13 Ağustos 2010

Di Canio Celiskisi.!



Raul ile beraber biraz gecmise gidip bana celisik duygular yasatip bir öyle bir böyle düsünmemi saglayan futbolcular aklima geldi.

Di Canio da bunlardan birisidir.

Hitler selaminin yaninda yaptigi aciklamalar sonrasi sempati ile bakilacak bir tarafi yoktur. Onun Aston Villa'da attigi o müthis gelisine vole futbolun atilmis en güzel gollerinden birisidir ki bir de kime oldugunu hatirlamiyorum önünde sektirip ceza sahasinin disindan voleyi doksana asmisligi da vardir.. Lazio degil de West Ham formasiyla oynadigi vakitler cok güzel seyler beceriyordu lakin futbol burada yetersiz kaliyordu.. Istedigi golü atsin sempati ile yaklasamiyorduk zira Hitler sevgisi olan adamin en fazla futbolculuguna "iyi" deyip gecebilirim. Uzunca süre hep "kötü" olsun, cocuklugun verdigi sinirsiz nefret etme duygusuyla "sakatlansin" diye ic gecirip durduk hep..

Lakin bir an geldi iste o celiskiye düstük.. Videosu asagidadir, izleyin.

11 yorum:

xander dedi ki...

Mert Aydın bu pozisyon için premier lig Di Canio'yu bile adam etti gibi bir şey söylemişti bence çok doğru.

armny dedi ki...

Bu hareketiyle 2001 yılında FIFA Fair Play ödülünü de kazanmış. Bu yüzden bence futbolcuların siyasi görüşleri bu kadar konuşulmamalı. Oyunları ve maç içindeki performansları futbol seyircisi için daha önemli olmalı

Borges dedi ki...

armny: Yukaridaki fotoya bakin. Futbolcu evinde gizli gizli hayranlik beslemiyor, futbolu da kullanarak zehirli bir ideolojinin -milyonlarion canini almistir- reklamini yapiyor, buna da futbol da olsa izin vermem, verilmemelidir. Dolayisla burada izleyicilerin hakli siyasi müdahalesi degil futbolcunun bir baskasinin yasamina saygi duymayan, her yerde yasaklanmis bir ideolojinin neferligi yapilmasi tartisilmalidir.

armny dedi ki...

izin verilmemeli tabii ki hatta bunun önlemini federasyonlar almalı. Görüşün ne olduğuna bakılmaksızın saha içindeki her türlü siyasi fikir beyanı ciddi şekilde cezalandırılmalı. Bu futbolcuların işi değil, zaten tribünler renklerini yeterince belli ediyorlar. Ama Di Canio'nun bu görüşleri genelde futbolunun önüne geçtiği için haklısınız.

outlaw dedi ki...

armny,

futbolcularin siyasi fikir belirtmeleri yasaklanmamali bence. sonucta onlar da senin-benim gibi insan ve yine aynen bizim gibi bir siyasi görüse sahip olmaya ve onu ifade etmeye haklari var. bence burada örnegin grevdeki liman iscileriyle dayanisma mesaji veren fowler'la hitler selami cakan di canio arasinda ayrim yapmak gerekiyor. fasizm bir görüs degil, insanlik sucudur cünkü...

Pan Monroe dedi ki...

di canio g.tün tekidir.. videodaki pozisyon da benim için hiçbir şey ifade etmiyor, o pozisyonda ben olsaydım golümü atardım. Ortada "fair" play adına birşey yok çünkü.

Kaleci pozisyon gereği sakatlanıyor, oyun devam ediyor, bunun açıklaması budur. Topu ayağının altından kaçırıp Di Canio'nun önüne düşürseydi farkeden ne olacaktı? Ahlak bu kadar abuk bir pozisyonla ölçülemez bana göre.

Alpay'a Vlaovic'i düşürmediği için fair play ödülü verilen bir ortamda Di Canio'ya da verilmesi şaşırtmıyor tabi beni.

Berber Kenan dedi ki...

Hepimiz bir meslek ile uğraşıyoruz ve hepimizin kendine göre siyasi bir görüşü var. Bunları mesleklerimiz ile örtüştürmenin çok gereği yok bence de.

Adam dedi ki...

@borges,
hangi ideoloji milyonların canını almamıştır ki? Galip gelenler her zaman haklıdır.

soldansagdıslamuzorta dedi ki...

west ham da attığı gol newcastle karşıydı. premier ligde guzel goller genelde newcastle karşıdır. (örn:berkamp)

Borges dedi ki...

soldansagdislamuzorta: Benim dedigim vole Wimbeldon'a atilmis, önünde sektirip cezasahasi disindan attigi ise Chelsea'ye karsi.

Hepsini surdan bulabilirsiniz..

http://www.youtube.com/watch?v=FY6Gdx_EZVc

arnawut dedi ki...

ben asıl konu olan videoyu göremiyorum nedense:S bulamadım abi?