8 Haziran 2010

Marko Arnautovic Bremen'de.!



Neden neden neden bu oyuncuyu Türkiye Süper Liginden bir insanoglu göremedi de Bremen ? Alinabilirdi.. 21 yasinda, üst düzey bir yetenek.. Inter, kiraladigi oyuncuyu almaktan vazgecince problemli oyuncularin ilaci olan Schaaf-Allofs ikilisi bunu kacirmadi.. 6,2 milyon euro diyorlar bonservisi icin .. 4 yillik bir sözlesme..!

Mourinho, cocuk gibi diyor Arnautovic icin , ben üc yil önce söyledigimi tekrar ediyorum: Kucuk Ibrahimovic.! Biz oyun stili nedeniyle -uzun boy, teknik oyuncu- benzestirir iken bugün görüyoruz ki karakter olarak da Ibra'ya benziyor..

Velhasil, Bremen müthis bir futbolcu aldi, tek sorun onu oynatmak.. ve bu klup Bremen oldugu vakit sanirim bu konuda sorun yasanmayacaktir. Diego gibi üzerinden saglam bir para kazanma ihtimali oldukca fazla.. Yetenekli futbolculari her zaman baska sevip askerlere de tercih ettigimden beni oldukca memnun eden bir transfer olmustur..

13 yorum:

a-town dedi ki...

ben fm2010'da görmüştüm :) gerçi milevskiy'in arkasında yedek kalmıştı.

bizim takımlar "kendini ispatlamış" oyuncu alacağız diye hep son transferini yapan ve parasının derdinde olan doymuş oyuncuları alıyorlar. ki gençleri zaten salt parayla cezbetmek kolay olmuyor. adamlar haklı olarak büyük liglerin orta karar takımlarına, oradan da asıl devlere gitmek istiyorlar.

bir les ferdinand, bir de ribery, biraz adrian ilie. başka gençken gelip türkiye'de çoşan ve parlayan oyuncu bilmiyorum. bence dos santos büyük transferdi, ama kalması zorlaşıyor. keşke rijkaard'ın karizması daha iyi kullanılsa. stoch gelse ne güzel olur ama zor.

Borges dedi ki...

a-town: Biraz da beceri istiyor. Essine, Lyon'un futbolculari, bremen'in bulduklari oyunculari.. bremen'e gelenler Türkiye Üc büyük klubune hayli hayli gelirler.. Misal Hollanda pazari ve Hamburg. Adamlarin getirdigi oyuncularin kalitesine bak yahu.. verdikleri para nedir ki? en fazlasi 2 milyon.. Beceriksizlik de önemli rol oynuyor bu konuda.

Erdem Karakuş dedi ki...

Türkiye'de daha olmuş oyuncuları idare edemiyorlar, bu tarz adamları idare etmek mümkün değil. Türkiye'de hangi teknik direktör aşama atlatacak bu oyuncuya, hangi takım problemleri olduğunda arkasında duracak? Hem harcanacak paraya, hem de oyuncuya yazık.

CaRtMaNtR dedi ki...

İsimsiz yabancının birde en ufak hatasından hem oyuncu hem onu oynatan hoca tefe konduğundan ülkemizde böyle oyuncular pek alınamıyor.

Geçen seneki Marcelo Moreno hamlesinden sonra bence bu seçim çok daha iyi sonuç verecektir. Verilen fiyata bakıncada 3-4 sene içinde fiyatınıda 3-4'e katlaması çok olası Marko Paşa'nın :)

MBC dedi ki...

Marco genclik yillarinda viyanna´nin 3 büyük kulübünde´de tutunamadi, cünkü yasi ufak olmasina ragmen egosu coktu..

Avusturya´da problemli olarak bilinen Marco genc yasina ragmen Twente´ye gitti ve oranin genc takimindan A takimina yükselmeyi basardi.
Aslinda Twente´de onu oynatmasini bilen hocasi McLaren´in takimi Wolfsburg´a gidecek diye biliniyordu ama son anda Werder Bremen´e gitti. Bremen yetkilileri eski futbolculari ve Avusturya U21 milli takim hocasi HERZOG´a Arnoutovic´le ilgili sorular sormuslar ve Herzog bu futbolcuyu Bremen´lilere öve öve bitirememis.
Son bir macta Herzog Marco´ya "Bremen´de oynamayi düsünürmüsün" diye sormus.. ve Marco´da "her futbolcu icin onur duyulacak bir takim.. tabiki isterim" demis.. ve bunun üzerine Herzog Marco´ya büyük olasilikla gelecek yildan itibaren Bremen icin forma giyecegini söylemis..
---
Marco Inter´e gitmeden önce Chelsea´ye gidiyordu ama Chelsea´li doktorlar bacaginda asiri yorgunluk sebebiyle bir kirik tespit ettikten sonra bu transfer askiya alindi..

