13 Ağustos 2010

Sizin Raul'unuz Kim?



Benim Madrid nefretimin temelinde sadece Barcelona karsitligi, Franco zamani yasanilanlar filan yatmiyor. Pek cok ayrinti var isin icerisinde.. Özellikle 2002 Sampiyonlar Ligi Kupasi sonrasi Del Bosque'yi kovarken ki tavirlarina sinir olmustum. Keza biraz geriye giderseniz yine SL'ini almis Heynckes'in kovulusu filan.. Futbolun kendisini kucumsuyorlar, para ile transfer ederek her seyi basaracaklarina dair bir inanc bir bakima rahatsiz edici. O gitsin, bu gitsin zira bizim yildizlarimiz tek basina da alir o kupalari.. Bunlari söyledikten sonra bir daha SL kupasi göremedi zira futbol tanrisi carpar adami... Bir Makalele iki Del Bosque. Bu ikisinin cezasini fazlasiyla cekmistir Madrid..

Nerden baksan benim icin Madrid'in Real olani cok hos degildi. Eskiden daha da düsmanca bir tavir söz konusuydu ama o günlerde dahi bir futbolcuyu her zaman sevmistim.

Raul..

17 yasinda aynen gecenlerde Bayern'e attigi asirtma golününün benzerlerini siklikla attigi o ilk günlerinden bu yana takip ederim ve hep cok baska bakmisimdir.

Sevmediginiz bir klubun futbolcusunun yetenekli oldugunu kabul etmek baskadir onun basarili olmasini istemek cok baska. Ben ikincisinden bahsediyorum. Ispanya Milli Takimina almadigi icin Aragones'den nefret ettirecek seviyede bir yaklasim da söz konusuydu.

Barca'li olarak Real'den Raul.. Galatasarayli olarak Fenerbahce'den gecmiste Ümit Özat, simdi Lugano, Besiktas'tan Riza Calimbay.. Trabzonspor'dan Hami Mandirali benim sevdiklerim idi.

Derbisel rakibinize yeni gelmis yabanci oyuncudan ya da bir yil kalip gidenlerden bahsetmiyorum daha cok Arda Turan, Tuncay Sanli gibi klubün sembolü olmus olmalarina ya da uzunca bir süre orada oynamalarina ragmen sevmekten kendinizi alamadiginiz oyuncu kimdir ?

Yorumlari gercekten merak ediyorum, Türkiye,Avrupa farketmez, sevmediginiz klube ragmen kendisini size sevdiren oyuncu grubu nerden baksan ilgi cekicidir.

47 yorum:

McDennis dedi ki...

Fenerbahce: Van Hooijdonk
Man U: Cantona
Rangers: Ally McCoist / Souness

Takımlarım; Galatasaray, Liverpool, Celtic

magusaglasgow.blogspot.com

Sencer Yücel dedi ki...

Manchester United - Scholes

Real Madrid - Hierro, Zidane, Raul, Casillas

Inter - Zanetti

Galatasaray - Taffarel, Ergün

Beşiktaş - Feyyaz

Trabzonspor - Hami

NoktasizvirguL dedi ki...

FB'liyim ve GS'den Arda Turan başarılı olmasını istediğim bir futbolcu, BJK'dan NEcip var bir de.

Ser dedi ki...

bir fenerli olarak eskiden ergun penbe simdi harry kewell, bir barçali olarak raul-casillas-r.carlos, bir liverpool lu olarak cantona-best, bir bvb li olarak raul :)

Unknown dedi ki...

Galatasaray Ergün Pembe ilk sırayı alır. Beşiktaş Metin Tekin ikinci sırayı alır. Sanırım bu kadar :)

Adsız dedi ki...

Fener'den Tuncay (ezeli rakip olduğu için, sevmediğim için değil), Real Madrid'den Casillas, Inter'den Javi Zanetti.

Temur dedi ki...

Juventus- Del Piero
Fenerbahçe- PVH
Beşiktaş- Şifo Mehmet
Arsenal- Bergkamp

brs dedi ki...

bir gs li olarak gökhan gonul ve bır barcalı olarak tabıkı raul :)

Borges dedi ki...

PVH'un rakip takimlarin taraftarlari tarafindan bu kadar cok sevildigini bilmezdim.

AD dedi ki...

Barcelona - Xavi
Arsenal - Bergkamp
Fenerbahçe - Van Hooijdonk

Oğuz Öztürk dedi ki...

