11 Ağustos 2010

2010'un Cikis Yapmasi Muhtemel Genc Yetenekleri.!



Bu sezon cikis yapmasi muhtemel genc yeteneklere söyle bir göz atalim dedik. Izlediklerimiz, hakkinda iyi seyler duyduklarimiz ve gecmisten gelen beklentilerimizin toplamindan cikan sonuc burada olacaktir. Kimisi yetenegi kimisi son dönemde yaptigi cikis, kimisi hazirlik karsilasmalarinda oynadigi futbol ile bu seneye göz kirpiyor.. Söyle bir karisik bir liste yapalim dedik.. Aklimda belirgin bir liste olmadigi icin en son yazdigim en önemli cikisi yapabilecek oyuncu da olabilir.. Cikis ya da sicrama yapabilmeleri icin sadece yetenek, calisma da yetmez bazen kadro yapisi da buna uygun olmasi gerekir. Henüz Profesyonel sözlesme imzalamamis Tolga Cigerci misal kendisinden daha yetenekli olanlara göre daha fazla sansi olabilir. Yine de bunlarin yarisi bu sene parlayacaktir diyorum..



Mario Götze

3 Haziran 1992 dogumlu Dortmund'un genc yetenegi. Ofansif ön oyuncusu. Forvet de oynuyor orta saha da.. Hemen hemen mac icerisindeki bütün duran toplari kullanmasindan golcülügüne kadar aslinda on numaravari bir oyuncu oldugu ortada. Yetenek.. 2009'un sonlarina dogru Mainz macinin son saniyelerinde oyuna girerek Bundesliganin en genc forma giyen yedinci oyuncusu olmustu lakin o gün bugündür sessizdi.. Simdi hazirlik maclarinin en cok konusulan isimlerinden..

u15 ile basladi ve u17'sinden genc takimlarin tüm bölümlerinde sirayla oynamis bir oyuncu. Alman u17'sinde iken teknik adam Marco Pezzaiuoli onun icin web sitesinde "bütün teknik ve taktik bilgilerine sahip ve cok golcü" diye yorum birakmisti. Klopp da cok fazla överek onu gündeme tasidi ve bu sene icerisinde isminden söz ettirebilir.. Toplamda cok teknik ve golcü bir orta saha ya da forvet diyelim..

Sunu düsündüm bir an.. Bu oyuncu henüz yirmi yasina basmadan sanirim onun üzerinde farkli teknik adam ile calisma sansini yakaladi. Almanyada biraz olsun disiplinli bir karakteriniz var ise belirli bir yasa geldiginizde temel egitim konusunda sorunlu olmaniz cok düsük bir ihtimal.. Götze benim bu sene bir asagisindaki ismin basina gelen talihsiz sakatlik sonrasi en iyi cikis yapacak oyuncu olarak gördügüm ilk isim.. Nuri Sahin'in de özel övgüsü vardir oyuncu hakkinda..



Heung Min Son

1992 dogumlu Güney Koreli oyuncu. Surada biraz deginmistik..

Chelsea macinda 82.dakikada girip 88'de galibiyet golünü attiktan sonra cok ama gercekten cok talihsiz bir sakatlik yasadi. 2 ay yok.. Yoksa Nistelroy'un sürekli sakatlandigini da düsünürsek bu senenin en bomba cikisini yapacak isimdi aslinda.. Karakteri de saglam.. Kore'den tek basina 16 yasinda cikip geliyor, ailesi yaninda olmadan Hamburg'da futbolcu olmak icin varini yogunu ortaya koyuyor.. Profesyonel olacagi dahi cok kesin degil iken zorlu kosullari tek basina alt etmesini biliyor. Bu gelisim sürecinde kizarkadasim dahi olmayacak diyor zira problem yaratiyor onlar diyerek futbola olan tutkusunu dile getiriyor.. Cok hevesli ve cok yetenekliydi. Golleri genc, A profi takim demeden her yerde atiyor. Kore'de dahi u17'de ciktigi 15 macta 7 golü var. Bu sezonun tartismasiz bir sekilde hazirlik maclarinin en golcüsü ve en iyisi idi.. Ama o sakatlik.. Yeminle onun kadar üzüldüm buna.. Ama cok genc ve cok hevesli, geri dönüsünü sabirsizlikla bekliyoruz.. Yüzyilin yetenegi diyorlar Hamburg icin.. Bekleyelim.!



