31 Ocak 2011

Tuncay Şanlı ve Bundesliga.!



lan lan olm ne işin var senin başka başka liglerde ?

Wolfsburg gibi maddi imkanları oldukça iyi olan kulubün Dzeko parası sonrası böyle bir transfer sarhoşluğuna girmesi bekleniyordu. Bir alt postta Lakic'i aldığını belirttik ama asıl bomba Patrick Helmes'in transferi oldu. Bu da sürpriz.. Tuncay Şanlı Wolfsburg'da.

Her ne kadar Grafite ve Helmes ile beraber iki önemli forvet oyuncusu olsa da Tuncay'ın önemi bir başka. Misimovic'i satar iken Steve McClaren Schalke'den Farfan'ı istiyordu zira bu onun sitemi için çok önemli. Çok net kenarı çalışkan bir 4-2-3-1 istiyor. Diego'nun merkezde olduğu yerde sağına ve soluna hareketli iki kenar adamı.. Farfan'a 15 milyon avro veriyordu ve hatta biz transfer bitti diye bakıyorduk.. Schalke onun parasına güvenerek Frankfurt'dan Patrick Ochs'u bile transfer etmişti ama Wolfsburg yönetimi son anda kendisini sattırmak için antrenmana bilerek geç kalan Farfan'ın karakterinin takıma uygun olmayacağını düşündü ve onun yerine Tuncay'ı aldı..

Dolayısla Lakic,Helmes ya da Grafite gibi çok önemli merkez forvetler olsa da Tuncay kenarda oynayacaktır. Farfan'ın yerine alınmış ve sezonun başında da düşünülmüştü aslında.. Steve McClaren Dzeko-Grafite merkezcilerinden dolayı sistemini değiştirmek zorunda kaldı 4-4-2'ye ama başarılı da olamadı.. Şimdi kadrosunu genişletti ve Tuncay ile sezon başında deneyip de başaramadığını yeniden..

Diego, Tolga Ciğerci ve Tuncay Şanlı nedeniyle biraz daha yakından bakacağız artık Wolfsburg'a..

6 yorum:

Must. dedi ki...

Haber sitelerinde görünce buradaki muhtemel değerlendirme ve analizi merak ettim. İngiltere'deki hızlı, uzun paslara ve süratli oyuna ne kadar uyum sağladığı tartışılır. Şimdi sırada Alman disiplini var.

Borges dedi ki...

eshquıa: Bence şunun altını çizmek gerekir. Tuncay Şanlı ilk yılında kendisini transfer eden teknik adam altında gayet de başarılı olmuştur mesele sonrasında takımını bulamamış olmasıdır.. Bundesliga ona bana göre çok daha uygundur.

niko dedi ki...

Borges seni Bundesliga ile nasıl özdeşleştirdiysem artık, haberi görür görmez transferin bi değerlendirmesini yapsa da okusak diye düşündüm. Kişisel görüşüme gelirsek, Tuncay bu transfere askerden kaçma işinin bi uzantısı olarak bakmaz ise hem kendisi hem de Milli Takımın mart ayında ki maçlarından önce forma girmesi açsından gayet olumlu bi gelişme. Keşke en başından Ingiltere yerine Almanya tercihini yapsaydı diye düşünürdüm hep, epey rötarlı olsa da gerçekleşti.

http://bloglarasibaglanti.blogspot.com/ dedi ki...

Lakic yazın kadroya katılacak. Josue, Hasebe, Dejagah'lı orta sahaya direnç katıcaktır Tuncay.

http://bloglarasibaglanti.blogspot.com/

corrado dedi ki...

eski vw otomobillerin hastası olduğumdan hep wolfsburg forması almak istemişimdir.
devamlı wölfeshop'a bakarım.
bu sezon alırız artık vw amblemli.tuncay yazılı .yeşil siyah renkli.

Unknown dedi ki...

McClaren gidince onun istediğinin pek önemi kalmadı gibi gözüküyor, ben böyle geriden takibe geçince bayatlamış yorumlar yapmak zorunda kalmaktan muzdaribim ama şunu söylemeden geçemeyeceğim; yazının Tuncay üzerine kurulu olmasından bağımsız olarak, Wolfsburg'un kendilerine gelmek için sözleşmeli olduğu takımın idmanlarına bilerek geç kalan adamdan vazgeçmiş olması tam ibretlikmiş!