Barca - Xavi

GS - Kewell - Ergün

BJK - Tayfur Havutçu

A.Anıl Çile dedi ki...

roma : Totti
Juve : Del Pıero
Fenerbahçe: P.v.H

Beşiktaş ve A.C Milan taraftarıyım..

)-( Asabi BalıK )-( dedi ki...

Real - Casillas
Man.Utd. - Giggs, Scholes
FB - Semih

alperensaylar dedi ki...

bir fenerbahçeli olarak hasan şaş ve hagi derim. ikisi de bizim maçlarda çok küfür yemiştir ama her daim ikisinin de samimiyetlerine inanmışımdır. bir de hagi yani, alex'i ne kadar sevsem de pvh'yi unutamasam da şu topraklarda 35 yaşında depar atan başka bir 10 numara görmedim. ergün'ü de unutmayayım, hep beyefendi kimliğiyle var hafızamda.

bir real madridli olarak da çok düşünmemiştim önceden ama final maçında o tişörtündeki yazıdan sonra kesinlikle iniesta. hem kendisinin u17 maçlarını da izlemişliğim vardır. eskilerden rivaldo belki saviola olabilir. marquez de her daim beğendiğim bir futbolcuydu.

bir boca juniors taraftarı olarak kıyak geçeyim ortega:)

bir dortmundsever olarak kuranyi diyebilirim belki ya da yine kıyak geçeyim hamit. şimdi de raul var tabi ki:) eskilerden ebbe sand yazılabilir.

bir arsenalli olarak kesinlikle chelsea'den zola ve drogba, tottenham'dan ginola, man utd'den de yetişememiş olsam da cantona ve tabi ki giggs.

ama hepsinden birini seçeceksem kesinlikle hagi.

Borges dedi ki...

alperensaylar gibi hikayeye vurursaniz buyuk bir istahla okurum/okuruz.

Muratonovic dedi ki...

Trabzonspor'luyum,

Galatasaray'dan Tugay, Taffarel, Van Gobel, Tanju

Fenerbahce'den Mujdat Yetkiner, Oguz, Ridvan, Uche

Besiktas'tan Metin, Ali, Feyyaz, Recep, Ilhan M., Nouma, Shifo Mehmet

severim...

hepsinin icinde Tugay'in yeri ayri ama, oyunu zekasiyla oynayan nadir topculardan...

Çağrı dedi ki...

Futbolun güzelliği de buradan geliyor zaten.Biz futbolu,güzel futbol oynayan futbolcuları seviyoruz. Bu yüzden ne Real Madrid'e gıcık olabilirim,ne Barcelona'ya, ne de Milan'a.Eğer sevdiğimiz futbolcuları sorarsan, onları takımlarını göz ardı ederek sıralayabilirim burada.Ama sayfalar yetmez buna.Ben Fanatik Realliyim ama şu anki Barcelona'dan beğenmediğim adam sayısı, beğendiklerimin yanında anlamsız kalır.Belki Keita ve Dani Alves hariç hepsini beğeniyorum diyebilirim.

alperensaylar dedi ki...

oo şımardım şimdi bende hikaye bitmez:)

diğerlerinin de hikayeleri vardır yazayım:

hagi başka bir adamdı kabul etmek lazım. ingiltere'deki leeds maçında attığı depar(lar), süper kupa maçında kariyerinin en iyi dönemini geçiren r.carlos'a attığı çalım, attığı frikik golleri vs. hepsi gözümün önünde hala. tamam saha içinde bazen kabul edilemez hareketleri vardı bence ama hagi hagi'dir.

iniesta'nın da kitabının kapağını okumuştum çok etkiledi beni. bir de belki hollanda'ya golü attıktan sonra dani jarque'yi anması çok güzeldi. yani misal ramos puerta'yı anıyor, normaldir aynı takımdan çıktılar. ama iniesta; milli takımlar dışında oynamamış ve ezeli rakibin de kaptanıydı jarque. yazmasa kim niye yazmadın demezdi ama işte vefa, arkadaşlık, sevgi vs. hiç bir sarı kart o anın mükemmelliğini öldüremez gözümde. rivaldo da çocukluğumun yıldızı. o rövaşata golünü kim unutabilir ki son dakikada barçayı ş.ligine taşımıştı. saviola'ya da menajerlik oyunlarından beri takmıştım. riquelme-cambiasso-saviola...

schalkeliler hakkında da ebbe sand kaliteli santrafordu, severdim. kuranyi de yeri geldi mi spektaküler goller atan bir futbolcuydu. hamit'in de ilk sezonu unutulmaz orada. dortmunda attığı füzeleri kim unutabilir:)

zola klastı, drogba güç. ginola klastı. cantona kraldı, giggs ise bize federasyon kupasında tüm sol kanadı çalıma dizerek attığı mükemmel golle sevgimi kazandı. pc oyunlarında ve gerçek hayatta az denemedim o golü atmayı.

akhenaton dedi ki...

