7 Ocak 2011

Rangnick-Hoffenheim Ayrılığı.!



Belki de ilk defa bir hocanın kovulma gerekçesi "Çok azimli" cümlesi ile gerçekleşti.

Gustavo'nun Bayern'e transferinin gerçekleşmesi sonrası Hoffenheim'ı bölgesel ligden buraya kadar taşıyan hocası Rangnick'in de sonunu hazırladı. Bakın haberlerde filan kovulma gerekçesi olarak yok transfer esnasında bilgilendirilmediği yok teknik adamın arkasından iş çevrildiği filan yazılacaktır ama aslında çok başka.. Asıl neden zaten bunların yaşanmasını sağlıyor.

Hedef uyuşmazlığı..

Hopp hiçbir zaman Abromovic olmadı. Blogun en başında bunu yazdık, çizdik. Hedefi sportif başarıdan ziyade klubün kendi kendisini geçindirebilecek ekonomik sağlığına kavuşması. Rangnick ise azimli bir teknik adam ve hedefi sürekli kazanmak, şampiyonlar ligi oynamak.. Eduardo'su satıldı ki nerden baksan beş maçını satmıştır ilk devrede.. Şimdi de Gustavo ve hatta Demba ba da West Ham'a veriliyordu ki sorunlar çıktı.. 15 milyona giden Gustavo'nun klube gelişi bir milyon idi.. Eduardo 8 milyon iken 20'ye satıldı.. Ama bu şekilde yıldızları satarak Bundesligada tepeye de oynayamazsınız..

Ben zaten Rangnick'in hayatını yazacağım ama lütfen uzun vadede şampiyon olmak isteyen bir anadolu klubü şu teknik adamı ikna etsin.. Oyuncu yönetimi konusunda kusurları olsa da çok değerli bir antrenördür kendisi. Bir futbol profesörünü de ülkemiz görsün. Onca isim üzerinde duruyorsunuz ama Ralf Rangnick taktisyen hocaların şahıdır.. üç vadede size şampiyonluk dahi yaşatabilir... Gelmez demeyin, Schalke ile şampiyonlar ligi mücadelesi verir iken ikinci ligin de aşağısı olan bölgesel lige gidip Hoffenheim'ın başına geçtiyse size de gelir ola ki ona bir futbol projesi sunarsanız..



Hoffenheim kariyerli bir teknik adam alamaz zira hiçbir teknik adam en iyi oyuncuların satışını izleyemez.. Bu seviyeye getiresiye adam onca çile çekti ve şimdi tak diye elinden alınıp sportif başarısızlığa mahkum olmak istemez.. Kendi içerisinden Marco Pezzaiuoli'yi antrenör yaptı. Kimdir bu ?

Rangnick bizzat kendisi Hoffenheim'a getirdi Marco Pezzaiuoli'yi. Özenle seçer yardımcılarını.. Misal Mainz'in başındaki Thomas Tuchel'i teknik adam yapan ve hatta Mainz'in başına geçmeden ısrarla Hoffenheim'da kendisine yardımcı yapmak için çabalayan da Rangnick idi.. Son anda engellendi Mainz yönetimi tarafından.. Bunlar bir çete. Futbol geçmişi ya hiç olmayan ya da silik olan ama işin diğer tarafına kafayı yormuş, sıfırdan başarılarıyla yükselmiş başka insanlar.. Rangnick'in ömrü Ukrayna'da italya'da antrenman izlemekle geçmiştir desek yeridir.. Bakın eskiden yardımcısı kimdi ?



Bugün Bundesliganın sürpriz bir şekilde dördüncüsü olan Mirko Slomka eskiden hem Hannover'de ve sonrasında Schalke döneminde yardımcısıydı. Hatta Schalke dönemi salak menajer Rangnick ile yollarını ayırdığında yardımcısının işi devam ettirmesine bozulmuş ve uzunca bir süre Slomka ile görüşmemişti..

Güzel adamlar ve gelişen yeni oyuncu modeli bu yeni nesil bilimsel çalışan isimlerin biraz daha yükselmesine neden olmuştur. Bakalım macerasına nerede devam edecektir merakla bekliyoruz..

7 yorum:

Shareef dedi ki...

Liverpool'a gelir Rangnick, Comolli özel bir hayranlık besliyormuş ona

Borges dedi ki...

Shareef:İsabet olur. İngilterede piyasası olduğunu düşünmüyordum ama olur da oraya giderse sıkı bir menajer ile işbirliğine girip çok güzel işler çıkartabilir..

Unknown dedi ki...

en aşağıdaki resimde sağdaki adam aykut kocaman mı yoksa :D Bu kadar benzerlik olur..

Borges dedi ki...

Günay: Hannover teknik direktörü Mirko Slomka'dır o dönemin Rangnick asistanı olan insan. Aykut'a benzer mi ? pek benzetemedim ama olsun;) Yukarıdaki yeni teknik direktörü daha çok löw'e benzetirler pek çok bakımdan..

delorean dedi ki...

en aşağıdaki resimde sağdaki adam Rangnick zaten

Borges dedi ki...

delorean: Aha ben soldakini benzetti sandım. O da çok benzemiyor Aykut'a.)

Unknown dedi ki...

Ragnick gibi bir ismin Türkiye'de sabır göreceğini sanmak zor. Ciddi şekilde bir kulüp projesi olması lazım. Öyle basiretli yönetim yok bu ülkede.