Sidney Sam

1988 dogumlu kanarlardan deli gibi akan yetenek.! Gecen sene ikinci Bundesliganin yildizi olarak burada cok degindik. Kaiserslautern'in 1.Bundesliga'ya cikisinda emegi cok büyük. Benim üc güzel ofansif orta saham vardi ikinci Bundesligada.. Memleketimin takimindan(Augsburg) Ibrahima Traore ve St.Pauli'den Deniz Naki.. Lakin en iyisi de Sidney Sam idi.. Leverkusen ve Hoffenheim ile bu acidan benim "yetenek" anlayisim cok uyusur, kimi begensem bu iki takimin pesinde oldugunu ögrenirim hemen.. Leverkusen hali hazirda Hamburg'un oyuncusu olup kiralik olarak Kaiserslautern'de oynayan bu oyuncuyu kadrosuna Kroos'un yerine yerlestirdi. Barnetta -ki form düsüklügü söz konusu- bölgesine önemli bir alternatif oldu. Her iki kenardan da güzel akar, golcüdür.. Yasi ve haliyle tecrübesi digerlerinden daha fazla oldugundan joker olarak degil ilkonbir oyuncusu olarak bu sene onu fazlasiyla izleyecegiz.. Bakalim, yetenegi ve calismasi birinci Bundesligaya yetecek midir ?

Deniz Naki'yi burada cok degindigimizden listeye almiyoruz ve Traore de bir asagisindaki oyuncunun eleminasyon macinda gösterdigi performans sonrasi ikinci Bundesligada kaldi ve memleketimin takimlarina sesleniyoruz.. Antep,Kayseri.. gidip cekip alin bu oyuncuyu ve satin milyon eurolara desem de kimse duymayacak beni.!



Ilkay Gündogan

Mesut'un Dünya Kupasi performansi ilginc bir sekilde Ilkay'a da yaradi. Kicker'de sürekli konu ediliyor. Bakin bu haftaki sayida kaleci Raphael Scäfer'in röportaji var ama hayvani bir baslik ile "Gündogan Özil'den daha iyi olabilir" manseti atilmis röportajin basina.. Gecen haftalarda da keza ayni sekilde.. Biraz da Leverkusen ve Hoffenheim'in ayni anda bu oyuncuyu kadrosuna katmak istemesi de yildizini arttirdi. Simdiden Nürnberg tarihinin en pahali bonservisine neden olabilir dedikodulari dolasiyor.. Kiessling, Leverkusen'e buradan gider iken 5,5 milyon kazandirmisti, Gündogan sözlesmesini uzatirsa bu rakami gecip klubun tarihine gecebilir. velhasil gidecek buradan ama bir senesi daha var, belki cok baska yere ?

Ben bu gibi yetenekleri cok severim. Golsüz macin en güzel ayrintilari inceci ayaklarin saha icerisinde gerceklestirdigi tahmin edilemez paslari, düsünceleri.. En cok da futbol zeksi. Daha iyi algilayabilmeniz icin Türkiye'de izlemekten en cok keyif aldigim oyuncu Sergen Yalcin idi. Cokca defa onun icin seyretmisimdir Besiktas maclarini.. Gündogan ya da Özil sol ayaklari biraz benzerdir bu acidan.. Yetenektir yani, saf yetenek.. Ve dürüst olmak gerekirse Alman medyasinin aksine ben daha cok Leverkusen'in Burak Kaplanini begeniyorum. Listeye cok az seyredebildigim icin alamayacagim lakin öldürücü paslari, soguk kanli olusu ve yetenegi ile ileride saglam bir yere geleceke oyuncu önce odur, sonra Gündogan.. Lakin kadro yapisi itibari ile cikisi bu sene Ilkay gerceklestirecek ve Burak ekstrem bir performans sergilemesi gerekiyor onlarca güzel ön oyuncusunun oldugu takimda..

