7 Haziran 2010

Üstünel-Lincoln Kavgasi.!



Lincoln röportaj verdi ve Hamburg maci sonrasinda Haldun Üstünel'in kendisinin üzerine alkollü bir sekilde yürümesini unutamadigini söyledi. Hatta FIFA'ya sikayet etmeyi düsünmüs ama haliyle odadaki kimse bu olaya sahitlik etmek istememistir. Hamburg'un ilk macindan bahsediyoruz arkadaslar.. Simdi oturup düsünün, Galatasaray o dönem nasil bir konuma sahip idi ve ligi ne sekilde bitirdi ?

Burada yaza yaza artik okuyan insanlara bayginlik verdim ben.. Yeri geldiginde bana itiraz eden kesimden pek cok insan kendi kösesinde/blogunda dahi ayni noktaya geldi, tikandi kaldi. Ben Skibbe'nin otoritesinin tartisildigi bir ortamda yardimcilarinin görevlerinden teknik adamdan habersiz bir sekilde alinmasindan bu yana yazip ciziyorum, binlerce kez dedim, Galatasarayin sportif direktörü konumunda olan insanlar sacmalayip duruyor, cezasini da O Hakan Sükür'lü Sampiyonluktan bu yana bu takim ve taraftarlari cekiyor. Bir degil iki degil üc degil bes degil..

Yukaridaki olaya gelelim. Diyelim ki Lincoln "Fuck off" gibi yabancilarin cok kullandigi bir isyan cümlesi degil de düpe düz küfür etmis olsun Galatasaray efsanesine.. Ne söyledigi, kimin hakli haksiz oldugunu bir kenara birakin, bir oyuncunuz suc islemis, degerlerinize saldirmistir. Ne yaparsiniz ? Unutmayin ki siz Galatasaray yöneticisiniz.. Akli basinda, sayginligi olan bir klubün degerlerini korumasi nasil olur ?

Akli normal calisan bir adam cezayi keser, o günün aksaminda Lincoln'ü ülkesine gönderir, basin toplantisi düzenler ve Bülent Korkmaz degerinden bahseder. Tüm ülke, futbolcular da burada anlar ki Galatasaray'in bir degeri vardir ve ona sahip cikiyor. Cok da tasvip etmedigim bir eylem olsa da degeri gösterme acisindan dogru olan Besiktas'in Nouma örneginde oldugu gibi.. Cezasi bellidir.

Peki burada ne oldu ?

Lincoln bunu aciklamasa, aylar sonra röportaj vermese kim nereden bilecek Galatasarayin degerine sahip ciktigini ? Üstünel kisisel show mu yapiyor, Galatasarayin degerine mi sahip cikiyor ?

Yahu sen adami dövüyorsun ama ayni adamdan saha icerisinde performans bekliyorsun, gerzeklik degil midir bu ? Hamburg'un kendi evimizde oynadigimiz macta Lincoln oynamadi diyorsun ? Benim üzerime gelecek yönetici ,dövmek isteyecek ben de o klup icin canimi disime takacagim..?

Ayni zamanda Galatasaray Bülent Korkmaz'a nasil bir deger bicmistir ? Galatasaray sonrasi Bülent Korkmaz'in Türkiye Süper Liginde degeri düsmüstür, taraftarlar isliklamistir, teknik adamligi da kötü yole girmistir.

Böyle gerzek bir yönetim anlayisi olabilir mi ? Takimin icine etmek bu degil midir ? Galatasarayin rakipleri o dönem öyle bir puan kaybetti ki Bülent Korkmaz, sampiyon dahi olabilirdi. 10 kisi kalmis Eskisehirspor'a kendi evinde yenildi. Lincon klubede idi.. Hacettepe son sirada idi, ona puan kaybetti.. UEFA kupasindan elendi, Sampiyonlar Liginden oldu.. Milyonlarca dolar yahu ?

