7 Ocak 2011

Demba Ba Ba Ba Ba.!



Ben futbol yönetimi konusunda bir Hoeness fanatiğiyim. Bugün Wolfsburg'un başında olanından bahsetmiyorum elbette.. Bayern'e başkan olmuş belki de sportif direktör kavramının en tepesinde oturan isim: Uli Hoeness..

Chelsea'nin bir dolara satışa çıkarılacağını aylar önceden söylemiştir. Kendilerine sürekli örnek klup olarak gösterilen Barça'nın ve her transfer yaptığında gülesim geliyor diyerek Valencia'nın ekonomik bozgunluğunu sayesinde çok çok çok önceden duyduk ettik..

Hoffenheim zirvede iken de şöyle demişti: Onlar kimsenin dokunmadığı ve oyuncuların yıldız olmadığı zamanın tadını çıkardılar ama şimdi hepsi gündemde. Asıl yönetimi, başarıyı şimdi göstersinler de görelim.!

Öyle ya bu iş önünde-sonunda bir yönetim işidir. Teknik adam dediğin asıl projenin sadece bir parçasıdır ama Galatasaray'da misal projenin yaratıcısıdır futbol aklı bulunmadığından

Hoffenheim'da her şey vardı aslında. Para, futbolcu, kalite teknik adam ve bugün 30 bin kapasiteli modern stadyum.. Her şey.. Tek bir şey eksik kaldı: Bu yıldızı parlamış oyuncuların yönetimi..

Bugün gerçekleşmeyen transferini protesto eden Demba Ba takımın kamp yaptığı yere gitmiyor ve eylemci bir duruşu var. İstediği öyle veya böyle Premiere Lige transferinin gerçekleşmesi.!

Carlos Eduardo sezon başında onca şey söyleyip çekip gitti 20 milyon kazandırarak..Gustavo keza.. Demba Ba sezon başında Stuttgart'a gitmek istemişti ve olay çıkarmıştı. Bugün ise West Ham United ile anlaşmış ve klubü de ilk etapta olur demiş.. Sonrasında ise West Ham ile anlaşamadı Hoffenheim.. Akabinde Demba Ba isyan bayrağını çekti. Klubüne karşı kendisini sattırmaya yönelik çeşitli eylemler düzenliyor. Özellikle Eduardo'nun satışı sonrasında Rangnick ve Gustavo'nun gidişi de eklenince hedefini belli eden yerde durmak istemiyor. Premiere Lig'e gidip sıçrama yapabileceğine inanıyor ki sağlam bir dokuz numaradır, ben çok beğenirim kendisini..

Şimdi ya satılacak ya da geri dönüp yedek bekleyecek... Zira antrenörü onu satılmazsa dahi affetmeyeceğini dile getiriyor. Yönetilemediğinden dolayı satışın içerisinde dahi karşı tarafın elini güçlendirmiş durumda. Ola ki elde kaldı; değeri düşeceği gibi takım ondan da faydalanamayacak..

Tüm bunların arkasında yatan Hoffenheim projesinin o bütün bilimsellik iddialarının içerisinde yer alan menajerlerinin futbolculuk geçmişinin olmamasıdır bir bakıma. Buna istinaden uzun zamandır başlarında bulunan Rangnick'in de böyle bir kusuru olduğunda bu sorun kaçınılmaz oluyor bir bakıma.. Şu çapsızlığı sergileyen menajer kovuldu ve yerine gelen ise yine bir yönüyle yine eksik..

Olan güzelim forvet Demba Ba'yı seven bizlere oldu..

Hiç yorum yok: