8 Aralık 2010

Misimovic'e Yapılan..



ayıptır.

Bakın bu görüntüler Bundesliganın en iyi oyuncusu seçildiği ve takımının şampiyon olduğu döneme ait değil; Wolfsburg'un çöküş yaşadığı geçen seneye ait.. Ağzında ciklet ciğneyerek yaptı bunları.. İnanmazsınız ama yer yer gülerek.

Yenilgiye yeteri kadar üzülmemiş ve hatta maçın sonucunda gülmüş, bu yüzden kadro dışı, A2 takımına..

Hagi takıma geleli bir ay bile olmamış, bu adam bu ülkeye geleli 80 gün olmuş. Yanlış yapma hakkı yok mu insanların ? Ali Turan'ı onca gerzek maçına, dişe dokunur tek bir eylemi olmamasına rağmen üstelik Sabri'yi göbeğe çekip oynatma yanlışlarını nasıl yapma hakkın varsa Misimovic'in de buraya göre davranmama, seksen gün içerisinde ülkenin kültürünü ya da on günde teknik adamın beklentilerini algılayamama gibi yanlışları olabilir. Herkes biraz hata yapabilir, daha kaç gün oldu sizlerle tanışalı ?

Yahu geldiği yerde gereğinden fazla futbolu ciddiye aldığından dolayı kendisini öldürmüş bir insan var. Geçen sene Enke'nin ölümünden bu yana Almanyada futbolun bir oyun olduğunu ve maç sonrası her şeyin sonlanması gerektiğini dile getiren milyon tane makale yayınlandı.. Maç bittiği andan itibaren herkes yaşamına dönmeli diyerek onca psikog konuşturuldu vesaire.. Ve sen burada yanlış dahi olsa -ki değil- bir adamı yenilgi sonrası güldüğü için ikinci takıma gönderiyorsun, ayıptır bu.

Bu şekilde kazanacaksa Galatasaray takımı artık kendisini değiştirsin. Her sene milyonlarca euro değerinde bir kurban vermekten bıktık yahu. 96-00 dönemi travması. Bülent Korkmaz da Lincoln'u kapı dışarı etti.. O çok konuşan, susmayan futbolcular Lincoln gittikten sonra on kişi kalmış Eskişehir'e Ali Sami Yen'de yenildiler.. Hacettepe'ye puan kaybettiler.. Misimovic cezası sonrası maç kaybedince gizli saklı psikolojimiz bozuldu diye gazetelere demeçler verildi. Sağlıksız bir ortamın da ötesine geçti artık başka bir sıfat gerekiyor.. Hırs, tutku, kazanma isteği kadar adalet de önemlidir. Mourinho,Klopp, Van Gaal ve hepsi oyunculara dürüst olun, adil olun diye konuşurlar..

Ki nedir yanlış olan.. Bakın Misi HaberTürk'e neler söylemiş..

Kulüpte hiçbir yetkili benimle konuşmuyor. Ne olacak bilmiyorum. Yaşadıklarıma bakınca büyük bir şaka olduğunu düşünüyorum".

henüz daha ev problemi dahi halledilememiş..

Eşim ve çocuklarım Almanya’ya döndü. Ev konusunda burada problemlerimiz oldu. Şu an eşim Almanya’da. İstanbul’da tek başımayım.

Dahası 'hocam beni affersin' geyiklerine de girmiyor ki haklı. Ne yaptı ki neyi affetsin ?

Galatasaray yönetimi ve yetkilileri benden özür dilemelidir” çağrısında bulunan Misi şöyle devam etti: Öncelikle gelinen bu noktada benim bir suçum yok. Herhangi bir hata ya da yanlış yapmadığımı düşünüyorum. Milli Takım’dan döndükten sonra Adnan Sezgin bana ‘Hagi senden memnun değil’ dedi ve kadro dışı bırakıldım. Saygısız ya da disiplin dışı bir davranışta da bulunmadım. Hatam yokken düştüğüm bu durumdan sorumlu değilim, özür bekliyorum. Beni bu duruma sokanların benden özür dilemesi gerekiyor. Yanlış yerde oynatılmama rağmen elimden geleni yaptım. Ayrıca iyi oynadığımı da düşünüyorum.

