25 Ağustos 2010

Bremen Şampiyonlar Liginde.!



Her şeyden önce bu maç UEFA'nın beş yıllık puanlamasına göre dağıttıği Şampiyonlar Ligi bileti sayısı açısından da önemliydi. İtalya ve Almanya arasındaki savaş kızışıyor ve bu sene Almanlar İtalyanların önüne geçip biri eleme oynamak üzere 4 takım göndermek istiyorlar Şampiyonlar Ligine..

Bremen rahat gittiği İtalya'dan mucizevi bir son dakika golü ile minumum 15 milyon euro değerindeki Şampiyonlar Liginin içerisine girdi. Aslında italya takımı daha kötü bir Bremen yakalayamazdı. Mesut gibi her sene çıkardığı en etkili silahını satmış, yerine gelen oyuncu henüz idman dahi yapmamış ve belki de bunlardan da önemli olan Naldo gibi defansın yoklugunda hafta sonu Hoffenheim'dan 4 yemiş Bremeni bir şekilde karşısında buldu.. Naldo demek hava hakimiyetir ve bunun eksikliğini fazlasıyla çekti. Bunların üzerine Almeida ve Hunt da yok..18 kişilik kadronun içerisinde 16 futbolcu vardı sadece..

Sampdoria bu açıkları iyi değerlendirdi ve birisi ofsayttan olmak üzere 15 dakika içerisinde Pazzini ile iki gol birden buldu. Pazzini'nin golleri güzeldi özellikle ofsayt olsa da birinci goldeki yükselişi bana Hakan Şükür'ü hatırlattı. Golün tekrarını çokca kez izlesem de bir daha bir daha izlemek istiyor insan..

Maçın kırılma anı ise Wagner'in pozisyon sonrası formasının kanlar içerisinde kalması. Kanlardan dolayı formasını değiştirmek durumunda kalan ve fakat yedek formanın olmaması nedeniyle iş iyice uzayınca geçen tüm sezon boyunca sadece 1 gol atabilmiş formsuz Rosenberg oyuna çaresizlikten girmek durumunda kalıyor ve maçı da ilginçtir ki onun son dakika içerisinde attığı gol çeviriyor..

Bremen'in hem tandemine ve aynı zamanda sağlam bir sol beke ihtiyacı var. Bu ikisini yedekleyebildikten sonra biraz da Wesley - Arnautovic performansı onların Şampiyonlar Ligi serüveninin nasıl olacağını gösterecektir.

Maçı sunan Alman Spiker Marin'in ilk yarı performansı karşısında çıldırır ve teknik adamın onu oyundan almasını söyler iken futbolun üzerine konuşanı her zaman yanıltabilen yanı ortaya çıktı ve Marin muhteşem bir ikinci yarı ve uzatma performansı gösterdi.. Pizzaro da her zaman yaptığını yaparak takımını Şampiyonlar Ligine çıkardı..

Çok güzel bir maçtı. Sampdoria karşısında oyuna hiç yoktan giren adamın her şeyin bittiği anda ortaya çıkıp maçı uzatmaya taşıması, Marin Performansı Pazzini yükselişi ve golleri, Pizzaro golcülüğü ve sonunda oyuncularını ve rakibi alkışlayan italyan taraftarlar..

Normal koşullar altında sadece Bremen maçını seyrederdim ama dün değişiklik yapıp tüm maçları golden gole (Konferans) şeklinde izledik, böyle maç olacağını bilmiyorduk elbette..



Dün oynanan diğer maçlarda alınan sonuçlar şu şekilde:

Anderlecht (2) 4 - 5 (2) Partizan Belgrade

Sampdoria (1) 3 - 2 (3) Werder Bremen

Sevilla (0) 3 - 4 (1) Braga

Sheriff (0) 0 - 3 (1) Basel

Hapoel Tel Aviv (3) 1 - 1 (2) Salzburg

4 yorum:

pclion dedi ki...

Abi savaş bitti diyebiliriz. :) Almanya bu sene ortalama bir performans gösterirse 2012/13'te dört takımla katılacak ülke Almanya. İtalya'nın çok puanlı sezonu hesaptan çıktı. Aradaki puan farkı 5 bin civarı. Almanya'nın geçilmesi mucize olur...

Borges dedi ki...

Bu maç ile evet.. Bremen yerine Sampdoria'nın girmesı belki uzatırdı ama olmadı..

bundeslia Seria A'yı resmi olarak da geçti diyebiliriz:)

aketenci dedi ki...

Avrupa Ligi'nden de iyi puanlar toplanabiliyor bildigim kadari ile. Rakipler de daha disine gore olunca, yil sonunda Sampdoria Bremen'den daha fazla puan yoplamis olabilir. Ama bu gidisle er yada gec Almanya Italya'yi gececek gibi. Bir ligde cekisme arttikca (ozellikle basa oynayan takimlar arasinda) o ligin takimlari Avrupa kupalarinda daha basarili oluyorlar sanki.

aketenci dedi ki...

Bu arada, suradaki (http://en.wikipedia.org/wiki/Uefa_coefficient#Current_ranking) puanlara gore Almanya onumuzdeki sene de Ispanya'yi gececek gibi. Ispanyanin 19.0 puani bir anda ucacak.