10 Aralık 2010

16.Hafta Bundesliga Tahminleri.!



Geçen hafta 9'da 4 yapmıştık ki bazı maçları iki ihtimalli oynadığımızı hesaba kattığınızda rezil.. Bu hafta hedef 5'i tutturmak. İlk tahminlerde de 3 olsa bize yeter. Tek tek ben maçların analizini yapıyorum ve buradan siz de karar verebilirsiniz..

Cuma:

Hannover - Stuttgart: 0-2

İlk tahminim beraberlik.

Normal koşullar altında Hannover maçın favorisidir kesinlikle ve yenerse benim için de çok sürpriz olmayacaktır ve fakat bu Stuttgart'ın son şansıdır. Diğer tarafta ise formda ve fakat rahat bir pozisyonda Hannover var. Herkes biliyor ki bu maçı alamazsa Stuttgart'ın asistan hocası Keller gönderilecek.. Bu baskı diğer takımlarda değil de Stuttgart'da çok işe yarıyor ama tersi de mümkün. Futbolcular hocalarından memnun değilse bugün onların konuşma günüdür ve ben çok eski bundesligist futbolcuyla konuştum bugünlerde nasıl karar verdiklerini anlatan.. Dolayısla benim tahminim kırmızı kart cezalısı Marica'nın yokluğunun etkisiyle beraberlik ama olur da Cacau coşarsa Stuttgart alır.. Oynanmaması gereken bir maçtır da nazarımda.

Cumartesi:

Bayern München - FC St. Pauli: 1

Günün ve belki de haftanın bankosu benim için budur. Millerntor'da olsaydı her şey başka olurdu ama Arena'da Bayern'in bu durumunda ve geçen hafta gerekli galibiyeti almış St.Pauli'nin hiç şansı yok. İki fark da oynarım belki ben..

Hamburger SV - Bayer Leverkusen: 0-1

Yine sürpriz bir şekilde ibrenin Hamburg'dan yana olduğunu söylüyorum. Leverkusen en son ne zaman yenildi hatırlamıyorum ben. Mainz yenmişti ve sanırım son 10 maçta başka yeneni de yokur. Keza Hamburg da tam tersi.. Veh'in aslında ölüm kalım maçı bir anlamda. Antrenörün bu saatten sonra çok farklı bir kimliğe gireceğini düşünmüyorum ama Hamburg kaliteli bir kadroya sahip ve bugün konuşmazlarsa tüm sezon susmak durumunda kalacaklardır zira işleri gerçekten de zor.. Bir de üst olma ihtimali var bu maçın, belirteyim.

1899 Hoffenheim - 1. FC Nürnberg 1

Günün ikinci bankosu. Zaten bu haftaki maçlar ya üç ihtimalli ya banko bana göre. Hoffenheim bu çok da iyi oynamayan, durduk yere Mehmet Ekici'yi yedeğe atan, futbolu unutan Nürnbergi yenecektir.



1. FC Köln - Eintracht Frankfurt: 0-2

Bir üç ihtimalli maç daha ve bu sanırım Mondragon'un Bundesligada son maçı olacak.. İçimden geçendir belki diye beraberliği koydum yoksa Frankfurt yener diyorum ve fakat Leverkusen maçında yenilse dahi Köln çok güzel maç oynadı. O maça bakarak kesinlikle Frankfurt'u yener dahi diyorum ama o derbi.. O derbide o taraftar o takımı oynatıyor zaten ve fakat Frankfurt gerçekten sağlam bir takım her ne kadar 'Halil Altıntop' gibi sorun olmaya doğru giden bir oyuncuları olsa da.. Oynamayın bu maçı.. Zorlarsam Alt biter, Frankfurt alır ama tersi de mümkün kaçın..

1. FC Kaiserslautern - VfL Wolfsburg: 2

Bremen ve Köln maçlarında doksan dakika sahada kalan Tolga Ciğerci bu maçta da ilk onbir başlayacaktır.. Türk İniesta mealinden 18 yaşındaki oyuncu için sezon öncesi tanıtımda da bulunduk ve Joshue'nin önünde sola açılarak yer alacak.. Bir bakıma hafif sürpriz kıvamında kafadan Wolfsburg yenecektir diyorum.. Burada bir etken de karşı yakadaki Lakic'in yokluğudur kesinlikle..

