28 Temmuz 2010

Raul Sonunda Schalke'de.!



Almanya'da görüldü artik.. Önce karisi ve bugün de kendisi.. Sonunda "O" da Bundesligaya adimini atti. Sahsen ben cok sevindim bu transfere. Senelik 6 milyon(brut) alacaktir ve bunun 2 milyonunu Real Madrid karsilayacak.. Daha önceden de söyledigim gibi bu gibi yaklasimlar uzun zamandir bütün büyük liglerde mevcut ve bizim takimlarda daha fazla uygulanmasi benim dilegim..

Raul.. Efsane. Cok kalmadi elimizde artik... Schalke'nin Sampiyonlar Ligi macerasinda o genc kadroya liderlik edebilecek karizmaya fazlasiyla sahip. Magath ne kadar didinirse didinsin saha icerisinde eli-ayagi titremeyecek bir golcüye/lidere ihtiyaci vardi. Raul bu acidan bicilmis bir kaftan.. Dahasi..

O'nun karakteri de oldukca saglam. Bir devin yillarca kaptanligini yapmis ve orada antrenmana ilk gelip her zaman son giden olmus. Sorumlulugun bilincinde ve üst düzey profesyonel. Bu da Schalke'nin yeni yapilanmasinda oldukca önemlidir. Daha iyisi bulunamazdi..

1 yorum:

Sade dedi ki...

bizim futbol kahramanlarımız kendi ülkelerinde dahi 32-35 gibi bir yaşları zarzor görebilirken İspanya, İngiltere, Hollanda gibi futbol kültürüne sahip ülkelerde kendi/farklı ülkelerin futbol kahramanlarına büyük bir saygı ve hoşgörü ile yaklaşılıyor. Bir de üstüne örnek oyuncu profili giydiriliyor. Biz ise kendi oyuncularımıza bile verilmesi gereken değeri çok nadiren verebilen bir ülkeyiz. Guti transferi, şikeyetçi olduğum konuların üstesinden gelinmesi adına umut ışıgıdır. Kimse Guti'nin takıma 33 yaşında hiçbir faydası olamayacağını iddaa edemez. Tecrübesini aktarması için alınmıştır zira daha çok. Yada öyle olmalıdır. Çok üst düzey bir futbol beklentisinde olmaktansa bu tazr bir beklenti daha realisttir.

(Tabi bazı (Türkiye'li) oyuncuların da bu ilgi ve değeri kendi elleri ile geri iteklediklerini, yemek yedikleri yeri pislediklerini bilerek onları bu kategori dışında bırakıyorum.)

Tabi mevzu bahis kişi Raul (ayrı bir futbolcu) onu bizim futbol kahramanlarımızla karşılaştırması/benzetmesi değil amaçım bundan ziyade mantalite üzerine fikir üretmeye gayretliyim.