12 Haziran 2010

Üründül ve Vuvuzela.!



Yiter yaa yiter..

Üründül kötü Vuvuzuella kötü ama sürekli bu ikisinden sikayet etmek cok daha kötü.

Arkadas, siz Vuvuzuella ve Ömer Üründül'den cekiyorsunuz ama biz de bu sikayetleri birbirlerinden farkli onlarca insandan ayni anda ayni kelimelerle duymaktan muzdarip bir sekilde..

Off o ff.. Tehlike cig gibi büyüyor.

Vuvuzuella sevmeyenler: Vuvuzuella'dan beter sesiniz cikiyor, yeter yahu, otur da seyret maci.

23 yorum:

Great White dedi ki...

Açıkçası ben bu maça özel olarak Üründül' ün tespitlerinin çoğuna hak verdim doğrusu..

Arjantin' de dökülen oyuncular arasında en başta Tevez' i göstermesi karşısında inceden bir dumur yaşamış olsam da diğer analizleri bence yerindeydi..

Borges dedi ki...

Great White: Dinlemedim ama bol bol üründül sikayeti.. her yerde. Ama su kesin ki bu mac icerisinde Messi'yi elestirdiyse söylenildigi gibi cok da haksiz degiller. Yok elestirilern bütün planin Messi üzerine yapilmis olmasisi ise ona bir sey diyemem, hak bile verebilirim. Cökertilebilir bir plan.

Ne olursa olsun ayni espriler, ayni absürd yaklasimlar, birbirlerinden fakrli insanlardan sürekli duymak, etmek cildirtti beni.

Mert Kuyumcu dedi ki...

Merhaba Orhan,

Üründül ve sinek vızıltısı konusunda kesinlikle haklısın! Dünya Kupası maçlarını TRT yayını ile takip etmeye ve Üründül'ün bazı bazı gereksiz yorumlarına çok alıştık. Ömer Ağabey'in futbol konusunda Hıncal Uluç'tan farkı yok... Belki birçok atletizm sporlarını bizlerden daha iyi biliyorlardır ama konu futbola gelince bu spor yorumcuları çok ama çok eskidi.

Sevgilerimle.

Barakuda dedi ki...

beni daha çok delirten nokta bu adam ve türevlerinin bu işlerden inanılmaz paralar kazanması.. futbol f sini bilmiyorlar.. hiçbir gelişmeyi takip etmiyorlar.. çağa ayak uydurmuyorlar.. sadece yatıyorlar ve şimdi burada ne dersem diyeyim gg-cek bu adamların yorumlarına.. kanıma dokunuyor.. hele ki dünya kupasında olunca bu rezillik.. siz de çok haksız değilsiniz elbette ama biraz anlayış gerek sanırım.. twitterda sözlükte bu tür rüzgarlar kasırgaya dönüşüyor ve kabak tadı veriyor maalesef.. napalım.. bir de üstüne vuvuzela.. ben hoşgörüyle bakamıyorum şahsen yok gelenekleriymiş falan.. her şey rezalet..

Great White dedi ki...

Messi' yi hiç eleştirmedi ki yahu.

Hatta zaman zaman "Ama şu Messi' yi izlemek de keyifli di mii?" şeklinde Turgay Şeren' e bağladığı anlar bile oldu..

Adam sürekli övdü yani Messi' yi. Ama genel anlamda beğendiğim bir yorumcu değildir Üründül; orası ayrı tabii..

aketenci dedi ki...

Devre arasında ve maç sonunda Twittter'a bakıyorum, millet maç sirasinda oturmus "Omer Urundul soyle dedi boyle dedi hahaha hihihi..." diye yazmis durmus. Maci izlemiyolar ki Omer Urundulu dinleyip hatasini bulacaklar da hemen Twitter'a yetistirecekler. Dunya kupasi oynaniyo orda ona bak.

Borges dedi ki...