Gercekten Haldun Üstünel'in Bülent Korkmaz'a sahip ciktigini düsünüyor musunuz ?

Lincoln icki icmez. Lincoln gece hayati da yasamadi burada. Tipik yildiz oyuncu kaprisleri vardir vesaire. Lincoln Bundesligada alti yil oynadi. Lincoln, Arda Turan gibi yapip Haldun Üstünel'e soyunma odasinda cikisip "Sen kendi isine bak" de diyemedi, basindan elemanlari kekleyip arkasina da alamadi.. Onlarla iki cay icip süper destek de saglayamadi kendisine. Tüm sucu üzerine yüklenmip cekip gitti.. 2,5 milyon euro da kazandirarak. Fenerbahce'nin Guiza'da kaybettiginin cok cok azina maliyeti oldu.

Neden gelmedi ? Siz gelir miyidiniz ?

2 yildir o isim geldi, bu isim gittinin disinda Galatasaray Futbol Klubünün elle tutulur tek bir basarisi yoktur. Giden milyonlari var, öne cikan yildiz yöneticileri.. Hepsi bu.!

Takimin potansiyeli vardi, oyunu iyiydi, comak soktunuz.. Oyuncunuz süper lige damgasini vurmus bir sekilde gidiyordu, soyunma odalarinda dövdünüz.. Gelen alemci oldu, giden yildiz olacaktir.. Bu nasil bir yönetim anlayisidir ?

Simdi az önce Lig Radyo'da dinledim, Futbol Subesi yeniden yapilandiriliyormus.. Belki artik icerisinde soyunma odasina girip oyuncu dövmek filan yoktur ? Aziz Yildirim'a laf atacaginiza önce bir aynaya bakin derim ben..

9 yorum:

hagi dedi ki...

Haldun Ustunel'e meshur "evden aldiririm" vukuatindan beri pek iyi gozle bakamiyordum,su olay ise uzerine tuz biber ekti.

Transferdeki olaganustu basarilarina sozumuz yok,laf eden carpilir zaten.Ama hani Erman Toroglu'unun Aziz Yildirim'a ithafen bir lafi var ya, 'Fenerbahceye bir betondan bir de futboldan anlayan 2 baskan lazim' diye.Sanirim galatasaraya da benzer sekilde bir transferden bir de futbolu yonetmekten anlayan bir sube sorumlusu gerekiyor.Yahu bu nasil bir rezilliktir?Adamin uzerine yurumek nedir abi?Ha tabii Lincoln'u hakli buluyor falan degilim,dedigin gibi o aksam gonderilseydi -ki bence gonderilmeliydi- ne olursa olsun futbol subesinin bir sorumlusu olduguna isaret ederdi bu.Ama soyunma odasina inmek nedir yahu?Daha da ilginci omur billah bu ulkeye gelmez dedigimiz adamlari patir patir ikna edip getiren "salon adami" maskesini mi cikardi yoksa o aksam?

Hakikaten cok ilginc.Insallah camia icinde tartisilacaktir.Sanirim Lincoln bu demeciyle kulube en buyuk hizmetlerinden birini vermis oldu.

Borges dedi ki...

Hagi: Ben Arda Turan ile benzer bir kavgasi oldugunu biliyorum. Bu nedir yahu ? Final dönemi seni tasiyacak oyuncuyu yok etmek degil midir ?

Valla ben cok da kötümser bakmiyorum. Klinsmann reklam panolarini tekmelemekten sakatlandi erken cikarilma tepkisine, kimse de cok büyütmüyor. Fuck off mak off demeseydi, cok yanlis diyene de lafim,sözüm yok, alirsin, medeni insan gibi götürürsün o aksam Brezilya'ya. E simdi bu adam suikast düzenler, seni ye rbitirir.. sene sonu da giderim der ki öyle de gitti. Bu nedir ki ?

