5 Kasım 2010

İnci Sözlük.!



Zamanın 'ekşi sözlüğü' bugün bir anlamda da olsa inci'dir. En azından samimiyet bakımından ekşi'nin çok çok önündedir onun kadar nitelikli açılımları olmasa da..

İstanbula indiğimde bana benim hakkımda çıkan yazıları, yorumları gösterdiler ki sağlam küfür etmişler filan..

Etsinler.

Gerzek bir meşhur tepkisi vardır sözlüklere karşı..

'Nick arkasına sığınıyor'

eee ? Sen eylemlerinle bu insanlara bunları düşünmesini sağlıyor musun sağlamıyor musun ? İsmin senin için önemi nedir ? Piç'in bile 'merhaba' olarak algılandığı yerde edilen küfürün önemi nedir ki ?

Nick..

Lan manyak mısınız siz ?

Önemli olan x ya da z değil; bu şekilde bir insanın sizin hakkınızda düşünmesi gerçeğidir. Borges hakkında tonla küfür dönmüş. Ama nedir ? Samimi. Nick arkasına sığınması onu aslında daha samimi yapıyor ki küfür de olsa durum bu.

O insanların birbirleriden farklı ve bazen birbirlerine zıt olan düşüncelerinin doğruluğu elbette ki tartışılır ama muhattap olduğunuz kitlenin hakkınızda düşündüğü ise tartışılmaz bir gerçek olarak orada duruyor.

Adam fikrini söylüyor. Adam senin ona düşündürttüğünü dile getiriyor. Burada önemli olan yazan insanın ne kadar doğru söylediği değil bunu düşünmüş olmasıdır. İsmiyle, cismiyle olmadığı için aklından geçeni süzgece koymadan olduğu gibi dışarıya aktarabiliyor. Kaygısız bir şekilde fikrini dile getiriyor.. Daha güzel ne var ki ?

İsim dediğiniz ayrıntı işin içerisine girerse o zaman kaygılar, korkular başlar.. Asıl o zaman kimi korkulardan dolayı gerçek içeriye doğru gömülür..

Bana bir yerde küfür ediliyor ve bunu engelleyemiyorum diye şikayet etme hakkınız vardır ama benim eylemlerim karşısında insanların düşündüğü bu değildir diyemezsiniz zira sizin aksinize bu yerlerde yazan insanların bu fikirleri dile getirdiği için herhangi bir çıkarı yoktur. Gerçek budur.

Yanlış anlaşılıyor ya da sandığınız gibi algılanamayabiliyor olabilirsiniz ve fakat en azından bir kesimin hakkınızda düşündüğü konusunda daha gerçekçi bir ayna bulamazsınız.

Mahkeme mahkeme koşturacağınıza tadını çıkarın bence..

8 yorum:

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Guzel yazmissin, bahaneyle hosgeldin diyelim.

Borges dedi ki...

Hoşbuldum Shelbyl;)

ti esti to dedi ki...

cCc BoRGeS BaŞGaNNN cCc

salva dedi ki...

borgez reyizzz

outlaw dedi ki...

hasta oluyorum su ünlülerin sözlüklere, bloglara giydirme hikayelerine... ha bire demokrasiden bahseden adamlar, kendilerinden baskasi konussun istemiyorlar ama... olay budur bence... (belki de bana küfretmiyorlar diye rahatimdir :-))

painkiller dedi ki...

Adam haklı beyler :)

Osman dedi ki...

oha, ne zaman yazdin bütün bunlari!

valla inci'de haksiz sayilmazlar: "bir de özet geçmeyi öğrense piç tam olacak"

:D


hosgeldin tekrar...

Borges dedi ki...

outlaw:Zaten mesele neyin ne kadar doğru olduğu değil bu kadar çıplak bir şekilde dile getirilmesinden ve bunun engellenememesindne duyulan rahatsızlık.

Osman: Hoşbuldum;)