Toplarsak; Kümede kalma maclarinda attigi gol ve oynadigi futbol ile Nünrberg halkinin sevgilisi olmus, aldigi transfer teklifleri nedeniyle de üzerinde daha fazla durulan, hocasinin cok sevdigi Gündogan bu sene ilkonbir oynacaktir ve cikis yapma ihtimali en fazla olangillerden..



Kyriakos Papadopoulos

18 yasinda tas gibi bir defans oyuncusu. Olympiakos'dan Magath cekip bunu aldi. Yetenek diyorlar.. taraftarlarin gönlünü simdiden fethetmis zira hazirlik macini Sampiyonluk maci gibi oynayip rakibe dalangillerden..

Acikca söylemek gerekirse defans oyuncusunun yetenegine cok fazla inanmiyorum. Hizli olmasi, fizigi iyi gibi durumlarin disinda son yillarda dogru pasi gerceklestirebilmesi ve orta sahalasmasi gibi ekstra özellikler isteniyor artik ve fakat burada bakilacak nokta teknik adamin onu nasil egitecegidir.. Bu acidan genc, ögrenmeye hevesli ve fizigi yerinde bir adami alip Magath gibi egitmek cok mantikli bir yoldur..

Lakin bu cocuk da yetenekli.. Olympiakos'un u18'ine 15 yasinda girip rekor kirmasi bir yana Yunan Liginde oynamis en genc oyuncu ünvanina da sahip.. Man U 4 milyona yakin bir teklifi var dedikodusu da vardi. UEFA'nin "Gelecegin 10 yildizi" kategorisine de girmisti.. Magath bu cocugu kesinlikle adam edip Dünya futbol piyasasina katacaktir.. O kesin.!



Tolga Cigerci

1992 dogumlu. Henüz profesyonel sözlesme imzalamadi ve aslinda A genclerde oynayabilir ama hazirlik karsilasmalarinin hemen hepsinde McClaren ona formayi verdi. Ofansif orta saha ama modern olanindan diyelim. Fizigi, sutlari,defansi ve oynama istegi muazzam.. Cok yönlülügü nedeniyle "iniesta" benzetmesi de yapiliyor.. Az biraz tanidigimizdan tipik de bir alaman Türkü olan bu cocugun mevkisi nedeniyle her ne kadar U19 Almanyasinda oynasa da milli takim yetkililerinin israrla takip etmesini de öneririm.

Cikis yapmadan önce Milli takima baglamak gerekir ki sonradan "aa teklifimizi kabul etmedi" geyikleri dönmesin.. Burada yetismis bir oyuncunun o kendisinden oldukca farkli kalabaligin icerisine girmek istememesini anlayabilirseniz ancak degistirebilirsiniz. Burada yetismisgiller farkli bir ilgiye ihtiyac duyuyorlar.. Amaciniz ülke futboluna katki saglayacak gencleri kazanmak ise benden daha iyi bir sekilde takip edip bunlarla yakin iliski kurup simdiden yerini hazirlamaniz gerekir.. u17-18-19 ne ise yariyor ki ? Tarik Camdal, Cenk Tosun gibi Tolga da simdilik Alman U19'unda forma giyiyor maalasef..

Onu buraya tasimamizin nedeni Wolfsburg'un kadro yapisi icerisinde sans bulma ihtimali oldukca fazladir. Bu sene bu cikisi gerceklestiremezse seneye olacaktir diyoruz bir sekilde.. Simdiden takip etmekte fayda vardir..




Taner Yalcin

Aslinda ben hepsinden cok bu oyuncuya güveniyordum. Cok yazdik, Ugur Meleke de kösesinde ayrintili bir sekilde degindi. Daum zamani Sezgin de Galatasaray adina bu oyuncuya el atti ama alamadi. Cok önceden bir cikis yapmasini bekliyordum acikcasi ama kismet bir aksilik olmazsa bu seneye.. Hazirlik karsilasmalarinda 5 gol atti ve Soldo'yu iyi bir sekilde etkiledi.

