12 Ağustos 2010

"O sekilde ancak Brezilyada General olurdum"



Arkadas su hayatta cok disiplinsiz oyuncu gördüm ve ben pek cogunu sevdim aslinda.. Oldugu gibi kabul ettim ama böylesini gördünüz mü derseniz, yok hayir.! Bu kadar istikrarli bir sekilde disiplinsiz tavrini sürdüreni ben görmedim. Magath yine iyi sabretti.. Eylemlerini saysam blogun en uzun postu olur muhtemelen.. 8 milyon civari paraya Cenova'ya giden oyuncu arkasindan saydirmis Magath'a..

"Onun bana davranisi sonrasi ben ancak Brezilyada General olabilirdim. Magath ve Ben uyusmuyoruz.."

Devam etmis..

"Brezilyali tarzimiz onu rahatsiz ediyor. Biz cok konusuyoruz, gülüyoruz ve buna karsilik o sessiz, sakin,caliskan ve isine konsantre olmus durumda. Onda gecerli olan sadece calismak,calismak,calismak ve bunu yapar iken keyif almak önemli degil.."

Magath söyle demisti bir keresinde..

"Milyon eurolar aliyorsunuz ve bunun karsiligini vermek durumundasiniz. Keyif sadece kazandiginizda aldiginizdir ve bunun disinda bu klubüm iscisi olarak calisirken keyif almak durumunda degilsiniz, calismak ve aldiginizin karsiligini vermek durumundasiniz daha cok.. Aldiginiz para karsisinda yasadiginiz bu stres diger mesleklere göre cok da fazla degil, bilesiniz.."

Bugün Hannover'in basinda olup Schalke takiminda basarili olmasina ragmen gönderilen Slomka'nin sucladigi isimlerin basinda Rafinha gelir. Nasil ki Magath, bu sezon kupa finali öncesi rejenerasyon calismasina nedensiz katilmadigi icin kadroya almadiysa Slomka da o sekilde yapip Bremen macina cikip fark yedikten sonra görevine son verilmisti.. Magath da kupayi verdi, alternatifsizlik sonucu pek cok maci ona ceza kesip takimi da cezalandirdi..

Sene basinda "bu sefer zamaninda gelecegim" dedi ve yine gec kaldi, her sezon basi oldugu gibi.. Sadece gec kalmalar olsa pek sorun olmayacak ama özel yasamindan evinde verdigi partilerden antrenman yerine kiz arkadasini hava alanina götürmeye gitmelere kadar milyon tane problemi yasatti.. Nedensiz, sebebsiz antrenmanlardan kacti ve sonunda gönderildi..

Cok önemli bir yetenek ama dozunu asan bir disiplinsizlik söz konusu.. Oynatmak zorunda oldugunuz vakit otoriteniz sarsilir ve oynatmadiginiz zaman da Slomka gibi kariyerinizle de oynayabilir.. Italya ona iyi gelir umarim zira benim begendigim bir sag bek idi..

Su da okunmalidir kesinlikle(Mayis 2009): Uslu Cocuk Rafinha.!

6 yorum:

mondo trasho dedi ki...

forza magath!
ne gzwel konuşmuş be. büyük hoca!

collabo dedi ki...

adam biliyor işini

http://guvercintr.net/videoara.php?s=magath&sa.x=0&sa.y=0

cikkoleite dedi ki...

"calisirken keyif almak durumunda degilsiniz"
Insanin yaptigi isi sevmesi önemlidir bence.Ben sahsen ne Rafinha´nin sectigi yolu ne de Magath´in sert tarzini cok begenmiyorum.Tamam Rafinha disiplinsiz ama ayni oranda da önemli(oynamadigi macta teknik direktör gönderebilecek kadar) bir oyuncudur.
Ben Schelke´nin gecen sene oynadigi ve bu sene devam ettigi oyunu hic begenmiyorum,Oyunu kilitleyip,anti futbol oynuyorlar.Acaba bu kadro yapisiyla Magath buna mecbur mu kaliyor? Kuranyi,Rafinha gibi bu kadroya kalite katan oyunculari da gönderen bizzat Magath´in kendisi!

Borges dedi ki...

Cikozi: O da keyfi yoksamiyor. Kazandigin zaman aldigin keyiften baskasini bekleme diyor bir bakima. Bunun disinda rafinha cok büyük yetenek, su sorunlu haline ragmen onu takima "basinda ben" varsam alirim. Daha iyisi cok zor gelir..

Kuranyi cok da kalite degil. 4 milyona yaklasan parasi vardi, ayni parayi Raul'e verdi ve CL icin cok daha tecrübeli, etkili bir isim aldi..

Bu sene oynanan oyunun güzel olmadigini magath söylüyor ama sunu da ekliyor:

Bayern 80 milyon euro verebiliyor, egitilmis oyuncu aliyor biz bir iki milyona oyuncu alip onlari egitiyoruz. BU dengesizligin oldugu yerde basa bas mücadele baska türlü verilemezdi diye de belirtiyor yoksa paranin cok oldugu Wolfsburg klubünde magath nasil futbol oynarttigi, Bayerni 5-1 nasil yendigi, bremene nasil fark attigi ortadadir gibi.. Keza bayernde iken de oynattigi futbol..

Su sikintili dönemde baska sansi yoktu. Kendisi de "kötü" futbolu onayliyor..

varol döken dedi ki...

çok ince bir ayar var burada... ben magath'a katılıyorum, asla o kadar çalışkan olmayacağımı bile bile... insan kapasitesinin sınırları çok geniş, sadece teknik metotları iyi bilmeniz ve her zaman daha çok çalışmanız lazım... en büyük ödül başarıdır... onun verdiği hazzı dünyada hiçbir parti, eğlence, tatil, uyuşturucu, alkol, seks veremez... ben şahsen magath'la çalışsaydım kendimi şanslı sayardım, bir yandan çalışmayı öğrenirken bir yandan herkes kadar şansım olduğunu bilerek...

rafinha da ancak genoa'ya gider, yetenek nedir ki yetenek, ben hala daha tarık daşgün'den yeteneklisini görmedim...

ASVALTTAICENLER dedi ki...

bu cccuk zamaninda Lahminda onunde yaziliyordu sag bek mevkisi olarak, Yetenegiyle Avrupanin en buyuk sag beklerinden birisi olacakken genoaya gitmesi manidar...

tabi birde Besiktasin En buyuk sorunun sag bek oldugu dusunulurse, Besiktas icin buyuk kayip oldu..