24 Haziran 2010

Masal Kahramani.!



Ben aslinda coktan pes etmistim. Coktan birakmistim hayatin ucundan gösterdigi umutlarina tutunup tutunup yere düsmeleri.. Ben biraktim cok seyi ama o inatla otuz yildir birakmadi beni hic. O dedigim Ablam. Masal Kahramanim.. Hayatim boyunca hep ona dair yazmak isteyip de eksik birakacagim, yeteri kadar anlatamayacagim diyerek erteledigim insan.. Bazi seyler yazilmaz, yasanir derler ya arkadasim, bu da öyle bir sey.. Ben olup benim hayatimin icerisine giremediginiz sürece algilayamayacaginiz insan üstü bir varlik.. Hep dedim, dedim ki hep, bir gün onu nasil sevdigimi, benim icin nasil bir öneme sahip oldugunu anlatacagim ama bana yardim etmedigi, benim icin bir sey yapmadigi, tesekkür olarak algilanmayacagi bir dönemde olsun dedim ve fakat 30 yil icerisinde böyle bir zaman ne yazik ki hic olmadi.. Holivud filmlerinden yaklasik seksen bes tane cikarilacak kadar macera sigdirdigim bu hayatin hep bölüm sonu kurtarcisi olmustur inatla..

Hint müzigini, filmlerini bana inat cok sever, beni cildirtacak kadar bir daha bir daha seyreder ya da dinler. Aksi bu ya, ben de hic sevmem ama onun sevmesini de anliyorum artik. Baska bir dünyasi var ve O fakirin,gücsüzün, mazlumun sürekli kazandigi ve gururundan ödün vermedigi, iyiligin konusulmadan ve daha da önemlisi beklentisiz bir sekilde karsi tarafin mutlulugundan keyif alma itkisiyle yapildigi sürece anlami olacagini düsündügü bir hayatin icerisinde yasiyor.. O böyle bir hayatin kahramani ve bu hayat ilginctir ki bir onu bozamadi.. Dokunamadi onun dünyasina ve hala o caktirmadan benim hayatimi kurtarmaya devam eder iken üzerine bir de ben onun icin bir sey yapmisim gibi bakmaya devam ediyor.

Mesele kime "ne" verdigin degil yegen, "nasil" verdigindir konusunun en güzel anlatimidir baska acidan onun yasamimdaki yeri.

Allahin sicaginda nefes alirken estirdigi rüzgari bile nimetten sayip bana bir iyiligi dokundugunu bir sekilde eninde sonunda dile getirenlerin ya da hissettirenlerin oldugu dünyada bir degil bes degil onlarca kez hayatimi kurtarip da sanki siz ona yardim etmissiniz gibi davranan insani ben size nasil anlatayim ki ? Hikaye de cok eski baslar ve fakat buraya sigmaz. Bir gün onu da yazabilecek kadar yazi yetenegim olmasi dilegiyle..

Siz belki sevmezsiniz ama umarim o sever bu sarkiyi zira bizim bu yasamda ona olan katkimiz maalasef bundan fazlasi degil.!

4 yorum:

pink dedi ki...

Şarkının ismini ve hangi şarkıcıya ait olduğunu istesem,malum Youtube çalışmadığı için link de gözükmüyor...

Borges dedi ki...

Chak Chaki Boron - Daler Nazarov Tacikistanli abimizden.

outlaw dedi ki...

borges,

son günlerde bloga koydugun videolar bende de gözükmüyor... almanya'da da senin blogundaki videolara karsi bir sansür uygulaniyor galiba...

Borges dedi ki...

outlaw: Lakin ben de Almanyadayim ve bende sorun yok, gösteriyor.. Ilginc.

Bakayim ben diger taraflarda durum nasil:)