Ballack.. Fizik, golcülügü ve ortasahaligiyla Ballack'a cok benzetirim. Cok ama cok iyi bir yere gelebilecek bir yetenek.. Bu sene benim gözüm onda.. bu kadar gec kalmasi biraz da Köln takimindan kaynaklaniyor ama Taner fanatik bir köln taraftari Podolski gibi.. O seyirci oldugu vakit hicbir futbolcu oradan kolay kolay gidemez. bir Köln efsanesi olacaktir ilerleyen zamanda..



Felix Kroos

Toni Kroos'un kardesi. Aslinda Schaaf onu u23 icin almisti ama hazirlik karsilasmalarindaki güzel formu nedeniyle A takimina aldi. Rostock'da cok izledim ve fakat bir türlü isinamadim ve yine de bu sene Bremen'in hucumcu oyun yapisi ve Schaaf nedeniyle cikis yapabilir genc yeteneklerinden..

Bremen yillardir oynadigi baklava 4-4-2'sinden vazgeciyor ve tek merkez forvetin arkasina konumlandirdigi kendi icerisinde degisen üc hucumcuyla oldukca ofansif bir görüntü cizecek. Arnautovic dahil Özil-Marin-Hunt gibi kenarlarda konumlanacak.. Kroos da bu acidan bu bölgede oynayabilir bir görüntü cizdi. Benim izledigim ikinci Bundesligadaki Felix Kroos'un gidecegi yolun sonu bellidir ama Schaaf'in elinde her sey degisebilir..



Eugen Gopko

1991 Ukrayna dogumlu.

Adamim Tuchel bu yetenegi degerlendirir. Lahm II. Biraz daha hucumunu gelistirirse Mainz'in bu sene degismez sag beki olur. Oyuncudan cok teknik adama güveniyorum ve hazirlik karsilasmalarinda oldukca iyi bir görüntü cizdi.. Bu sene cikis yapma ihtimali oldukca fazla. Tuchel, henüz A takiminin basinda iken sampiyon oldugu kadronun Schurrle gibi önemli isimlerinden.. Bir uyum söz konusu ve takima adapte olmasi, Tucheli anlamasi cok da zor olmayacaktir.. Bir gözümüz Mainz macinda hep bu isimde olacaktir..



Mehmet Ekici

Bayern pek cok oyuncusunu oldugu gibi Nünrberg'e kiraladi. Bütün yetenekleri sorgusuz sualsiz Nürnberg klubune kiraliyor zira Hoeness sever burasini.. Bayern disinda gecridigi sekiz ay Nürnberg klubundedir ve son anda Nürnberg yerine Bayern'in basina gecmistir. Garibim Nürnbergliler de hep sunu der: Ya Hoeness Bayern'e degil de biz de kalsaydi ne olurdu _?

Eyalet derbisi olmasina ragmen derbilerin öneminin farkindadir Bayern baskani ve neredeyse St.Pauli'den Nürnberg ve hatta 1860'a kadar derbisel rakiplerinin yasamasi icin savas verir.. Yeteri kadar güclü olmadiklari icin elestirir üzerine.. velhasil Breno'dur Ekici'dir yetenekleri pismesi icin Nürnberg'e gönderir.. Nürnberg düsmediyse gecen sene Bayernden aldigi yardimin önemi oldukca önemli rol oynamistir.. Breno, sakatlanasiya kadar burada iyi bir grafik cizdi ve hemen Van Gaal'in yeni umudu oldu bu sezon.. Ekici de Nürnberg'de böyle bir performans yakalayabilir. Oynadigi 5 hazirlik karsilasmasinda 3 golü var. Van Bommel'in emekli edilmesinden sonra buraya cok güzel bir alternatif olabilir. Benim tek istegim bu oyuncunun Van Gaal'in elinin altinda yetismesidir..