Komedi filmi. Yeminle su Galatasarayda futbol adina karar verenlerin yaptigi yanlislari toplasan.. film cekersin. Meira'sindan Nonda'sina kadar.. Yildiz oyuncu getirdi, ne kazandik abi ?

Simdi sonuc ne ? Gelenler de teker teker gittigine göre biz bu isten ne kazandik ? Elano da gidecek, MEira da gitti, lincoln da gitti, jo da.. Kim neye sevindi ? ne kazandi Galatasaray ?

cikkoleite dedi ki...

Bence bu olayda 2 tane önemli nokta var.Birincisi,Haldun Üstünel bu olay ile ilgili aciklamasinda kesinlikle alkollü degildim diye bir aciklama yapti.Yani orda belki gereksiz bir ayrinti olan Alkol olayini ön plana cikarip diger önemli ayrintilari kabul ediyor.
Bir de Yöneticilerin görevlerinin bulunduklari kulüpteki degerleri korumak oldugunu söylüyor.Bülent Korkmaz önemli bir degerdir Galatasaray icin ama belki o sezon ondan daha önemli baska bir degerde Lincoln´dür bana göre.
Bugün Üstünel tarzi yöneticiligin en son isimlerinden birisi Mahmut Uslu sessiz sedasiz istifa etti.Uslu ayrilinca bu anlayis tamamen biticek mi? Tabiki hayir ama olumlu bir adimdir bu istifa!

Sacit Tekin dedi ki...

Valla Borges ,elle tutulacak yanı yok bu olayın.

Haldun üstünel popüpizm yapıp efsane kaptan'a hakaret etti diyor da o zaman gönder ülkesine be hocam. Sen soyunma odasını basarsan nasıl yönetecen o futbolcuları, nasıl yönetecen şubeyi.

Mesele ülke ülke gezip transfer yapmak değil ki onlarında verimi ortada. Sen şubeyi yönetmekten, futbolcuyu mental olarak hazırlamaktan acizsin işte var mı daha ötesi?

Bence baık baştan kokar Borges... Adnan Polat'ın genel yönetim natığı bu galiba, Kimlerle çalıştığı bir insanın potansiyeli döker ortayai tablo ortada...

Bu arada bu Lincoln'ü daha fazla izlememize engel olanların 2 elim yakasında olacak öbür tarafta. Zaman zaman geçen yıkli maçlara göz atıyorum da bu sene futbol falan izlememişiz. Atılan gollerden aldığım zevki anlatamam...

Şubeni hali ortada, yazık...

Bir de Adnan Sezgin ile ilgili bir kaç laf etmiş Lincoln, hafiften Sezgin'in reklamını yapmış gerçek yorumlarımı acaba bu?

Can dedi ki...

Problem Galatasaray taraftarında. Eskiden bu kadar hızlı galeyana gelmezdi. Bir anda isimleri gereksiz büyütme, gereksiz anlamlar yükleme derdindeler. Takımdaki grupçuluk eskilerden kalma hikaye zaten. Ya Kewell gibi işine bakan adam olacaksın ya da böyle olaylar gerçekleşecek. Hemşerilik yapıyor Galatasaray'da herkes. Başlarına benzer şeyler geldiğinde ayıplıyorlar sonra. Bu yıl tribünlerde yaşanan rezaletin 1 yıl önceki karşılığıdır bu. Mesele Arda olmamalı. Mesele Hasan Şaş, Lincoln, Sabri, Franco olmamalı. Bu rezaletin suçlusu değişen ve gelişmek yerine gerileyen taraftar profilidir.