öncelikle casillası ayrı bir yere koymak istiyorum. en nefret ettiğim takım olan real den şu ana kadar tek sevdiğim adam.
ayrıca ergün penbe yi başımızın tacı yaptığımızı söylemek isterim.

recepcan dedi ki...

bir galatasaray,liverpool ve real madrid sempatizanı olarak
Fenerbahçeden;gökhan gönül
Beşiktaş;Fabian Ernst,İbrahim üzülmez
manu;gigs
barça;Bojan Krkić,Gerard Piqué

Yabancı dedi ki...

öncelikle adını koyalım önce arsenal sonra gs taraftarıyım. gs forması hiç almadım, almam da bu gidişle ama arsenal forması kaçmaz kesinlikle. rengimizi belli edelim yani.

barçayı günahım kadar sevmem ama messi iyidir, can olmasa da kan yapar. messi dendi mi 2 kere düşünüp öyle konuşulmalı.

bir arsenal taraftarı olarak manuyu da hiç sevmem. en çok da manuyu sevmem zaten premier ligde. ama bir giggs, scholes, edwin van der sar, ferguson dendi mi pek fazla şey söyleyemem. bizim ihtiyar[wenger] bile barıştı fergusonla ben mi barışmıycam.

chelsea de hiç bir zaman sevimli olmadı benimçin ama drogba dendi mi durmak lazım. bizi hiç boş geçmese de ayrı bir asaleti var sahada. apayrı bir adam drogba.

fenerde şu kadrodan özerin yeri ayrı bende. önceleri pvh vardı. evet.

kutay dedi ki...

galatasaraylıyım avrupada takım tutmam adam tutarım..)
fenerbahçe'den sevdiklerim:
piere'i sevmeyen yoktur herhalde,
ümit özat hep bizim kaptanımız olsun isterdım,
appiah ne de olsa florya çocuğu..)
baliç'i bursadan beri severdim sonra bize de geldi..
kezman gol atsın, çocuk kendını bulsun demişliğim de vardır..
rapajç güzel solaktı, ehlikeyif adamdı..
daha vardır da aklıma gelmiyor şimdilik..

Pan Monroe dedi ki...

Öncelikle hoşgeldin Borges; destur diyelim ve ben de ilk aklıma gelenleri bir yazayım.

Roma: Totti

Fenerbahçe: Lugano,Hoojdonk, Okocha

Chelsea: Zola

Real Madrid: Zidane, Raul, Redondo

M. United: Hughes, Cantona, Roy Keane, Giggs, Scholes

Lazio: C.Lopez

Bayern Munich: Effenberg, Elber, Jeremies, Sagnol

Genoa: Marco Rossi


Galatasaray'dan başka desteklediğim tek takım Sampdoria. Ve bu listede fenerbahçe dışındaki diğer takımlarla çok da fazla problemim yok, sadece sevmem. Bu takımlarda oynayıp da sevdiğim çok oyuncu var (Rapaic gibi, tosun Ronaldo gibi) ama bu isimler o kulüple çok da bütünleşmediği için yazmadım.

cikkoleite dedi ki...

Galatasaray-Sabri Sarioglu(Lahm´a attigi calimdan dolayi!Bunun disinda iyi Oyuncudur Sabri benim gözümde)

Hertha Berlin-Patrick Ebert

Bayern Münih-Olic

Besiktas-Nihat Kahveci

Taner dedi ki...

Milanlıyım.

Inter'den Zanetti
Juventus'tan Del Piero, Buffon, Nedved i severim. Saygı duyarım...

Borges dedi ki...

Her yorumu tek tek heyecan duyarak aciyorum ve hep sunu dusunuyorum: neden ?

Nedenini de aciklamak gerekir. Kewell-Ergün dediginiz vakit anliyorum ama misal Cikozi Ebert dedeigi zaman "neden" diye de soruyorum kendime.

Sevmek, saygi duymaktan öte bir seydir aslinda. Ben Raul'a saygi duymadim, Umit Özat, Riza gibi Hami gibi basarili olmasini istedim, sevdim yani.

