14 Şubat 2011

22.Hafta Bundesliga.!




Skorlar yanıltabilir ama genelde oyunlar konusunda beklediğimi alırım. Alamadığım zamanlar da olur ve bu son üç haftadır Nürnberg'in olağandışı performansı nedeniyle gerçekleşiyor.

Hamburg,Leverkusen ve sonunda evinde çok acil üç puana ihtiyacı olan Stuttgart'ı da yenerek bu devrenin en sürpriz performansını sergiliyor Hecking'in takımı. Belki de önemli ayrıntısı takımın en değerli oyuncusu ve teknik adamın gözbebeği ilkay'ın yokluğunda bu performansı sergiliyor oluşlarıdır.

Leverkusen beklenilen formasyon ile sahada yer almadı ve Ballack'ı yedek soyundurttu. Vidal ve Rolfes'in önünde Renato Augusto ve Sidney Sam ise Frankfurt'un fişini çekti.

Köln-Mainz maçı ortadaydı. Köln baskılı başladı ve golü erken buldu. Mainz dengeyi sağladı ve beraberliği yakaladı. Öyle bir nokta ki burada golü atan maçı da götürüyor. Mainz bir daha o golden sonra kendisine gelemedi..

Bayern tam kadro olduğu zaman karşıdaki rakibin önemi yok derdik ve öyle de oldu. Lakin bu hafta Mainz'e konuk olacaklar. Her bakımdan ilginç bir karşılaşma olacaktır zira aksiyona karşılık vermek her zaman aksiyon yaratmaktan daha kolaydır. Pek çok teknik adam bunun ekmeğini yer. Bakalım bu hafta aksiyon mu yoksa ona göre geliştirilmiş maç planı mı kazanacak ?

Wolfsburg karşısında Hamburg'un kalecisinin burada olması maçı da anlatıyor.

Mertesacker orada ve peki neden ? Hayatta almazdım oraya. Hannover ilk yarı bir kere geldi ve o da gol oldu. Bunları yazar iken sağ taraftaki ekrandan o golü izliyorum.. İki Hannover'li beş bremenliye karşı ve Ya Konan arkasındaki ile beraber önündeki Mertesacker'den öyle kolay kurtuluyor ki.. Beraberlik golünü atsa da Mertesacker kaçan iki puanın sorumlusudur nazarımda zira Bremen ilk devre top göstermedi rakibine..

Schalke zor aldı ama oynayarak aldı. Freiburg'un düşüşü devam ediyor performans olarak.. Magath'a ilaç oldu bu. Ama asıl sınav Valencia..

4 yorum:

zarkufil dedi ki...

borges belki aciklayabilirsin sen bunu. Stuttgart macindan sonra futbolcular tribüne geldi ve dogal olarak yuhlandilar. Agir bir sekilde. Bu gercekten yönetim tarafindan zorunlu kilinan birsey mi? Yani futbolcularin anlasmalarinda böyle bir kural mi var? Sonuc ne olursa olsun tribüne gitmek? cünkü bu artik taraftara saygi filan degildi, o adamlar cezalandiriliyor gibiydi. Acidim futbolculara

aks111 dedi ki...

almanya da duraklama dakikası olmamasını nasıl buluyorsun ?.bu federasyonla kulüplerin aldığı ortak karar filan mı herhalde bi kuraldır çünkü ne zaman izlesem en fazla 2 dakika uzuyor maçlar.ilk yarıda zaten uzama falan yok arada 44:57 dede bitirebiliyorlar.sezonu hatırlamıyorum ama dortmund ve schalke nin 3-3 berabere kaldığı bir maç vardı.kırmızı kartlar oyuncu değişiklikleri sakatlıklar filan müthiş bir 2.devre olmuştu ve 2 dakika devam etmişti oyun.3 te olabilir şimdi sallamayım tam hatırlamıyorum :).ama 3 se bile o da azdır bana göre.

Borges dedi ki...

zarkufil: Benim gittiğim her maçın sonrasında oyuncular skordan bağımsız evsahibi takım taraftarlarını selamladılar. Yazılı olmayan kural gibi..

aks111: Yok yaa.. oyun genelde çok durmuyor usta. 2 yada 3 dakika oluyor genelde.. Ama dediğinde de biraz haklısın zira bazen 5 dk'lık duraklama olduğunda da 2 ya da 3 gösteriyorlar;)

futbol-ex dedi ki...

Armin veh bu haftada kurtardı paçayı. kurtulamadı hamburg şu adamdan. böyle bir takım ancak 1-0 lık galibiyetler alabiliyor !!!