7 Haziran 2010

Magath-Fink-Hilbert-Yönetim.!



Magath'in bugün Schalke'den ayrilmasinin imkansiz oldugunu kavrayamayacak düzeyde bir yönetim nasil olur da Bundesliganin derinliklerine inseniz dahi cok zor kesfedeceginiz Fink gibi bir adami transfer eder ? Hilbert riskini alabilecek kadar Bundesliga bilgisi olan insan Borsaya Magath ismini nasil verir ?Magath konusundan cok iyi anliyoruz ki Bundesligacahili olan adamlarin buradan oyuncuyu nasil transfer ettikleri konusunda ROGON oldukca önemli bir danisman ya da tek belirleyici.!(Magath Türkiye icin,isbilmez yönetim icin olabilecek en iyi secimlerden birisidir)

Ister Sampiyonlar Liginde ilk defa basarili olup da tüm Avrupaya kendisini tanitacak konuma gelmis Fenerbahce'nin inanilmaz geri cöküsü, ister Galatasarayin Avrupada deplasmanlarda rakiplerini ezip gecer iken yapilan yönetim yanlislari, isterseniz de Besiktas yönetimi.. hep ayni soruyla karsilacaksiniz..

Yildirim Demirören-Aziz Yildirim-Adnan Polat, futboldan gercekten ne kadar anliyorlar ? Neden Bayern Münih eski futbolcular kümesi tarafindan yönetiliyor ? Neden Bremen Neden diger bütün avrupai kluplerin basinda ayni zamanda teknik adamlik yapacak kadar futboldan anlayan insanlar var da bizde isadamlari sadece? Neden Alianz'in, Telekom'un, Adidas'in patronlari en üst yönetimin icerisinde ve hatta yüzde on, onbes gibi rakamlarla klubün hisselerini satin almasina ragmen sportif kararlarin hicbirisinde yoklar ? neden bunlar icin sadece spordan gelen insanlari takimin basina gecirip geri cekiliyorlar ? Onlar mi cok salak biz mi cok zekiyiz ?

O Aurelio gitmese, o on numara krizi zamaninda farkedilip son gün oldugu icin 8 milyon verilmese tas catlasa iki milyon edecek adama, sonra Meira,Nonda satislari ve Lincoln geyikleri olmasa.. Bugün belki bir UEFA kupamiz daha olabilir miydi ?

Gördügünüz carpikliklari bir sekilde yazmak gerek, yazin.. Ben burada neden tüm maclar canli yayinlanmiyor dedigimde ohooo dediler.. seneye yayinlanacak. Belki sizin yaziniz benim gibi en fazla bes kisiye ulasiyordur amma velakin o bes kisiden birisinin sesi belki milyonlara ?

12 yorum:

alengir dedi ki...

Aslında ana fikri tek bir cümle özetliyor "Neden Bayern Münih eski futbolcular kümesi tarafindan yönetiliyor?".O kadar doğru ki ve biz o kadar yanlışız ki,işte bu yüzden hala 6+2+2'leri tartışıyoruz,7'den 70'e hepimiz alt yapıya yeteri kadar önem gösterilmiyor deyip kenara çekiliyoruz

Borges dedi ki...

alengir: Cok dogru. o +2 cok dogru bir hamledir, cunku yöneticilerin beceriksizliginin tasdiklenmesidir. Eldeki oyuncuyu bir sekilde elden cikaracak cibiliyette bile degil pek cogu.. nasil olsa basarisiz oyuncu transferleri olacak mantigiyla gelmistir o kural..

90 + 3 dedi ki...

Magath konusunda bir de şöyle bir durum var. Magath, Schuster, Pellegrini, Lucescu, Koeman ve Ramos'u içeren bir liste var ortada.

Aynı işi yapacak kişiler için belirlenmiş bir liste bu. İş aynı, aday ise beş benzemez. Böyle bir liste özetidir aslında vaziyetin.

Pellegrini ile çalışmak isteyen bir yönetim nasıl aynı anda Lucescu'yu gündemine alır? Ya da bu iş içi uygun bulunan isim Magath ise, aynı listeye Koeman'ı kim neden dahil eder?

Bu listeyi yapacak yönetim Fink'i de bulur üstad. Daha kim bilir kimleri neleri bulur?
http://doksanartiuc.blogspot.com/

Borges dedi ki...

