22 Aralık 2010

Ordan Burdan..!



Eğer vaktim olsa sadece Van Gaal'in basına karşı takındığı tavırlardan oluşmuş bir kitap ve en az beş tane de sitcom çıkarırdım.. Ekstra bir ilgi olması gerekir buraya..

Burada tenis maçında izleyici olarak gördüğünüz Ribery saha içerisinde daha fazla özgürlük istediğini belirtir iken Van Gaal'in ona olan cevabı şudur:

'Eğer daha fazla özgürlük ve tek başına oynamak istiyorsa gitsin Tenis oynasın. '

Hak veriyorum Van Gaal'e. Çünkü bu takımın baskıyı kurmasının ve topa sahip olmasının temel nedeni saha içi yerleşimin muazza olmasıdır. Değişen koşullara göre takımın her bireyinin olması gereken doğru yerde her zaman bulunmasıdır. Bakın Skibbe de bunu çok iyi başarır.. Ne Frankfurt Bundesligada ne de Bayern München şampiyonlar liginin maçları dahil herhangi bir yerde içerisindeki oyuncuların yeteneğinden bağımsız bir şekilde rakibin baskısına boyun eğmiş aciz bir görüntü sergilememiştir .. Sadece yeteri kadar efektif olamamışlardır kimi yeteneklerin sakatlanması sonucu sahada olmadığı vakit.. Ribery de Robben de kenarda verilen görevin dışarısına bu yüzden çıkamaz ki çok büyük güçtür bu..

Ülkemizde ise bu baskı daha çok presle sağlanıyor, birinin diğerinden çok daha fazla koşması, etmesi sonucu.. oysa Van Gaal gibi bunu saha içi yerleşim ve doğru oynama noktası ile başarmaları gerekiyor .. Zira bunu ömrü çok fazladır ve içeriye girip çıkan oyunculardan bağımsız baskı garantidir.



Arkadaş gülüyorsun çünkü hak ediyor bunu İdrissou.. Hikaye şöyle bak..

Geçen sene Freiburg takımında güzel işler yapıyordu bu adam ve hatta Magath bunu almak istiyordu ama bana sorarsanız bugünkü Cisse gibi sistemin büyüttüğü golcülerden birisidir. Dahası teklifler filan gelince düşme potasında gezinen Freiburg'a yönelik tavrını koydu. Berlin maçı sonrası soyunma odasında şunları söyledi takım arkadaşlarına:

'eeee yeter be sizle düşme korkusu yaşayacağıma gidip Şampiyonlar Liginde oyanayacağım ben ' dedi ve gitti Gladbach'a.. Bu sözleri yüzünden o dönem yedek bırakıldı zira isteksizliği de vardı. Kendini diğerlerinden ayırıp farklı yere koydu filan..

Bugün bir bakıma aşağıladığı Freiburg ligin beşinci sırasında iken kendi takımı ligin son sırasında düştü düşecek konumunda ve haliyle Freiburglular Gladbach maçında eski oyuncularına takıldılar.. Pankart astılar.. Tabelayı tersine çevirirsen Şampiyonlar Ligine kesin gidersin gibi bir şey ama bununla yetinmediler ve 3-0'lık galibiyetin de verdiği keyif ile şarkı söylediler..



Sözleri " Idrissou spielt Champions-League auf PS3, die ganze Nacht, von zwölf bis acht."

Meali: İdrissou pileyşiteyşinde şampiyonlar ligi oynuyoooooor bütün geceeeeee 12'den sekize kadarrrrrrrrrrrrr

hak etti bunu ;)



Wesley gelmeden önce hakkında çok bir fikrim yoktu. Bremenseverler olarak biz bir forvet arkası diegovari bir on numara bekliyorduk.. Arkadaş adamın ilk beş maçını seyrettim, inanamadım. Bildiğin iki yönlü brezilyalı orta saha. İki yön biraz az olur, sekiz yönlü diyelim buna biz. Geriye geliyor, basıyor, top alıyor veriyor ve ihtiyaç durumunda diegoluğa soyunuyor, forvet arkası oluyor..Ortanın sağında solunda ve hatta utanmasa sol bek sag bek.. oy anam oy.. Bremen'in başarısız olduğu ilk yarı performansına rağmen parlayan bir yıldız olmayı başarmıştır bana göre.. Bakın Schaaf onun çok yönlülüğüne ilişkin ne diyor:

' elleri maalasef küçük.. öyle olmasaydı kaleye de geçirmeyi düşünüyordum ben onu.. "



Thomas Tuchel'in rotasyonların biliyorsunuz artık.. 11 milyonluk Schürrle uzunca bir süre sonradan girip galibiyeti getiren golleri atsa da yedeklikten kurtulamadı ve sonrasında Holtby de.. Daha ligin başlarında Holtby Köln maçında Schürrle yerine ikinci yarı girip iki gol birden atarak takımını galibiyete taşımıştı ve sonrasını ise şöyle anlatıyor:

' Hocam bana geldi ve haftaya yine yedek bekleyeceğimi söyledi.. Bunun sadece bir ironi olduğunu düşünmüştüm "

5 yorum:

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Idrissou sarkisi on numara olmus, dilime dolandi.

Unknown dedi ki...

Abi sayende oyuncu dağarcığım günden güne gelişiyor, hakkın ödenmez :)

delgado dedi ki...

şu ortaya karışık futbol-futbolcu-magazinsel postlarına bayılıyorum ya :)

Borges dedi ki...

shelbyl: benim de ağzıma yapıştı bak;)

Eyw barış.

Delgago keyifli olsun aslında keyif alalım gibi.. Keyif aldığını söylüyorsam verdiğim emeğim boşa değil diyorum, sağolasın

mamo chello dedi ki...

Idrissou sarkisini twitterda yazmistim,taraftar bütün g.tü kalkanlar icin söylüyor diye...on numara..