Ilk baslarda söylenen rakamlar 15-20 miylon Euro´du ama bu kirik sonrasi Inter´de isi agirdan aldi ve bu oyuncuyu sadece Kiraladi (eger inter icin 10 resmi macta oynasaydi Inter bu futbolcunun bonservisini almak zorunda kalacakti.. zaten buyüzden´de cogu siradan SerieA maclarinda bile oynamadi)
---
Werder Bremen icin iyi bir transfer ama suanki mevcut forvetleri yüzünden cok cok Sag acik oyniyabilir diye düsünüyorum..
(twente´de cogu zaman orta sahanin sag tarafinda görev almisti)

genel olarak bilmiyen veya tanimiyan arkadaslara bilgi vermek istedim..

Borges dedi ki...

MBC: Bu güzel ve ayrintili bilgi icin cok cok tesekkür ederim ben.

Cartmantr: Moreno beni hicbir zaman heyecanlandirmamisti, Arnautovic baska olacak kesinlikle, sakatlik gibi engeller olmazsa..

Borges dedi ki...

Erdem Karakus: Sen de haklisin elbette..

muyek dedi ki...

Turkiyeye bu tarzda genc adamlarin gelmesi neredeyse imkansiz. Werder 6 milyon eu vermis ve bunu kat ve kat olarak bence geri alicaktir, en kotu 2 sezon cilaliyip Bayerne cakarlar 15 milyona , tabi bunun icin bu genc kardesimizinde guzel bir patlama yapmasi gerekiyor.

Turkiyede ise genc yetenege sabretme mantelitesi olmadigi icin 3 buyuklerden hic biri ornegin alip bu adami forvetine koymaz. Dusunsenize bu adami alip FB'nin forvetine koydugunuzu. Guiza gibi gol krali olmus bir adami 3 lig topcusu psikolojisine soktu FB , boyle korpe genc bir adam saha ortasinda heralde o kadar baski altinda aglar veya sinir krizi gecirir. Taraftar baskisinin yaninda, kalantor insaatcidan bozma klup baskani ve yoneticileri ve ahlaksiz medyayi da eklersek , genc yabanci futbolcu icin yikim olur Turkiye.

Bizim icin en ideali ici gecmis 32 33 luk biraz isim yapmis adamlari alip takima koymak. Isimleri hatrina daha fazla sabrediliyor , adamlarinda acikcasi pek skinde olmuyor gol attim mi , iyi oynadim mi diye dertleri de yok. Alan razi veren razi. Brezilya pazari sag olsun , Aziz Yildirim ornegin 1 2 aya gonderir gene Aykut Kocaman ve ekibini bulurlar Baroni ayarinda bidonun tekini gelirler on liberonun kralini aldik diye Brezilyadan. Yani basimizdaki futbol pazarlari bizim neyimize :)

zachpaulsen dedi ki...

dos santos, stoch, caner gibi oyunculara yatırım yapmak lazım. teknik direktörün, sportif direktörün işi bu adamları oynatmak zaten. ne için çalışıyorlar ki başka.
ama sen dolu dizgin giden lincoln'ü devre arasında dövmeye kalkarsan işte o zaman olmuyor.
bence gelmediği iyi olmuş sonra haldun abimizin elinde kalırdı.

galatasarayın bu yılki politikasını anlayamıyorum. stoch için chelsea ile pazarlık yapılıyor, bonzervisine 5-6 vermeyi göze almışlar ama ellerinde olan yarım sezon da iyi oynamış ve eğer sezon öncesi kampını takımla birlikte geçirirse gelecek sezon daha da iyi olacağı kesin olan, çok genç Dos Santos gönderiliyor. Rijkaard'a karşıu bir tavır mı var anlayamadım

Seyyid Ali dedi ki...

Carrusca,Pinto,Bratu,Petre,Sarr,Tamas gibi pek çok parlamaya aday oyuncuyu getirdik,hepsini nerdeyse kovalayarak gönderdik.
Genç oyuncuyu almak sorun değil önemli olan onu doğru zamanda doğru yerde oynatıp arkasında durabilmek.
Petre hiçbir suçu yokken tribünden küfür yedi, Tamas ha keza.
Ribery gibi kendini ilk maçlardan ispat edemezse sonrasında hep önyargı ile karşılanıyorlar.

mondo trasho dedi ki...

mehmet batdal var abi galatasaray'da.
o da türk malı ibra.
onu küçümseme:)))

ASVALTTAICENLER dedi ki...

bizim yoneticilerin su blog yazarlari veya okuyucalari kadar futbol bilgisi olduguna inanmiyorum.. takim elbiseli, cebi parali baskan yerine kramponlarini asmis, sahanin tozunu yutmus, lafin kisasi isinin kasari olmus baskanlari ancak 50 sene sonra gorebiliriz, nede olsa turkiyeliyiz herseyi elli sene geriden takip etme gibi guzel huylarimiz var..

ASVALTTAICENLER dedi ki...

@seyyid ali
tamasin giderken kazandirdigi parayi emre,okan,hakanin toplami giderken kazandirmadi.
o zamanin parasi 5 milyon dolar gibi astronomik bedelle gitmisti spartak moskovaya.
bi cacik olmadi orasi ayri, onemli olan bi cacik olmayacak adami pazarliyabilmek degilmidir zaten?