Misi geldiğinde tahmin ediyordum ben.. Bir şey olacak, bir sorun çıkacak zira dediğim gibi burası sorunlu bir bölge. Ama diyorduk ki Bundesliga var, Misimovic elde patlamaz, zararı kurtarırız bir şekilde zira adam daha iki sene önce MVP seçildi, ismi büyük. Schalke'den takır takır parasını alacağını bilse de Dieter Hoeness onu Bundesliga içerisine veremedi zira Misimovic şu an Şampiyonlar Liginde coşuyor olacaktı ve bu Wolfsburg'a pahalıya patlardı.. Ama öyle oldu ki markası, ismi de kullanılamaz bugün zira iki farklı takımla sözleşme imzaladı.. Ancak ya Rusya ya Wolfsburg ya da A2 ve Hagi..

Hagi çok zorda kalmazsa affetmez.. Misimovic de ya Rusya'ya ya da bilemiyorum. Sabır..

Eğer bu oyuncunun Almanya ligine dönebilme imkanı olsaydı Schalke de değil Bremen çoktan kapmıştı maksimum beş milyona.. Sonra neden beş milyona aldığı Diego'yu onca güzel performansından sonra 25 milyona satabiliyor.. Neden beş milyona aldığı sorunlu 'Mesut' u 15 milyona..

Schalke'ye çok benziyor Galatasaray'ın durumu. Onlar da Hollandalı denedi sürekli.. Onlar da Hamit'i bedavaya, Mesut'u da yok yere rakiplerine kaptırdılar yönetilememezlikten dolayı. Anlamayacak olsanız da gereksiz yere Lincoln'u da Galatasaray'a. Taraftarlar ne teknik adamla uğraştılar ne de başka bir şey: Burada sık sık gerzek menajer diye andığım Andreas Müller'in istifasını istediler ve aldılar da.. Başkan tüm bu yapısal değişimin farkında olarak parasızlıktan çekerken gitti Magath'ı getirdi başına.. O da başladı devam ediyor..

Galatasaraylılar da tepkisini dile getirdi, bir şeyleri istedi ama alamıyor.. Hala daha bu yönetim futbol aklının yetmediğinin farkında bile değil. Hoeness, kendisine iki kupa kazandırmış duble yaptırmış ve Şampiyonlar Ligi finali oynatmış, onca yetenek ve çokca para kazandırmış Van Gaal'e çıkıştı oyuncuları adına. Gomez,Timo ve Demichelis'e haksızlık yaptığını söyledi üstelik TV ekranlarından.. Dik kafalı dedi, başka bir fikri kabul etmiyor hocamız diye veryansın etti.. Edebildiler.

Teknik adamın işine karışmak değil ama nedenlerini sormak, üzerine de gitmektir. Oyuncu sahipsiz ortada kalmış durumda.. Konuşanı yok, geleni yok gideni yok.. Ne olacağını da bilmiyor, ayıp değil mi yahu, ne oldu ki böyle futbolculuğunu bitirecek kadar acımasız oluyorsunuz ? Güldü diye bu yapılır mı ?

Misi karakterli.. Hata yapmadığının farkında bir de özür bekliyor. Gülüyorsunuz belki ama bu tavrını çok sevdim ben. Klişe değil, o durumda meydan okuyucu çünkü haklı..

9 yorum:

bss dedi ki...

çok üzücü çooook elano gidiyor,misimovic yolcu.iyi hocalar takımın ''key player''larına böyle davranmamalı,ve idare etmeli,ona arkadaş ağabey gibi davranmalı aynı skibbenin lincoln e yapıp herifi uçurduğu gibi.ama birde şöyle bir durum var hagi otoriter displinli hırslı bir hoca,ve belkide bu adamın sezon sonu gideceğini tahmin ettiğinden birlikte çalışmak istemiyordur,sonucunda antrenör hagidir o ne derse o olur.belkide kafasında bu sezonu bir kenara atıp gelecek için planlar yapıyor olabilir,umarım berkin,emre,cem,anıl üstünde dururda bizide biraz rahatlatır.şahsen sahada ben misimovic le elano yu izliyceğime berkin i emre yi ibrahim i izleyip gelişmelerini takip etmeyi tercih ederim.

benden bu kadar dedi ki...

klibi izleyen adam en az misi kadar dzeko'ya da hayran olur bu arada :)

şu anda direk arsenal'e alınması gereken forvet ama en az bi 30 milyon euro'dan başlar fiyatı..