Arkadaslar zaten bu kadar cok ortak sesin olmasi kendi icerisinde "Hakliligi" da az biraz anlasilir kiliyor. Sorun bunun disinda kalan bizler icin daha cok..

BIlmiyorum oraya yayinlar nasil yansiyor ama ben vuvuzuella'ya alistim, o kadar da kötü gelmiyor artik. Lakin orada cok baska bir atmosfer var sanirim..

Great White: Ben hic izlemedim, duyduklarim -ki yanlismis- hepsi bunlardir.

cikkoleite dedi ki...

Ya Borges kizma ama su Vuvuzela olayina bir acilim getireyim.Bugün bir yerde Vuvuzela´nin sahadaki oyuncularin oyununu kötü yönde etkilediginden bahsediliyordu.Yani bu düdügün sahadaki oyuncularin birbirleriyle ve yedek kulübesiyle olan iletisimlerini engelledigi söyleniyor.
Sonucta bu ciddi bir sorun.Yani sahadaki oyuna etki etmesi kabul edilemez bence.

Borges dedi ki...

Cikozi: Ben de keyif almiyorum ,lanet bir sey. futbolcularin konsantresini mi engelliyor ? Pek coklari o sesi duymadiklarin söylüyorlar bir süre sonra. Ama hakli da olabilirsin.

Ben bu lanet sesin cok kötü bir etki yarattiginin farkindayim, aliskanligimiz baska yönde. Ama bu tüm Afrika Kupalarinda böyle iken bundan vazgecmek istemezlerse cok da kötü bir sonucu olmasa gerek.

burasi Afrika. Daha da önemlisi DÜnya kupasi, Avrupa degil. Onlarin da motivasyonunu arttiriyorsa ? Yillarda senin kurallarina göre oynadilar, simdi de böyle olsun bir kere ? Bu onlarin bence en "dogal" hakki. Sen onu ben bunu düsünüyorum, neden birbirimize kizalim ki ? :)

Erdem Karakuş dedi ki...

Ben Ömer Üründül'ü eleştirmeyi anlamıyorum açıkçası. Bu eleştirileri yapanlar Ömer Üründül'ü yıllardır takip etmiyorlar mıydı? Eskiden müthiş yorumlar yapıyordu da şimdi mi bozdu?

Adam kendimi bildim bileli böyle. Kalli zamanı 3-3 biten Manu maçından sonra gazeteye yazdığı yorumu okumuştum, bugün söylediklerin bir farkı yok. E bunu bile bile hala aynı eleştirileri yapmanın anlamı nedir yani? Yüzlerce defa söylenmiş aynı sözleri söylemek kime ne katacak? Bu adamı ya olduğu gibi kabul etsin bu insanlar, ya da toplu biçimde bilinçli bir tepki versinler TRT'ye.

Ama bu eleştirilerin sebebi daha çok dikkat çekmek gibi geliyor bana. Sabri üzerinden espri yapmakla Ömer Üründül'ü eleştirmenin bir farkı yok bana göre. İkisi de sadece "ben bu işten anlıyorum" mesajını fazla göze sokmadan verme niyetli.

Arkhe dedi ki...

Forza Vuvuzela.

Parma Maniac dedi ki...

Üründül ortalamanın üstündedir zaten yorumcu olarak, bu kadar sallanmasını anlamam ben.. Mağlubiyette defans çıkarıp forvet sokcaksın arkadaşçılar beğenmeyebilirler tabii..

Borges dedi ki...

Parma Maniac: BAzen ne dedigin ziyade nasil "dedigin" de önemli olabiliyor. Bazen mac esnasinda bir "dogrusuna" yarim saat takili kaliyor.. O "yüzde yüz" dogru dahi olsa bu dinlesyicileri rahatsiz ediyor.

Ben Ömer Üründül'ü eski bilirim, yani eskiden benim en cok dinledigim, sevdigim "futbol manyagi" bir adam olarak bellemistim. Uruguay'a mac seyretmeye gider filan..