Gecen sezon devre arasi Contento ve Alaba ile beraber Van Gaal'in istegi ile profesyonel sözlesme imzalatilmis ve fakat diger ikisinin aksine cok fazla sans verilmedi kendisine. Bayern ondan umutlu.. Klinsmann zamani T-Home Super Cup'da oynadi ve aslinda ha geldi gelecek diye bekledigimiz bir isimdi.. Üc yildir adi A takimiyla anilsa da bir türlü o cikisi yapamadi. Cok yetenekli, oyun görüsünün/zekasinin cok iyi olmasinin yaninda golcülügü de mevcut.. BU sene onun hayatinin bundan sonrasinin nasil olacaginin belirlendigi yil olacaktir bana göre.. Ilkay ile ikisi Nürnberg takiminda iyi bir ikili olacaktir ve biraz iyi oynarlarsa hic üsenmem ve cekerim o yolu, kombinesini alirim Nürnberg'in.. Zaten Ella'dan dolayi her hafta oradayiz, bir de maca gideriz.. Hecking gibi iyi bir teknik adamin elinde olmasi da diger avantaji.. Bu sene bir sekilde umutluyum ben kendisinden ve yillardir bekledigimiz o cikisini yapacaktir artik.. Mehmet Ekici oturursa o güzel yere, yasaminin sonuna kadar kalacaktir.. Buradan söylüyoruz..



Sonny Kittel

1993 dogumlu safi yetenek. Bu biraz baska.. Cok uzun zamandir haberini aliyoruz "Büyük bir yetenek yolda" diyorlar.. Hocasi da Skibbe ve bu sene bir sekilde cikis yapamazsa seneye olacaktir ama bir sekilde olacaktir zira Frankfurt takiminin en cok konusulan ismi budur. Her iki ayagini da kullanir, hizli driplingleri, muazzam teknigi ile göz kamastiriyor.. Skibbe bir sekilde yararlanacaktir bu yetenekten. Herkes ve elbette ben de Jung'u begenirim hali hazirda ilkonbirde oynayan ve fakat mevki olarak bek pozisyonu biraz yetenekliyi kolay bir sekilde yukariya tasir lakin bu gibi ofansif oyuncularin cikisi gec olur ve fakat gerceklestigi vakit tüm ülke sallanir.. Kittel buradaki oyuncularin icerisinde en yetenekli siralamasinda ilk üce girer belki de tepeye.. Daha yakindan bakmak gerekir ama gözünüz burada olsun..



Christoph Knassmüller

Bir Müller daha.. 1992 dogumlu. Mehmet Scholl takimin basinda iken özellikle üzerinde duruyordu bu ismin. Austria Wien akademisinden yetismis ve Avusturya genc milli takiminda oynamaya baslamis durumda. Van Gaal oldugu icin bu ismin cikis yapabilecegi ihtimali üzerinde duruyorum biraz da zira Bayern sifir transfer ile giriyor yeni sezona ve Van Gaal en iyi yaptigi isi yapip yine bir yetenek kazandiracaktir takima.. Aslinda takim arkadasi Deniz Yilmaz cok daha fazla ses getirdi ama nedendir bilmem bir türlü cikis yakalayamadi. Knassmüller ile Deniz Yilmaz'dan birisinin cikis yapacagini kestirmek cok zor degil.. Sorun o bölgenin bu sene icerisinde cok fazla alternatifi olmasidir. Bayern sol bek olarak Contento'yu gecen sene hazirladi ve bu sene onu yeni "müller" yapacak.. Yeni ve genc oyuncularin defans temelli olmasi yeteneklerden ziyade kadro yapisindan kaynakli.. yine de Knassmüller olasi sakatliklar esnasinda önbölge icin hazir tutuluyor..

Dip not olarak Deniz Yilmaz disinda Cüneyt Köz, Taygun Kuru da bu takimin icerisinde ve fakat henüz seslerini duyuramadilar..



Peniel Mlapa (Hoffenheim)

19 yasinda. Gariban Togo milli takimi bu oyuncuyu cagirdi ama Mlapa Almanyada oynamak icin bunu reddetti. 1860 Münihi altyapisindan yetisme ve Hoffenheim'in el attigi bilmem kacinci yetenek.. Bu sene kadroya katti ve elbette sene icerisinde cikis yapmasi muhtemel oyunculardan.. Ibisevic'in de ilgisini cekmis ve onunla oynamak büyük keyif diye belirtmis. Bir kere izlemistim ve dikkatimi cektigini söyleyemem ama Hoffenheim ve Leverkusen bundesliganin yetenek avcilaridir, aliyorsa vardir bir bildigi ve merakla bekliyoruz cikisini..