Borussia Dortmund - Werder Bremen: 2-1

Evet bu sefer Bremen'in galibiyetine daha ağır.. Barrios yeni sakatlıktan çıktı ve elbette Dortmund'un galibiyetini bugünlerde hele ki kendi evinde dışarıda bırakmak saçmalık olur.. Ve fakat Wesley oyanamasa dahi orada bir oyuncu artık takıma İnter maçının son on beş dakikasında girebildi.. Bugünlerde bir en sevdiğim top 10 golcü yapmak istiyorum ve onun bir numarasıdır Bremen'de oynayacak olan..

Claudio Pizarro..

Pazar

SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach: 2


Yine üç ihtimalli bir maç.. Freiburg Hamburg'u yendi belki ama bu daha çok Hamburg'un sahada olmamasıyla ilintilidir. Dahası Gladbach yenmek durumunda ve Freiburg form durumu kötü ve konumu rahat.. Kesinlikle ihtimali düşük ama öyle..

Mainz 05 - Schalke 04 1-2

05>04 Haliyle Mainz yener. Bu maça belki 'üst' oynarsanız daha iyi olur. Bu maç eğer ki üst oranı 2,5 gol ise bu şekilde oynanmalıdır ve fakat diğer türlü Mainz'in ağır bastığı ama Schalke'nin aynı saçmalığı iki kere üst üste yaşamayacağını..

Bundesliga Harici Banko Maçlar:

Roma- Bari: 1

Everton - Wigan: 1

Atletico Madrid- Deportivo: 1

Galatasaray - Gençlerbirliği: 1

6 yorum:

Adsız dedi ki...

futbol süprizlere açık oyun tamamda bundesligada son haftalarda çok fazla süpriz olmaya başladı.
son haftalarda kuponu yatanlar hep bundesligada ki takımlara sallıyor.
şike sıkandalın patlak verdiği yerde bişeyler oluyor mu acaba die düşünmüyor değilim.
ben kar yağıyor olum üst kuponlar alt bitecek üşüyor adamlar dedim elemanlar diken üstünde seyretti maçları ama tuttu bu tezim.

Batistuta35 dedi ki...

geçen hafta stuutgart-hoffenhaim beraberliğinin olduğu kuponum 1e 73 tutmuştu bu hafta da burdan wolfsburgu ve belki frankfurtu denicem:)

Borges dedi ki...

Batistuta: ikisi de mümkün hele Frankfurt çok mümkün gibi ama beni biliyorsun abi, 9'da 3 bile bazen oluyor ;)))

levent dedi ki...

by hafta bundesliga maçlarının tahmini çok zor.. kolay görünen hoffenheim maçında bile süpriz ihtimali var bence.. kendi tahminlerimde bir köşede yazılı, ama sizinkilerle çok tezat olduğundan yazmıyorum buraya :)

Borges dedi ki...

levent: Benden farkliysa o zaman dogru yoldasin ve mutlaka yayinlamaliyiz.ppp

levent dedi ki...

madem öyle yazayım o zaman tahminlerimi, gazetelerde 1'e 3 veren kuponları tutturup ortalığı yıkanlar gibi perde arkasından sallamayayım :)

Hamburg-Leverkusen 02,
Köln-Frankrurt: 0,
Kaiserslautern-Wolfsburg: 10 (beraberlik ilk tercihim,
Freiburg-Galdbach: 10,
Mainz Schalke: 3 ihtimalli ama mainz bir adım önce bence,
Hoffenheim Nurnberg maçında süprizi tutuyorum, nurnberg diyorum (4 yerlersede şaşırmam ama, onuda belirteyim :)

Bu arada everton açıkara favori, kuponuma da koyacağım.. inşallah west bromwich maçı gibi bir felaket yaşanmayız yine...