Ve fakat fazla renkli bir basinimiz olmadigindan ayni adami cok fazla kez görmek durumunda kalip onu tükettik biraz. Bloklar arasi baglanti, aslinda cok az yorumcunun ayrintisina denk düser ama bunun sunumu sanki biraz daha renkli olmali gibi.

PIERREMANU dedi ki...

Barakuda'nın para sözşlerine istinaden; Ömer Üründül'ün yorumculuk işinden piyasanın çok altında bir para aldığını söylemişti, daha doğrusu ima etmişti birileri. Sanırım Mehmet Demirkol'du tam hatırlamıyorum.

Borges dedi ki...

PIERREMANU: Eger degismemisse eskiden keyif icin bunu yapiyordu. Yeterince parasi var diye biliyorum yine aliyordur bir seyler ama cok fazla degildir. Adam futbol sevdalisidir..

Asphalt Monkey dedi ki...

Acilis maci Güney Afrika'da nasil izlendi diye bir program izledim dün aksam. Lokal barlari gösterirken her masada 3-4 tane vuvuzela görüp insanlarin o ufacik ve kapali mekanda dahi o aleti fütursuzca öttürmelerinden sonra bunun ötesi yok dedim artik.

Bu turnuva icin birsey degismeyecek biliyorum ama sirf degismeyecek diye isyan etmemeye oturup o sese alismaya da razi degilim. Gerek Ömer Üründül, gerek Vuvuzela gerekse de baska bir konu, eger büyük bir kitle buna isyan ediyorsa o karari alan kisiler de buna bir kulak verip aldiklari karari bir zahmet gözden gecirsinler.

kakam gelmis olamaz mı dedi ki...

üründül'ün agüero'ya defalarca agüera demesi komikti bence =) ama daha fazlası değil. insanların abarttığı kadar kötü bir yorumcu değil daha doğrusu dayanılmayacak kadar değil. allah bizi ilker yasin'den korusun diyorum.

Borges dedi ki...

kakam gelmis olamaz mi: Ben misal Ridvan Dilmen'in avrupa,dünya hele ki Terimli bir takimi elestiri adi altinda ayni seyleri söyleemsini cok daha kötü buluyorum ki ilker yasin-Ertem Sener ikilisini bambaska bir alan.. Telafuz hatasina ben genelde gülemiyorum cok.. adamin dili dönmüyordur deyip geciyorum elbette ekstrem örnekler olmadigi süece :))

Asphalt Monkey: Nasil bir sey biliyor musun bu ? Blog yaziyorum ve mümkün mertebe cevreyi kolacak ediyorum bir baskasini tekrar etmemek icin.. Siz de twitter da sözlükte orda burada buna dikkat ederseniz cok iyi olur. Yoksa sikayet edilmeyecek bir durum degil, ayni cümleleri, bir daha bir daha kurmak ve nasil mac izlemek ?

ceyhun dedi ki...

yeni harman dergisinin bu ayki sayısında tayfun er'in çok güzel bi yazısı var ömer üründül ile ilgili.
maaş almadan trt'de yorumculuk yapabilmesini hangi özelliklerine(maddi, oligarşik:) borçlu olduğunu gayet güzel anlatmış.

Borges dedi ki...

ceyhun: O yaziyi okumak isterdim. bir gün interntete linki düserse bi zahmet buraya bana iletebilir misin ? (simdiden tesekkürler)

İlker Yılmaz dedi ki...

adam haklı beyler.

bigbossares dedi ki...

benim bildiğim kadarıyla ömer üründül burger king fast food markasının Türkiye için % 30 ortağı..yorumculuktan ve yazarlıktan para almadığını ve 82 den beri tüm dünya kupalarını yerinde izlediği düşünülürse çokta anormal değil sanırım trt kafasının ondan yorumculuk beklemesini..

bigbossares dedi ki...

http://www.tribundergi.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=36484 burada ömer ağa ile ilgili bir yazı var..merak eden olursa..