Buraya eklemedigim pek cok oyuncu var. Benim inandigim iki önemli isim Burak Kaplan ve Leverkusen'in Danimarkadan getirdigi Nikoai Jörgensen.. Iki isim de yetenek olmasina karsin oynayacagi bölgelerde cok fazla oyuncu olmasi nedeniyle cikis yapmalari biraz zaman alabilir ve fakat eninde sonunda bu isimleri de Bundesliganin icerisinde görecegiz.. Contento'yu filan da yazmadik zira sir degil bu sene bek pozisyonunda Van Gaal egitecektir. Deniz Naki gibi bir kac isim hakkinda sene icerisinde cok fazla durulacagi icin alinmadi..

Bunlarin disinda göze carpan pek cok defansif orta saha ve bek oyunculari olsa da ben en ilgi cekicileri buraya aldim. Belki zamanla bir ikinci bölüm daha yapariz bu listenin üzerine.. Kagawa ve Uchida gibi iki önemli isim bunlari yazarken aklima gelendir mesela..

Bu isimleri bir sekilde benimsiyorum ve cikis yapmadan önce üzerine egilerek en dandik Bundesliga macini dahi bu genc yeteneklerin sahne almasindan dolayi keyifli kiliyorum kendime ve nihayetinde futbolu benim icin daha da güzellestiriyorlar.. Cok kucuk yasta farkina vardiginiz vakit Mesut Özil gibi ayri bir aidiyet duygusu da yaratiyor.. Herkesin coktan sahiplendigi ronaldolardan messilerden ziyade ben vaktimi bunlara harciyorum ve isin acikcasi futbolu bütüne yaydiklari icin cok daha fazla keyif aliyorum.. Mutlaka cok begendigim ve unuttugum minumum bes oyuncu daha vardir ve olursa zamanla buraya eklenecektir..

14 yorum:

cikkoleite dedi ki...

Ben Ilkay´i cok begeniyorum.Yildiray Bastürk´ün tüm özelliklerine sahip.Uuzun zamandir izliyordum.Keske onu Türk milli takimina kazandirmak icin caba gösterilse.Gerci bence Hiddink gibi birinin etkisi bu oyuncuya bize cekebilir.
Ilkay topla cok hizli,top rakipteyken de kazanilan toplarda kontra ataklara cok yatkin bir oyuncu.Ceza sahasindaki etkisini arttirabilirse yeni bir Yildiray olabilir hatta belki ondan daha iyi.Mesut ile frekanslari cok farkli bence yani tarzlari,yetenekleri.

Borges dedi ki...

Cikozi: Oyun zekasi acisindan Mesut'a benzetiliyor. Misal bu sene BAyern macinda yaptigi asist müthisti. Inceci.. Ofansif gücü bir hayli fazla.

Ben de cok begeniyorum ve hiddink bir ekip kuracaktir bu oyuncularin ikna edilmesi adina.

manu dedi ki...

Benim Almanya da bir hayli akrabam var Bielefeld taraflarında özellikle; ama inan Orhan Abi senin kadar bana Almanyayı sevdiremediler. Sayende Almanyayı destekledim dünya kupasında, Bundesligayı takip ediyorum, hatta Fm oynarken bile Bundesliga açıyorum :)

Borges dedi ki...

manu: Cok cok tesekkürler. Bu hissiyatlar bizi motive ediyor daha güzelini sunma adina..

Saygilar.

dchetin dedi ki...

Min Son'u Köln'e attığı gol ile tanıdım. Yetenekli ama Avrupa'da bir Park Ji Sung olma ihtimali kadar Freddy Agu olma ihtimali de var.

Cartalete dedi ki...

