6 Aralık 2010

15.Hafta Bundesliga.!



Garip bir Bundesliga haftasını geride bıraktık. Bu hafta 19 gol atıldı ki maç başına 2.1 gol demek oluyor bu. Ortalama burada bu sene maç başına 3,14 gol olduğunu hatırlatmak isterim.. olmayacak şeyler oldu. Wolfsburg-Bremen maçının golsüz berabere bitmesi belki de bu haftanın en büyük sürprizi. Maç içerisinde iki penaltının kaçırılması değil.. Wolfsburg bundan önce evinde oynadığı 41 maçta gol atar iken bu seriyi sonlandırmak durumunda kaldı.. Cuma ve Pazar maçlarında tahminler tutar iken Cumartesi günü oynanılan altı karşılaşmanın sadece birisini doğru tahmin edebildik..

Schalke ve Freiburg iki haftadır terse yatırıyor ama zaten oluru yok bunun.. Lyon'u hafta içi dağıtan takım hafta sonu K'lautern'den beş yiyor. K'lautern formda dahi olsa misal bu hafta St.Pauli'yi yenemeyeceğini biliyorduk, o kadar da değil.. O beklenilen Schalke, Bayern karşısında kendisini gösterdi.. Keza Freiburg da Hamburg karşısında..



Hannover'in daha iyi oynadığını ama Gladbach'ın mücadelesinin kazanacağını bekliyordum. Maç beklendiği gibi devam etti ve erken atılan golle devreyi 1-0 önde kapatır iken işte bu Almanların tarihi bir ceza kesmesine neden olan Bobadilla'nın atılması şokunu yaşadı Gladbach.. Bir anlamda olumlu açıdan ele alınan mücadelesinin kurbanı oldu diyebiliriz.. Bobadilla'nın sonrasında hakeme küfür etmesi ile para cezası artı beş maç oynamama..

Stuttgart rakibi on kişi kalmasına rağmen 1-1'i aşamadı, net goller kaçırdı ve Marica'nın yokluğunu hissetti takım. Frankfurt maçı berabere biter iken çok ucuz ve olmayan bir penaltı sonucu galip geldi Mainz karşısında.. Hamburg bitmiş, tükenmiş ve Armin Veh ne zaman kovulacak onu bekliyorum ben zira yazık oluyor bu takıma.. Dortmund berabere de kalabilirdi, kötüydü lakin yine de baskın oynamasını becerdi Tam da bu kötü olduğu dönemde efektif olup mücadele açısından rakibinin çok çok önünde olmasıyla serisini devam ettirdi... Rekorun eşiğinde yine.. Magath'ın Bayern München'i devreyi 44 puanla kapatarak 2005 yılında rekor kırmıştı, onu geçebilir ola ki iki maçtan altı puan çıkarabilirse..



Schalke maçının hesap edilemeyen kısmı burasıdır. Muhteşem bir performans sonrası ilk yarı onca pozisyonu kalesinde devleşerek engelleyen Neuer, Magath'a bu çok önemli zamanda galibiyeti hediye etti.. Çok büyük kaleci diyebilmemiz için kupaları eksik belki ama o yolda çok hızlı ilerliyor.. Kahn'ın bir ardılı varsa o da Neuer'den başkası olamaz.. Adler ise Köpke geleneğinin devamıdır ve bakalım nasıl devam edecek..



Bu devrenin çok fazla özel takımı var. Dortmund'un başı çekip Mainz'in takip ettiği listede bir diğer önemli takım kesinlikle Hannover'dir.. Bobadilla'nın atılması şüphesiz ki işlerine yardım etti lakin atılan gollerin içeriğine bakarsanız Slomka imzasını görürsünüz.. O Set hücumları ve bilinçli akınlar bir teknik adamın yer yer neleri başarabileceğini, düşme potasından alıp bitmiş oyuncularla neleri gerçekleştirebileceğinin sınırını bize çiziyor.. Geçen sene Enke'nin trajik ölümü sonrası düşme potasından son anda kurtulan Hannover bugün ilk beşe oynuyor ve güzel de oynuyor.. Ya Konan'a özellikle dikkat kesilmenizi..

2 yorum:

aks111 dedi ki...

17 puan fark yaptı dortmund bayernle.biraz daha açsa şampiyon olur diye düşünüyorum :)).çünkü robben geldiği zaman bayern münih şu an dortmundun sergilediği performansı sergileyebilir.bide şuna dikkat ettim.dortmund lig dede lig kupasındada(erken elendi gerçi),uefa avrupa ligindede aynı 11 le oynuyor.kuba,götze ve grosskreutz 3 lüsünden 2 si 11 de oluyor bi tek burda değişiklik var.2 lig bir uefa avrupa ligi maçı kaldı.aynı 11 bunlarıda kaldırır herhalde.ligin 2. yarısında bakalım nasıl olucak.oyuncular genç ve dinamik olduğu için bence pek etkilenmezler ama belli olmaz tabi.

Her Yol Roma dedi ki...

abi, nuri'nin burda olmadığı bi 11 olmadı heralde :)