90+3: su kesin, dünyadaki her futbolcu, her teknik direktör alinabilir.. Üstelik Besiktas icin daha iyisini ben düsünemiyorum, Yildirimdemirören de geride durmasini bilen bir baskan oldugunu düsünürsek.. Ancak Magath paradan ziyade güc ister, cok büyük güc. Plan-program yapar. Anasini aglatir hem fubtolcularin hem yöneticilerin, hicbirisini gündemde tutmaz.. Onu gercekten istemelisiniz ve Schalke ile kizistigi bir ani kollamalisiniz..

Bir ay önce Transferde daha yetkili olmasi icin kanunu degistirmek istedi ,reddedildi, o ara olabilirdi bir ihtimal.. Lakin adam sadece teknik direktör sadece menajer degil yönetim kurulu üyesi. tüm bunlari birakip gelir mi ?

sanmam. Koemann Lucescu filan bilmiyorum.. acilen magath ve benzeri bir adam bulmalilar, sadece teknik direktör degil ayni zamanda deneyimli ve sportif direktörlügü de idare edecek birisi. Ya da Denizliyi baska sekilde basa getirecekler.

Feridun Bitir dedi ki...

tüpcü oldugu sürece kim gelirse gelsin farketmez ki!

Borges dedi ki...

mesele de o ya, Magath gelirse farkeder sadece. Tüpcü diye bir sey kalmaz, gelmesinin önkosulu odur zaten. Magath'i mi istiyorsun ? kac para degil ne kadar güclü olabilir sizin takimda ? buna bakilir..

TA dedi ki...

türkiyede başkanlık demek reklam demek.onun için geri planda kalmazlar.hergün manşetlere çıkmak isterler.sonuçta bu başkanlar iş adamları.kendi işleri açılıyor vs.

türk futbolunun kurtuluşunun reçetesi nedir?

kulüplerin özelleşmesidir.şu anda devlet kurumu gibidir.kurum zarar eder ama o kulübü yönetenler zarar etmezler.özelleştiği zaman bu şekilde olmaz tabi.başarısızlıkta bunun sonuçlarını görecektir.transferlerde daha mantıklı işler yapılacaktır.mesela tabataya 8 milyon avro verilmeyecektir.
kulüpler özelleşmedikçe sorunlara yapılan pansumanlar hiçbir fayda vermez.

A dedi ki...

Futbol arenasında 3 hoca say deseler düşünmem: David Moyes, Alex Ferguson ve Felix Magath. (4.de Rijkaard tabi :P)
Ama maalesef bizim tembel ve her işin kolayına kaçan futbolcu yapımızla Magath nasıl anlaşacak? Galatasaray daha 5 sene önce futbolu bırakmış futbolcularından hala çekmiyor mu? Yemin ediyorum Magath burada olsa o antrenmana dayanamayan götü başı ağrıyan her adam basın üzerinden giydirir adama ve sevmezler.

Aslında profesyonel iş hayatına sevmesi de gerekmez ama burası Türkiye, saçmalıklar ülkesi.

TA dedi ki...

alper terim zamanında en az 80 dakika pres vardı. şikayet mi ettiler.magathı sevmeyecek olanların başında elano gelir herhalde.santos arda arkasından gelir.

Taci YALÇIN dedi ki...

Kesinlikle haklısın!

EnisteKolaKoy dedi ki...

http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/bundesliga/vereine/schalke/2010/06/08/trainer-felix-magath/erste-risse.html

bu haber dogru olabilir mi sizce ve magath ne kadar alıyor schalke'den?

Borges dedi ki...

Eniste Kola KOy: Bu sorun bir aylik aslinda. Bir ay önce Magath transfer yetrkisinde artisa gitmek istedi. Özgürlük istedi daha fazla paranin kontrolünü almak istedi. Yönetim kurulu üyeleri de bunu geri cevirdi, bir kural degisikligi istiyordu. Bu Magath'in ilk memnuniyetsizligi.

Simdi öyleyse bana Sampiyonlar Liginde basarili oilmam icin 30 milyon euroluk oyuncu almama izin verin diyor. Bu olmazsa giderim demiyor ama basarisizligin sorumlulugunu almam üzerime, birileri almak durumundadir diyor

Cunku Magath,teknik direktör, menajer ve Schalke yönetim kurulu üyesi. Cekip gidemez, imkansiza yakin ama her sey ihitmal dahilinde.