Şu liste biraz daha uzasaydı da, iftar olsaydı keşke diye iç geçirmedim değil.. Teşekkürler.

Taner Yalçın, benim futbol ruhuma en hitap eden oyuncu tipi olarak gözüküyor. Çok merak ettim açıkcası...

Sadece fizik, ortasaha oynaması ve golcü olması için kesmez Ballack olmaya. Vurdumu, üst ağlardan "şlak" sesini çıkartması lazım kanımca :))

Borges dedi ki...

dchetin: EGer orta saha ya da defans olsa fiziksel sertlik karsisinda sorun yasabilir gibi sorunlar olurdu ama golcü her yerde golcü olabiliyor genelde.. Bir de Almanyada yetisiyor sonuc itibari ile.. Benim ondan umudum var, Köln'e attigi gol cok sikti..

Cartalete: ben de aynen.. Almanlarin kendisi gibi yetistirdigi bir oyuncu desek yeridir. Defansif orta saha basliyor aslinda Taner, gol ata ata öne dogru kaydiriyor kendisini. Gelecegi cok güzel bana göre..

Benim liste cok uzun aslinda ama sikmamak adina da biraz kisa tutuyoruz postlari..

murat selvi dedi ki...

Ellerine sağlık mükemmel bir sunum hazırlamışsın, takımlarımızın hatta federasyonumuzun genç gurbetçilerimizi daha önce keşfetmek adına hiç bir yatırım yaptığını düşünmüyorum..
Haginin düzenlediği turnuvada Galatasaray U17 takımı Barcelona U17 takımını son 20 dakikasını 10 kişi oynadığı halde 2-0 yenmeyi başardı merak ediyorum 3-4 yıl sonra bu iki takımın bugün ki U17 kadrolarından kaçtanesi vitrine çıkartılacak. aslında başlı başına bir blog yazısı kadrolar ve maç değerlendirmesi de yapılabilir.

Borges dedi ki...

Murat Selvi: Hic bitmeyecek bir konu bu. Ugur Meleke gecenlerde degindi. Ilhan ile Pique kiyasi ile..

Lakin biraz önceden kesfetmenin cok güzel sonuclari olabiliyor ki bunun icin birazcicick caba yeterlidir aslinda..Ama ilginctir inatla uuzak duruluyor, bir iki uzak telefonla isleri halletmeye cabaliyorlar..

ASVALTTAICENLER dedi ki...

Borgese Turk Futbol federasyonu 2.000 euro maas+dandik bir araba+benzin+ sigorta seklinde Scout olarak ise alsa Turk futbol tarihi kazanmadigi kadar yetenekli gurbetci futbolcular kazanir.. Federasyon volunteer Erman toroglu yerine biraz daha profesyonellerle calisirsa Almanyanin Profesyonelligiyle yetisen sporcularimiz bizimle calismakta bir sakinca gormez..

Borges dedi ki...

ASVALTTAICENLER: ehehehe teklif iyi yalniz Benzin v.s. ;)))

Mesele iste Toroglu, x ya da v kisisi yerine bu isi profesyonellere birakmaktir. Yeni birakmis eski futbolcular oldukca uygundur bu is icin.. Ikna konusunda etkili olabilirler. Daha da önemlisi buraya önem vermek. Türkiye Fedarasyonu üzerinde durursa gerekeni yapar ama bu noktanin önemli oldugunun farkinda olmalari gerekir sadece..

Adam dedi ki...

Ellerine sağlık, en beğendiğim postlardan birisi olmuş. Yalnız bu Alman vatandaşı arkadaşların Türk milli takımına kazandırılmasına pek sıcak bakmıyorum. Başka ülkenin vatandaşı olsam ne işim olur Türk milli takımında.

Her Yol Roma dedi ki...

Borges, süper olmuş vallahi. Yalnız Bayern'deki "Cüneyt Köz" olmayacak mı? Ya da benim bilmediğim bi Cüneyt daha mı var?

Borges dedi ki...

Her Yol Roma: Valla CÜneyt Köz olacak da ne yazmisim ki ben ? Simdi bakip yanlis ise düzeltiyorum ;) Sagolasin..