Ve fakat tek kucuk ihtimal tahmin edeemyecegimiz bir insani bir sekilde satin almalari ama oldukca kucuk bir ihtimal. Stern imzali oldugu icin haberi aldim buraya.. inandigimdan degil ve haberin aktarildigi sekilde verip üzerine de yorumumu yazdim zaten.

QuaresmA dedi ki...

madem şike yapacaklardı, bari 4 tane atmasalarmış. iddaa'da 7+ gole oynayıp oyuncuları da bağladıktan sonra ilk 15 dakika 7 gol yaratıp, kalan dakikalarda top çevirmeye benziyor :)

MBC dedi ki...

@Borges; ben senin yazini anladim..
böyle biseyin olacagina sende ihtimal vermiyorsun.. (tipki benim gibi) ama Stern imzali oluncada insan acaba demeden´de edemiyor :)