Transfer hikayelerinin iç yüzünü bilen ve bu işlerle uğraşan çok yakın bir Galatasaraylı dostum anlattı geçen gün Haldun Üstünel'i. "Satış listesindeki, kadroda düşünülmeyen oyuncuları aldı geldi adama yüklenen sıfatlara bak" dedi. Hakkı yok değil. Eh bu kadar yüceltilen adamın, bu kadar çarpık bir ortamda bunları yapması şaşırtıcı mı? Galatasaray sahanın ortasında kapalıya saat soran bir başkana sahip. Ne bekleniyordu ki? Skibbe'ye yapılan terbiyesizliği konuşmadı kimse. Adam gitsin diye yırtındı bu yönetim, adammış o da direndi. O Kocaeli maçını bulsun seyretsin insanlar; Lincoln'ün kendini nasıl yırttığını görsünler. Her işine çomak sokulan adam her şeye rağmen iyiydi işinde.

Her sene yıkıp baştan yapmaya kalkan, kimseye huzur vermeyen, bedava bilet dağıtan, kısacası her türlü düzene çomak sokan bu adamlardan ne bekliyor ki Galatasaraylılar? Çok şey aslında. Sapla samanı ayıramayacak kadar sarhoş hale geliyorlar gelen isimler nedeniyle. Mart ayında ayıldığımızda elimizde hiçbir şey kalmıyor o yüzden.

Tekrar başkan seçildiği gün güvendiğini iddia ettiği dünya çapındaki teknik ekibine yeni sözleşme önermeyen bir başkana, futbolculari ile sözleşmesi devam ederken "şu ve şunun dışındaki herkesi yollayacağız" diyen futbol şube sorumlusuna sahip kulübün çivisinin çıktığını görmek için Lincoln'ün Brezilya'dan konuşmasına lüzum yok.

TA dedi ki...

skibbenin yardımcısı edwin boekamp'ın kovulması zaten bu yönetim zihniyetini çok açık birşekilde gösteriyor.neden kovuldu sorusunun cevabı yok.sanırım skibbenin yardımcısı olarak kendilerini atadılar.bu yönetimin taraftarın gözünde nasıl sempatik kaldığı tez konusu olur.sempatik olmayı nasıl başardılar tebrik etmek lazım.sanırım ''yıldız'' oyuncu alarak ve son olarak rijkaardı getirerek bu sempatikliği sağlıyorlar.rijkaardı kendi gelecekleri(koltukları) için getirdiler muhtemelen.

Sade dedi ki...

Bizim yöneticiler eskimiş tüccar kafası ile çalışıyor... "Parasını verdim, arabasını aldım, evini verdim, eee ben başka ne yapayım" gibi düşünüyorlar ve sonrasında da "Çıksın, oynasın. hermaç %100 performans sergilesin!" diye bekliyorlar...

Futbolcu -İnsan- yönetimi sıfır.

CaRtMaNtR dedi ki...

Şu durum gösteriyorki Futbol şubesi artık tamamen profesyonellerce yönetilmeli. Haldun Üstünel veya Adnan Sezgin gibi isimler tasfiye edilip tıpkı Rijkaard gibi dünya çapında sözü geçen birini futbolun başına getirmek lazım.

Burak Beşinci dedi ki...

Konu neydi tam olarak hatırlamıyorum ama başka bir platformda ilgili Haldun Üstünel için bir yorum yazmıştım.

'İçimizden biri'samimi bir pankartı ancak dilerim bu sadece pankarta kalır diye.

Çünkü içimiz yani biz seyirciler ne kadar kabul etmek istemesekte kafası çalışan adamlar değiliz veya akıllı olanlarımız bile koas anlarında kafayı kullanmakta zorlanıp genelde duygularımıza yenilen ileriye düşünmeden hamleler yapan insanlarız.(Futbol basit göründüğü için kabul etmiyoruz yetersizliğimizi)

Haldun Üstünel ve diğer yöneticilerimiz taraftara yakın olmalılar ama sadece takımdaşlık anlamında.Uzman olmaları gereken konularda taraftardan ayrılıp farkını ortaya koymaları gerekir.

Eğer bu konuda kendilerini yetersiz buluyorlarsa bu işi bilenlere emanet etmeliler.

Kendi adamlarına değil tekrar ediyorum bu işi en iyi bilen kimse ona.