Biraz da istedigim budur, saygiyla baslar cok sey ama onu asip sevebildikleriniz..

admin dedi ki...

Öncelikle; Fenerbahçe, Real Madrid, Inter ve Borussia Dortmund taraftarı olarak;

Galatasaray'dan Harry Kewell'ın her daim mutlu olmasınıı, başarılı olmasını istedim. Çünkü hiçbir zaman çirkeflik yapmadı, hep güleryüzlü oldu ve rakibine ve futbola saygısı vardı. Şu anki Galatasaray kadrosu içerisinde "tek" sevdiğim ve başarılı olsun istediğim futbolcu Kewell'dır.

Barcelona'dan Messi'yi sevmemek olmaz. Bizim CR7'den kesinlikle daha iyi. Barça'dan Messi ve Iniesta diyorum.

Milan'dan Maldini'yi Schalke'den Lincoln'ü de ne olursa olsun sevip başarılı olmalarını istemiştim.

Bunun dışında Trabzonspor'dan Selçuk İnan'ı da bu listeye dahil edebilirim.

cikkoleite dedi ki...

@borges

Galatasaray-Sabri Sarioglu(Lahm´a attigi calimdan dolayi!Bunun disinda iyi Oyuncudur Sabri benim gözümde)

Hertha Berlin-Patrick Ebert(Müslümandir kendisi ayrica iyi de oyuncudur canli izlemistim Olimpiyat stadinda)

Bayern Münih-Olic(Hirs´in diger adidir Olic,aslinda ben de öyle oynardim gencligimde ondan herhalde :))

Besiktas-Nihat Kahveci(La Liga-188 Mac 76 Gol ;) Sociedad zamanlari bana cok sevdirmisti kendini)

Borges dedi ki...

Cikozi: Ebert cok yetenekli bir oyuncudur ama Boateng ile aynalari kirmasini biliyorsun, disiplinsiz, gezme tozmnadan sürekli sakat.. Hunt gibi aklini basina toplamazsa ben sahsen cok üzülecegim kendisine.. zira yeteneklidir ve hatta disiplin sorunu olmasa düsen berlinden keske buraya gelse diyeceklerim arasindaydi..

aciklamalar icin tskler. Bunlar genelde bir sekilde belirtilmiyor.

Özil'i dua etmesinden dolayi seven keza Almanya milli takimini sectigi icin kizan cok insan bilirim ama isi buraya getirmeden futbolsal elestiriler getirirler..

Pan Monroe dedi ki...

@Borges

O zaman Keane'i anlatayım. Kafasına top attığı, çıkış tünelinde üstüne yürüyüp ayar verdiği adamlar bile hakkında kötü bir laf edemediği için çok seviyorum Roy Keane'i..

Vieira'ya "adam olsaydın Senegal milli takımında oynardın" , kendi taraftarına "oturup karides cipsi yemekten başka bi boka yaramıyorlar" demişliği de vardır..

Kaldı ki, şöyle bir kro sevilmez mi be arkadaş? :)

Roy Abi sakin ol abi: http://www.youtube.com/watch?v=GwcpFXOsrY8

Borges dedi ki...

Pan Monroe: BU iyiydi kesinlikle. Video'ya bakiyorum hemen.

anuka dedi ki...

fenerbahçe: pierre van hooijdonk, ümit özat, uche

galatasaray: hagi, kewell, ergün

inter: zanetti (profesyonelliğine, çalışkanlığına, azmine büyük saygı duyarım)

chelsea: lampard (saha içi performansından dolayı. saha dışında da benim duyduğum bi arızası yok)

real madrid: raul, sergio ramos (yine saha içi performansı)

Ice-Man dedi ki...

Gattuso
Pirlo
Seedorf
Van Der Saar
Casillas

akhenaton dedi ki...

belkide yapılabilecek en büyük hatayı yapıp hakan şükür'ün adını söylemedik. onu bir fenerbahçeli olarak çok seviyorum. türk halkına bayağı mutluluk yaşattığı (galatasaraydaki başarıları hariç sadece belçika maçındaki 4 metre zıplaması yeter) türk futboluna pivot santraforu ve hücum presinin nasıl olacacağını öğrettiği için seviyorum ve de ölene kadar seveceğim :)

Pan Monroe dedi ki...

@akhenaton

Hakan Şükür benim bile Raul'um değil be usta :))

zarkufil dedi ki...