Ferhat dedi ki...

Bu Almanya'da yılın en iyisi seçilip Galatasaray'da harcanan ikinci futbolcu.Ama Lincoln'le Misimovic'in durumu tamamen aynı değil.

Lincoln'ü zaman içinde yediler.Hem aldığı para takımın ağır abilerinin gözüne battı hem de taraftarın ona olan sevgisini kıskandılar.Yerliler onun rahat oluşunu zaman içinde -basını da yanlarına alarak- ona karşı kullandı.Ama Misimovic'in rahatlığı doğurduğu olay hem kriz ortamında Hagi'nin gerginliğinin patlaması hem de durumun vehametinin farkında olmayan tüm takımın dikkatini çekme zorunluluğunun yansımasıydı.Misimovic kendi kendini yedi.Hem Hagi'yi tanımaması hem de durum ne olursa olsun hep rahat davranması bu duruma düşürdü onu.Ama en çok da şanssızdı.Misimovic ne bilsin Hagi'nin fevri ani öfke patlamalarını.Biz onun futbolcuyken çok defa sahada kendini kaybedip öfkeden deliye döndüğünü gördük.Bir de "takımı yenildiğinde üzülmeyen büyük futbolcu olamaz." gibi bir sözün sahibi olduğu düşünülürse Hagi'yi biraz olsun anlamak mümkün.

Bir de şöyle düşünün; sürekli zarar eden iflasın eşiğinde bir işyerine müdür olarak tayin edildiniz.Ama bir baktınız çalışanlar daha fazla özveride bulunup durumun vehametinin farkında ciddiyetle işe sarılmak yerine işi dalgaya alıp işyerini sahiplenmiyorsa yeni tayin edilen müdür illaki en belirgin sululuk yapan çalışanını fırçalar.Bu hem diğerlerine gözdağı vermek için hemde işin ciddiyetini hatırlatıp toplamda herkesin gaflet uykusundan uyanmasını sağlamk için gereklidir.

Hagi geminin su almaya devam ederse batmak üzere olduğunu tüm tayfalara hatırlatmak için en önemli mürettebatını gemiden dışarıya attı.Böyle düşünmek lazım.

Yani temelde Lincoln'e pek benzemiyor Misimovic ama Lincoln'le hemen hemen aynı kaderi paylaştı.

Ama galatasarayda sululuk ciddiyetsizlik ve bencillik zaten hat safada.Daha Kasımpaşa maçı sonrası Arda'nın Yılmaz vurala şaka yollu olsa bile "bize kıyak yap küme düşmek üzereyiz" demesi bence kabul edilemez.Bazı sorunlar içerde konuşulur kameranın önünde şakayla karışık konuşulmaz. -3 averajla gerçekten Galatasaray tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşarken kaptan olcak kişi durumu bu şekilde basına yansıtamaz.

Sonra bir de sahada maç öncesi başta Emre Çolak ve Ali Turan olmak üzere kötü bir dönemden geçtiğimiz günlerde hele bir de Rijkaard'ın babasını kaybettiği gün zevzek zevzek kulak şıklatma dedikleri gayet sünepece oyunu maçtan önceki ısınma zamanında oynamaları ben gibi bir çoklarını deli etmişti.Hem hocanın acılı günü hem de sürekli puan kaybeden takım konumundasın ama sahaya çıkınca ısınman gerekirken şebeklik yapıyosun.

Servet gibi "kendisine güvenilmediğinde" takımı satanların temel sorunu; bencil olmaları ve kriz anında kendi kabuklarına çekilip sorumluluk almaktan kaçmaları.Kısaca takımı sahiplenmemeleri.

Epey uzattım ama bence Hagi en doğrusunu yaptı.Türkiye'de şekilcilik prim yapar.Eminim Misaimovic samimice gülüp saha dışında futbolu ciddiye almadığını gösterirken takım otobüsünün arka koltuklarında oturan ağır abiler dışarıya üzgün görünüp ama içten içe onlar da olup biteni iplememeişlerdir.

