8 Haziran 2010

Klinsmann Cildirirsa.!



Efsanedir arkadaslar bu.. Klinsmann, 1997 yilinin mayis ayinda oyundan 80.dakikada o zamanki Bayern Münih teknik direktörü Trapattoni tarafindan cikartilir. Klinsmann öyle sinirlidir ki trappiye yagdirir agzina ne gelirse ve resimde gördügünüz reklam panosuna öyle bir tekme atar ki sonrasinda sakatlanir.. Efsane olmustur bu.. Peki bu teknik direktörünü asagilayan davranis sonrasi sizce ne olmustur ?

a:) Uli Hoeness, teknik direktörüne yapilan bu saygisizligin hesabini her saygin klubün yöneticisinin yapmasi gerektigi gibi sormus, soyunma odasina girmis, yavas bir sekilde Klinsmann'a yaklasip "gel kulagina loddar hakkindaki son dedikoduyu söyleyecegim, valla" deyip kendisine savunmasizca yaklasan Klinsmann'a kafayi gömmüstür. Klubün degerleri bu sekilde korunur cunku.!

b:) Hoeness önce yasina sonra fizigine bakip Klinsmann'i alt edemeyeceginn farkinda olarak azili düsmani Loddar'a gitmis, su Klinsmann'i soyunma odasinda kistirsak mi demistir.. Loddar, ben de bu boy, sen de bu göbekle bu is olmaz, Beckenbauer de gelirse olur demis ama sonra korkmuslar, vazgecmisler..

c:) Teknik direktörüne yaptigi bu saygisizligi icine yediremeyen Hoeness, Klinsmann'in da fiziginden korkarak Carsten Jancker'i üc yillik sözlesme karsiligi Klinsmann'i dövmeye ikna etmis. Lakin arkadaslik baglari kuvvetli olan Jancker sözlesmeye imzayi atar atmaz caymis cunku cok yüklü bir tazminat eklettirmis, dedikodulara göre yüzde onbesini de Klinsmann'a vermis.. bastan beri bir planmis, birbirlerine hitap ederken Ramiz dayi, Ezel gibi garip hitaplar da edinmisler.. Onlar da biliyormus ki klubün degerlerine saydirirsan soyunma odasinda kistirilirsin.!

Sonucu hep beraber görelim..

7 yorum:

Flying Dutchman dedi ki...

d) Klinsmann Almanya'ya daha dün gelmemiş, teknik adamına doğrudan "sen beni niye oyundan çıkardın" diye üzerine yürüyerek hesap sormamış ve Alman milli takımına her yönüyle damga vurmuş bir adam olduğundan suyuna gidilmiştir...Umarım bu özellikleri taşımayan adamlar da hadlerini bilirler...

D.A dedi ki...

o beyaz formanın hali nedir öyle!? kolları şaka gibi:D

Unknown dedi ki...

ahaha efsaneymis

Borges dedi ki...

Flying Dutchman: Hadlerini bilmezlerse bildiririz diyosun ? Ulan olayin ne oldugu degil de kime oldugu önemli degil mi ? Su topta Korkmaz degil de Hakan Sükür filan olsa acaba bu "miniminnacicicik" detaylari düsünür müydük olayin aslini gecip de sevgili flying dutchman ?:) Neyse..

D.A: hakkaten saka gibi:)

Flying Dutchman dedi ki...

Hakan Şükür kırılgan bir insan, ayrıca bugün gazete yazıyor Lincoln'e şahit olacakmış da banyodaymış...:)

Ferhat dedi ki...

Hakan Şükür kırılgan olmanın yanında sorunlarına şiddetle çözüm üreten biri de değil de daha çok ağlayarak ve kamuoyu yaratarak istediğini elde eden biridir benim gözümde.Reklam tabelasını kırmak gibi basit bir öfke patlaması yerine onu destekleyen insan topluluğunu düşman gördüğü kişinin aleyhine manupile ederek intikam alır.Bunu yaparken de duygu sömürüsünü iyi kullanır.O "fuck off!" demek yerine daha çok tribüne oynar ve vicdan yaparak yolunu bulur.

Hagi'nin teknik direktör olduğu dönemde 32. hafta Gençlerbirliği maçının 70. dakikasında oyundan çıkarılıp yerine Cafercan girdiğinde soyunma odasına gitmek yerine maçı kale arkasından 'tribüne oynayarak' izlemiştir o.Kaçan her golde elleriyle başını tutarak kaçan gollere üzülüyor rolü yapmıştır.Ama aslında vermeye çalıştığı mesaj; "Bakın kale arkası insancıkları ben oynamayınca bu antrenör bozması bu maçı katlediyor.Şimdi ya beni oynatmayanı seçersiniz ya beni." şeklinde idi.Zaten o maçta mesaj kral hayranları tarafından alındı.Ve Hagi de böylece kovulma kıvamına gelmişdi.Kaçan her golden sonra Hagi'nin de kuyusunu böyle kazmıştı kral.

Herkese kendisinin vazgeçilmez olduğunu gözlere sokarcasına göstermeyi ondan iyi yapan yok.O denli lobi ve etki gücü vardı ki Ersun Yanal'la milli takım restleşmesinde kazanan yine o oldu.Ve kamuoyuna restini çekti "ya Yanal ya ben!" dedi.O zaman da bolca vicdan yaptı ve kazandı.Yanal Şükür istedi diye gönderildi.

Tıpkı şu an uzatılan her mikrofona Polat yönetimi için söyledikleri gibi Kral'ın intikam alma şekli hep aynı olmuştur.Sürekli haklarının yendiğinden ve kendisinin Türk futbolu için anlam ve öneminden bahseden acıklı açıklamalarıyla istediği yönde kamuoyu fikrini yaratmayı başardı hep.Bu yöndeki projelerinde gerçekten yetenekli olduğunu bana hep göstermişdir.Yöntemi hep aynıdır.Her mikrofona ağlar.Bu ağlama sonuç verinceye dek sürer.Kısaca Klinsmann Şükür'den 10 kat daha delikanlıdır.En azından vurur tekmeyi rahatlar.Daha da üstelemez.Zamanı gelince basar gider.Vefa dilenciliği yapmaz.

Borges dedi ki...

Ferhat:Hakan Sükür yorumcu olarak okumuyorum cunku.. Ne dedigini biliyorum, onun da söyleyecekleri olagelen olaylara göre degil, öncesinde sevdigi/sevemdigi oyunculara/yöneticilere göre. ONa göre hala Galatasaray bir takim degil, Polat yönetimidir. BU yüzden analiz yetenegi olmadigi icin degil, niyeti öncesinde belli oldugundan. Yorum yapsa bugün Topal'i, arda Turan'i övecek, koruyacak ama kimse bu isimlere ses cikarmaz iken de durum böyledir.

Iyi bir yorumcu olabilir, GS'da iyi bir görev adami yapabilirdi lakin..

Bir gün kirginliklari biterse o zaman yeniden okuruz onu da.