Ya ilginc olmus ama ben cok mu fanatigimdir nedir bir türlü bulamadim rakipten birini :) Neyse sonradan aklima bir iki isim geldi. Fenerbahceliyim, Premier Lig düsmaniyim ! , Bundesligada Stuttgart'i tutuyorum

Galatasaray: Lincoln. Evet bu adami seviyorum. Serseri halini seviyorum, ben futbolcu olsaydim lincoln gibi olurdum:)
Besiktas: Ilhan Mansiz. Yoruma gerek yok. surda hersey acik: http://1.bp.blogspot.com/_-IjTKVh4cr4/TGEtt8Zq-yI/AAAAAAAACoo/JIrQk8EqqEs/s1600/ilhanmans%C4%B1zzz.jpg

Bayern: Müller diycem ama...sevdigim pek biri yok.

Toptan Premier Lig: Anelka:) ryan giggs

@Pan Monroe:Bu Keane'in Viera'ya söyledigi sey pek hosuma gitmedi. yani biraz irkcilik kokuyor, her an hayatinda bu baskiyla yasayan biriye söylenmemesi gereken bir laf. Ki ona mi kalmis?
@akhenaton: Hakan sükür olmasin be :)

Koray Gök dedi ki...

fb: tuncay şanlı

fc bayern: bixente lizerazu

barça: andres iniesta

lazio:sinisa mihajlovic

galatasaray taraftarıyım, r.madrid, borussia dortmund, p.s.g ve as roma'yı severim.

www.mikrofonlarimizistanbulda.com

mevlüt dedi ki...

her ligden hemen hemen nefret ettiğim en azından hoşlanmadığım takımlar var ve fakat onların çok beğendiğim topçularıda var :)

mesela bir galatasaraylı olarak fenerbahçeden; gökhan gönül, semih şentürk, k.andersonn

98'den beri barca manyağıyım ama raul, guti ve zidane sanki hiç real forması giymiş gibi gelmezlerdi bana.

italyada juve'yi severim, ama maldini yi takdir ederim, totti, gattuso ve pirlo ya hayran olurum :)

ingiltere'de her daim liverpool diyenlerden olmakla beraber, giggs, scholes, henry ve lampard başka futbolculardır gözümde.

portekiz'den benfica tek takımım ama vitor baia gördüğüm en iyi portekizli kaleciydi gözümde ve tabi ki deco'yu sevmemek mümkün değildi.

celtic dendiğin de akan sular durur iskoçya da ama laudrup ve amoruso'yu izleyip de sevmemek mümkün olamaz :)

almanya da her daim bayern derim. 99 finalinde iddia'ya girip kaybettiğimiz kolalar unutulurmu :) fakat möller'i, kohler'i, hassler'i sevmemek için insan olmamak lazım :D

Pan Monroe dedi ki...

@zarkufil

"Bu Keane'in Viera'ya söyledigi sey pek hosuma gitmedi. yani biraz irkcilik kokuyor, her an hayatinda bu baskiyla yasayan biriye söylenmemesi gereken bir laf. Ki ona mi kalmis?"

Burdaki ırkçılığı aradım taradım ama bulamadım üstadım. Elbette Vieira'nın kendi tercihidir, isterse gider Japon milli takımında oynar. Fakat Vieira'nın Fransa'yı seçmesiyle, Mesut'un Almanya,ya da Deco'nun Portekiz tercihi arasında çok büyük farklar var.

Benzer şekilde Giggs de çok ufak yaşlardan itibaren ısrarla İngiltere milli takımında oynatılmak istenmiş, fakat kabul etmemiştir. Bugün dünya kupası efsanelerine eklenebilecek bir adamken, o kupaya hiç gidememiş olması, sadece kişisel bir tercihle mi açıklanabilir? Sorun Galler için oynayıp oynamaması değil, ama eğer İngiltere için oynasaydı, halkına atacağı en büyük kazık bu olurdu. Vieira'nın ve benzer afrika kökenli tüm oyuncuların yaşadığı durum da bununla denktir. Roy Keane'in belki bunu söylemeye hakkı yoktur, lakin Vieira'nın da "Sanane lan" diye kolay geçiştirebileceğini hiç sanmıyorum..

Adam dedi ki...

Fenerbahçe taraftarı olarak ezeli rakipten Hagi'yi bir başka severim. Bana göre bu ülkede oynamış en büyük futbolcudur kendisi. Şimdilerde ise Kewell ve Milan Baroş sevdiğim isimler.

Çocukluk yıllarımda Beşiktaş'dan Metin Tekin'i çok severdim. Hatta posterini odama asacak kadar :)

Trabzon'da ise Hami Mandıralı.