Bence Hagi'nin istediği ne şekilcilik yapıp dışardan üzgün görünüp içerden aslında olup biteni umursamayanların davranış şekli ne de Misimovic gibi samimice futbolu sahada bırakıp dışarıda dalgasına bakanların davranış şeklidir.Hagi kötü günde herkesin sorumlulukları paylaşmasını istiyor.Yani birlikte sevindikleri gibi birlikte üzülmedlerini istiyor.Belki de futbola aşırı ciddi bakıyor.

Umarım Hagi Misimovic'i affeder ve futbolcu harcama merkezine dönen kulüplükten futbolcu kazanan kulüplüğe evriliriz.

mamo chello dedi ki...

inanamiyorum..sezon basinda misimovic galatasaraya gelecek dediklerinde nasil inanamadiysam,bugün de bu yapilanlara i-na-na-mi-yo-RUM!!!

Burak Kereci dedi ki...

Misimovic'in sakız olayı falan bunların hepsi hikaye.Hala bunlara inanıp bunun üzerinden yazılar yazıp yorumlar bırakılmasını anlamıyorum.Misimovic'in kalitesi tabi tartışılmaz ama bu olay sakız falan değil.Bunun arkasında para işi var tamamen Adnanların oyunu.İnsanlara böyle söylemeyeceklerine göre,sakız mevzusunu insanların ağzına sakız yapıyorlar,biz de yutuyoruz.

sozcelyk dedi ki...

inönü'de beşiktaşıma attığı golden sonraki dansı iyiydi bu abinin.

eren kıyak dedi ki...

bu olayın açıklaması çok basit. misimoviç'in parası yatmadı ve ondan dolayı da sıkıntı içinde . wolfsburg a yapılan ödeme gecikti. bu iki ödeme de yapılmazsa misi'nin yeri wolfsburg olcak ve bunda yönetimin çok büyük hatası ve çekellığı var. yapılan transferlerin hiç biri misi'yi eski takımındaki performansına götürmez. arkanda ayhan sarp barış kazması oynuyorsa bırak ara pası pas atmakta tedirgin olursun. kanatlardaki en etkili oyuncular sakat. forvet desen o bizde ne arar biz forvetsiz takımız (!). takım dandik olunca napsın misi ? hiçbirşey yapamaz. ayrıca oynan futbolun kalitesinin bundesliga dan geride olduğu açıkça belli. takımınız kötüyse , etkili oyuncular sakatsa, ortasaha derme çatmaysa , ve yönetim "parası ödenmesin bu adam zaten gider" derdindeyse bundan sonra bu adamdan özür dilemek değil kramponlarını dilleriyle temizleyip masaj yapsalar yaranamaz bu yönetim. yani sorun hagi'de değil antik kuntik transfer yapan adnan sezgin'de

Efe Tuncel dedi ki...

Ben bu adami hic bir zaman cok iyi bulmadim. Yanlis anlasilmasin, su anki Galatasaray'da ilk Misi'nin adi yazilir. Ama bence Lincoln'un yarisi etmeyecek bir oyuncu, ki biz o Lincoln'u bile catir catir yedik.

Unknown dedi ki...

Bir yıldızın kaydırılması !!!
Koca bir transfer sezonunda kayda değer hiç bir transfer yapılmamıs sagda solda ne kadar bonservissiz topçu varsa alınmış bi de üstüne üstlük elindeki kullandıgın topçuların satılmış tam da taraftar yönetimden yıldız transferi beklerken elindeki Keita satılmış( sebebi: takım içinde huzursuzluk oluşturmakmış, varsın o olusştursun abi, o degil midir kac sefer çizgideki adamı 3 kez geçip gol atan ya da pas veren) böyle bir durumda taraftarın gözu boyanmak için caanım Misi transferi yapılmıs bu da ilerde sıkıntı oluşursa diye ödemeyi çeşitli taksitlere bölüp çeşitli maddeler ekletilmiş( sıkıntı olursa parasınız ödemeyiz gider)ardında üst üste gelen puan kayıplarında o sakız çiğneyerek Almanya da yıldız olmuş fulbolcuyu sen Türkiye de sakızla falan oynayamazsın bak oynadın takım küme düşcek senin yüzünden diyerek A2 takıma gönderen zihniyet varken basarı nasıl gelecek. İşin altında çok maddi çakallıklar var çokk, We always love u Misi.

çok konustumsa affola...