Murat dedi ki...

bir galatasaray ve arsenal taraftarı olarak, başarılı olmasını isteyeceğim kadar saygı duyduğum anelka ve giggs var.

ama olay yurt dışına girdiği zaman bence olay değişiyor.yurt içinde hepimiz en fazla 7-8 yaşına kadar bir takım seçip onda kalıyoruz. yurt dışında ise bir takımın taraftarı olmamızı sağlayan şey tam da aslında burada bahsedilegelen futbolcular. mesela giggs futbolcu olsaydım, formasını almak için yırtınacağım belki 3 futbolcudan biri. ama beni arsenalli yapan bergkamp. milan'a sempati duymamı sağlayan van basten, barcelona'ya stoichkov, valencia'ya mendieta, aynı şekilde real'e raul, redondo. ama ispanya'da hiçbiri beni bergkamp gibi taraftarı yapmayı başaramadı. 7 yaşımdayken, şu aralar gündeme oturan prekazi sayesinde galatasaraylı oldum, öyle oldum ki fenerbahçe'den şu anda birini bulmakta zorlanıyorum. hami'yi, oktay'ı severdim. anelka feenrbahçe'nin kıskandığım tek transferi, arsenal'den göz ağrım.

dediğim şu ki, merakını, öğrenmeye çalıştığın şeyi anlıyorum ancak bence, yurt dışı için bizi taraftarı yapan futbolcular listesi daha anlamlı olabilir.

antropoit dedi ki...

FB - Ogün Temizkanoğlu ( Defans futbolcularına duyduğum + sempatiden olsa gerek. )
BJK - Ertuğrul

RMadrid - Zidane
Hierro ' suz olmaz tabiki . :)

Alper dedi ki...

Bir FB'li olarak;
-9o'ların 2. yarısının Trabzonspor'u.. FB olamıyorsa onların şampiyon olamalarını istedim. Lyon ve Aston Villa maçları hala aklımda.

- Ercan Taner'in hala "Hagi hagi hagi hagi" sesi kulaklarımdadır.

gökmavi dedi ki...

1860'a sempatisi olan (tutan değil) biri olarak Bayern Münih'i günahım kadar sevmem.
Müller ve Klose bu takımda oynamasına rağmen çok sevdiğim iki futbolcudur.
Müller :2010 DK İngiltere maç sonu röportajında büyükannesine selam göndermesi bu adamı sevmek için yeterlidir.
Klose: Ağırbaşlılığı, saha içindeki sportmence hırsı, mesleğine olan aşırı saygının getirdiği üst düzey profesyonelliği.

Türkiye'de, bir Akhisar-Trabzonsporlu olarak gıcık olduğum bir takım yok. Dolayısı ile, nefret edilen takımın sevilen futbolcusu kümesi, Türkiye ligleri için benim açımdan boş küme.

eldazer dedi ki...

Arsenalliyim, Drogbayı çok severim.
Galatasarylıyım, Tuncay Şanlıyı en sevdiğim fenerlidir.

PiRLi Kahlov dedi ki...

Roy Keane'den bir güzellik daha :)

"Who the fuck do you think you are, having meetings about me? Mick, you're a liar... you're a fucking wanker. I didn't rate you as a player, I don't rate you as a manager, and I don't rate you as a person. You're a fucking wanker and you can stick your World Cup up your arse. The only reason I have any dealings with you is that somehow you are the manager of my country! You can stick it up your bollocks!!!"
Roy Keane (ALLEDGEDLY!!) TO Mick McCarthy May 2002

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Ben takim bakmadan adam severim. Sevdigim adamlar ya genelde Turkce'de "profesyonel" diye tabir ettigimiz, meslegine saygi duyan, kendini gelismeye adayan adamlardir (bkz. Umit Ozat); ya da ariza olan ama bu arizaligini hak edenlere yansitan (medya vs.) adamlar. (bkz. Cantona, Nouma) Maradona, Sergen falan istedigi kadar yetenekli, sempatik, ariza vs. olsun, idol olsun benim begenimin zerre yanindan gecemezler.

Konuya geri donersek: Bulent, Ergun, Tugay, Arda, Umit Ozat, Rustu, Kemalettin vs. boyle gider. Sevgi konusunda comertim sanirim.

Aslinda bu liste daha uzun olurdu da, kimileri televizyona cikip yorumcu oldular ve kendilerine duyulan butun saygiyi yerle bir ettiler.